Reklama

Reklama

Peter Grey je úspěšný šéfkuchař znechucený jízlivým hodnocením kritika jídel jménem J.T. Franks. Po Franksově kritice dokonce Graye vyhodí. A tak Frankse unese, odveze ho na lesní chatu a přinutí ho, aby uvařil vlastní "dokonalou večeři"... Peter Grey, příliš horlivý televizní kuchař, unese J.T. Frankse, vlivného kritika jídel. Po jednom jeho obvzlášť ošklivém hodnocení byl totiž Grey vyhozen – Franks svou kritikou zatloukl poslední hřebíček do jeho kariérní rakve. Skrytí hluboko v lesích údolí řeky Hudson drží Grey Frankse spoutaného v řetězech v přízemí a představuje mu sérii zdánlivě jednoduchých potravinových výzev – od přípravy dokonalého vejce po grilování steaku tak, aby byl propečený jen středně – a sadisticky ho trestá za vše, co se vymkne dokonalosti. Napjatá vzrušující jízda podávaná se zákeřným vtipem a kulinářským vzplanutím, zkoumá kreativní impuls, jenž se pod tíhou zuřivosti tragicky zkroutil. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jak často píšu, "za málo peněz hodně muziky". Fakt parádní věc!! Dobrý bylo, že jsem čekal úplně něco jinýho. Čekal sem odlehčenou hororovou komedii o vaření a dostal jsem přitom smutnej, hustej chatovej a lesní "pure" exploitation. Střet dvou antihrdinů, kteří jsou oba dost mišuge. Vleklá pomsta zneuznalého kuchaře z TV pořadů a arogantního kritika, který umí dobře psát, ale vaření nerozumí ani trochu. Tohle není komedie!! Vtipné to byloasi tak 3 minuty na začátku. Pak je to fakt docela hustý... Celý film protíná úúúžasná ústřední melodie, která zvedá atmosféru a příčku ještě o něco výš!! K tomu naprosto nečekaný perfektní konec ... ne!! Nebojím se dát 4*, i když to bylo levné, o pár hercích a na několika málo místech. Pro mne osobně paráda!! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

První horor (/thriller) viděný v roce 2011 a hned trefa, to si nechám líbit. PS: Jestli se na tohle koukne Jirka Babica a vezme si zde inspiraci, tak se máme na co těšit... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TADY JE MÁ RECENZE: 'JT FRANKS JE BEZCENNÁ PÍČA, KTERÁ SI NEZASLOUŽÍ ŽÍT! KONEC.“....... /// Na začátku jsem byl poněkud ztracen.... dokument???...reality šou??.... až pak zjišťuju která bije, že Peter má smysl pro humor jako teflonová pánev (když jsme u toho vaření...) , proto ho recenze blogera JT nerozesmála, ale přinutila vzít věci do svých (kuchařských) rukou. A má v úmyslu nechat ho vyžrat to (co si oba navařej) až do dna. Je HLAD NEJLEPŠÍ KUCHAŘ? Nebo je NEJLEPŠÍ KUCHAŘ VRAH? Prostě taková šílenost o kuchařovi a jeho kritikovi, která později začne ctít pravidla žánru (šílenej věznitel začne mít magorský nápady.... zdrhající oběť.... atd...), takže se z magořiny stává horůrek. Faktem je, že námět je zajímavej a když budete chtít, i ten černej ftip z toho dostanete! 2a½! Ať nežeru! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, co nikdy nesmím napsat o ,,otevřeném ravioli s divokým zajícem, přelitým ostružinami. 2.) Thx za titule ,,Petruška“ a ,,boysetsfire“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ * ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Dramaturgicky precizně vyváženému psycho thrilleru ve stylu "Misery nechce zemřít" k dokonalosti přebývá občasné spoléhání na žánrová klišé, která v jinak efektivně strohém a chladném vyprávění působí jako pěst na oko a také nastavovaná druhá polovina, kde je vidět, že tvůrci přidávali postavy, aby vůbec mohli film nějak zakončit. Nicméně sekvence psychologického teroru uraženého kuchaře na tlučhubovském kulinářském kritikovi jsou bravurní. Škoda, že scénář více nezohledňoval fakt, že obě postavy jsou egocentričtí bastardi. 7/10 ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pokud budete chtít nasrat třeba takovýho Zdeňka Pohlreicha, zkuste na svym blogu (a nekecejte, že žádnej nemáte!) pošpinit jeho kulinářské umění. S největší pravděpodobností si vás vezme pod svá ochranná křídla: ubytuje vás v pohodlí sklepu svého odlehlého domu, a naučí vás, jak nejlépe si vychutnat každý jídlo, nebo jak správně ugrilovat steak... Hodně slušnej thriller postupně se měnící na černohumornej exploiter a v závěru napínavou naháněčku. Do toho si připočtěte bezva obsazení (obzvlášť mistr kuchař je sympaťák i přes svojí šílenost), několik intenzivních momentů a parádní hudbu (nepřipomínalo vám něco to klapání dřívek?). Za mě teda velký překvapení, po kterym jsem dostal chuť na ravioli se zajícem přelitým ostružinami. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

..komédia Ma minula , snáď len ak vezmem do úvahy použitie slovnému termínu " horror ". Dnes mohutne vyhypované a niekedy až príliš prežúvané slovíčko. Odbrzdený Teleshop cook príde vďaka " kulinárskemu " kritikovi o job a ten hodí vázu o zem ! ( úsmev 1) Vydá sa preto na cestu pomsty, odchytí škodnú a nahodí si ju do svojho torture príbytku na samote ( úsmev 2 ). Rozbesnie sa mučenie formou - ak sa ti rozleje žĺtko na panvici - nebudeš jesť ( úsmev 3 ) a nasledujú ďalšie "pochúťky " . Ale aby to nabralo grády tak sa k torture téme prilepí jeho žena a ...pán podozrievavý ( úsmev 4 ). Záver lesnej frašky ( úsmev 5 ) a NEČAKANÉ FINÁLE ( úsmev 6 ). Snímok ( úsmev 7 ). Že body ? ( za cover a...les..nie..asi za názov ) Áno a B-čko na to civí zo všetkých strán. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Kvůli recenzi takový masakr? Od teď pro jistotu nebudu urážet filmy. Ještě mě chytí bláznivý režisér a ... 6/10 = 60% ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne. Ano, je to natahované a hororová klišé zbytečně shazují dojem z jinak dobrého filmu. James LeGros je ale výborný a záběry z kulinářské show delicious. Nejvíc asi v paměti utkví melancholická hudba na piano (main theme). Velmi opojná. P.S.: hudbu dělal Jeff Grace (The House of the Devil a nově teď Stake Land a The Innkeepers), takže žádná náhoda. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Originálna, zaujímavá a náležite násilná konfrontácia dvoch mužov s pokrivenými charaktermi, z ktorých je obtiažne určiť, kto je vlastne kladnou a kto zápornou postavou. Spojenie exploitationu s gastronomickou tematikou každopádne oceňujem. Dokázal by som si tento námet smelo predstaviť rozvinutý do ešte extrémnejšej podoby. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Té myšlence se nelze ubránit: co by se asi stalo, kdyby někoho z místních samozvaných kritiků dostal do ruky nějaký frustrovaný režisér? I přes to, že Bitter Feat má dobrý nápad, příliš jsem se nebavil Co je tady komediálního nevím, kruté trestání za špatně odvedenou práci se sestává všeho všudy z několika ran a ani herci nejsou příliš přesvědčiví. Celé to takové nijaké, což je škoda. 30% ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Peter Grey je úspešný šefkuchár. Keď mu kritik menom J.T. Franks negatívne ohodnotí jedlo, čaká na neho nemilé prekvapenie - Peter Grey je totiž psychopat so zlou minulosťou a nemá rád, keď mu niekto zkazí náladu každou maličkosťou. Preto Franksa uväzní vo svojom dome, kde ho núti ukázať svoje schopnosti s varením a s každým skazeným jedlom prichádza aj nejaké to mučenie. Celkový dojem: Ak máte radi psychologické thrillery, exploitation alebo home invasion horory, Bitter Feast je práve pre vás. Je pravda, že film obsahuje niekoľko klišé, námet je ako každý iný, herecké obsadenie nie je veľmi sympatické a film vás prvú hodinu unudí k smrti,.. ale násilie tu nie je zobrazené vôbec zle. Hlavný ,,hrdina" je psychopat ako by mal byť a divákovi sa môže až veľmi nepríjemne zhnusiť (dokonca aj herec, ktorý túto postavu stvárnil má cez celú dobu filmu len jeden nasranecký výraz) a ako môžete vidieť, ani tá ,,kladná" postava nie je moc sympatická - cez celú dobu sa škerí, má niekoľko šancí ako psychopatovi utiecť a keď uteká, tak si ako totálne nemehlo vyvrtne členok (a následne dôkaže normálne chodiť?) S dopozeraním som problém nemal, zvládnu to aj slabšie povahy a aj keď sa jedná o film, ktorý je remeselne zvládnutý veľmi podpriemerne, vám ho odporúčam. A ponaučenie? Keď začnete písať recenzie, radšej si to dobre premyslite. Vždy sa nájde niekto, kto má veľmi krehké srdiečko a hlavu plnú zvhrlých sračiek. Moje hodnotenie:44% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tohle si bude asi hodně diváků pamatovat jen kvůli oné svěžejší motivaci hlavního ''záporáka''. Bitter Feast patří rozhodně k těm průměrným, ale neotravným exploitation a revenge jednohubkám, které nemají moc co nového nabídnout, ale v tomto případě byla alespoň velice zjevná snaha publikum zaujmout a myslím, že se podařilo. Nemůžu se ubránit pocitu, že je to všechno šíleně odlehčené a násilné scény nepůsobí nátlak ani soucit k mučenému schválně. Plusové body dávám za soundtrack, který tomu dával ten pravý šmrnc. Nicméně scénář nebyl vypilovaný podle mých představ. Za mě rozhodně úctyhodný průměr. ()

kinghome odpad!

všechny recenze uživatele

Větší sračku jsem dlouho neviděl, zbytečných 104 minut života. Podle komentářů a popisu filmu jsem myslel, že půjde o dobrý film, ale takovouhle nudnou píčovinu jsem snad ještě neviděl. Film totálně o hovně, kde hrajou amatéři, který snad nikdy nikde nehráli. Strašnej děj a debilní konec. Prostě všechno špatně, tenhle film si nezaslouží váš čas a kdo ho neviděl, tak udělal dobře, chtěl bych vrátit čas a nikdy tu sračku nevidět,bohužel už je pro mě pozdě, tak aspoň vy nedělejte tu kravinu, nekoukejte na to!!! Čistej odpad, po dlouhé době, jsem zase z nějakého cizojazyčného filmu takhle nasranej. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Pravdou je, že si taky v každé restauraci nepochutnám na jídle, tak jak bych chtěl, ale vždy jsem to zkritizoval jen pro sebe po tichu bez recenzí. Ono se to taky někdy nemusí vyplácet a navíc se hodí to pomluvené jídlo umět, uvařit, aby jste se taky někdy ještě najedli na to poukazuje tenhle snímek. Ty opečená žebírka s javorovým sirupem by mě zajímaly, ale spokojil jsem se i s ravioli na divokém zajíci přelité ostružinami či rulíkem. Ústřední melodie byla velice příjemná i proto dávám 60% ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Jeden arogantný blogger svojím kritickým článkom potopí televízneho kuchára a pripraví ho o prácu. Dotyčný kuchár to však nenechá len tak a rozhodne sa mu pomstiť brutálnym spôsobom. Unesie ho do divočiny a bude ho nútiť uvariť "dokonalé jedlo". Ústrední dvaja protagonisti nie sú až tak neznámí, Joshua Leonard je známy zo Záhady Blair Witch a James LeGros hral "Nixona" v Bode Zlomu. Nutno dodať že svoje role hrajú fakt dobre a na to že sa jedná o horor sa tu dočkáme niekoľko fakt pôsobivých momentov až mi bolo toho mučeného kritka ľúto. Jednotlivé scény mučenia sú dosť brutálne a dočkáme sa aj bitky s rozpálenou panvicou. Po záverečných titulkoch sa mňa zmocnil veľmi nepríjemný pocit a celý film mi ostal ležať v hlave ešte dobré 2 dni. Moc vydarený "Gastro-hixploitation horor." ()

CptPeroxid 

všechny recenze uživatele

Jako bych už to někde viděl, ale neviděl. Jako bych měl v ruce v průběhu filmu věšteckou kouli, ale neměl. Ale vzhledem k rozpočtu si to zaslouží průměr, takový normální průměr... ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Ak chcete zabit 104 minut svojho zivota,tak si pozrite tuto nudnu ko*otinu,ktora je oznacena ako komedia a horor,nefunguje ani jedno a uz vobec nie druhe,jednu hviezdicku udelim za zaver,lebo to jedine bolo zaujimave na tomto filme...:-) ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Solidní horror s dobrým nápadem i hustou atmosférou. V několika případech (třeba pátrání detektiva po domě, ženská sama v koupelně...) i hodně napětí. Líbila se mi i zvolená muzika. Kdo si myslí, že to měla být komedie nebo parodie, tak se dle mého názoru mýlí, režisér to podle mně tak nemyslel. Kdyby to mělo místo 105 minut 90 a na konci se trochu zhustil děj, tak to bylo ještě lepší. Kromě manželky kritika jsem vůbec neřešil, kdo zůstane naživu, protože tak nesympatický skoro všechny postavy se v jednom filmu jen tak nevidí. Takže to, že skoro všechny zašly nějakou smrtí bylo vlastně dobře...:-) ()

Homerking 

všechny recenze uživatele

Peter Gray je úspěšný talentovaný šéfkuchař s neuvěřitelným smyslem pro detail, jeho pověst utrpí vážnou újmu poté co na něj kritik J.T. Franks napíše nechutnou negativní recenzi. Peter se rozhodne tomuto arogantnímu muži pomstít velmi zajímavým způsobem. Feast na mě působil jako parodie na životy slaných šéfkuchařů a jejich povahy. Herec který ztvárnil Petera James Le Gros ( nikdy jsem o něm neslyšel ) zahrál tohoto gastromagora velice důveryhodně, za něj palec nahoru, (scéna s vajcem a steakem famozní ). Celý film bohužel potápí přepálená stopáž a spousta nudných řekl bych i zbytečných sekvencí. ()

Reklama

Reklama