Reklama

Reklama

Životy mnoha lidí se obrací vzhůru nohama poté, co potkávají Cécile - mladou svůdnou ženu. Provokativní a extrovertní Cécile má ráda volný sexuální život, který přestupuje společenské normy a porušuje tabu. Její styl života nutí i ostatní odhalovat sami sebe.
Q se snaží jazykem pocitů a těla ukázat mladé Francouze a poodkrýt jejich intimní vztahy. (Tamten)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Zhlédnutí Q navozuje pocit, že když přijdete zítra do práce a u šéfové si bez okolků vyžádáte styk, nestane se nic horšího, než že vás se sebevědomým úsměvem výchovně plácne přes pindíka a pak pošle zamést do skladu. Laurentu Bouhnikovi se asi nepodařilo odhadnout míru, po kterou může absolutní nadrženost vytvářet napětí a nesklouznout do nudy (k moralizování je ovšem daleko) či samoúčelnosti, jeho softporno ale musím pochválit za absolutně nejlepší děj, co jsem kdy u filmů pro dospělé zaznamenal. Což zase tolik nevypovídá o skutečnosti, že se ve filmu skoro nic neděje. Přímořská nálada kolem francouzského přístavního městečka Cherbourg funguje dobře, alespoň na začátku. Mladí tu * jako králíci nebo alespoň o tom králičím * ve sprše mluví. Místo tradičního pozdravu se tu rovnou pokládá ruka do klína, a když budete mít štěstí, nic vám nestojí v cestě. Na festivalovou produkci docela odvážné, vzrušující záběry. Docela by mě zajímalo, jak tohle točili:-) Akorát jedné věci jsem nevěřil - většina Francouzek není tak pěkná, jak se ve filmu ukazuje. Konec si asi neumím dobře vyložit, ale hlubokou myšlenku v něm nehledám. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nádherná Déborah Révy v roli neustále nadržené nymfomanky a její přednosti jsou rozhodně jedním z nosných prvků této francouzské "studie" ženské sexuality. Oproti ní je zde "nevinně" působící a zdrženlivá Helene Zimmer, jíž setkání se sexuálně nevázanou Cécile přinese nové, dosud nepoznané obzory. Takové snímky jsou jasně "Francouzská parketa", kde se nikdo nebojí před kamerou kompletně odhalit a i tento je natočen s přirozeností, kde je nahota, sexuální scény a nekonvenční vztahy před kamerou něco zcela obyčejného, za co se není třeba stydět. Jo, něco takového by si u nás nikdo natočit nedovolil. ()

Reklama

Aljak odpad!

všechny recenze uživatele

A toto čo malo byť? Unikátna lyrická pseudoumelecká kravina bez akéhokoľvek zmyslu. Z toho žánrového zaradenia čo je k tomu napísané sa na to vzťahuje fakt asi jedine to "erotický", lebo s drámou to malo spoločné pramálo, no niečo čo by sa aspoň obtrelo o komédiu alebo romantiku sa tu fakt nevyskytlo ani náhodou. Čo si vlastne o takomto celom myslieť? Žiadny zmysel ani posolstvo v tom nebolo - akurát vyše hodina a pol scén blízkymi ľahkému pornu! Síce bolo pár herečiek na pohľad sympatických (aj keď ich správanie bolo úbohé) - ale za to hviezdičky dávať nebudem, jedine tak z ľútosti. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Mladá dívka Cécile se na francouzském maloměstě rozhodne rozdávat radost a pomáhat lidem kolem sebe. Zní to jako Amélie z Montmartru, ale není to Amélie z Montmartru. Jednak kvůli tomu, že Cécile druhým pomáhá sexem, jenž je explicitně nasnímaný, a proto o srovnání se snovou a poetickou Amélií nemůže být řeč. To by ovšem nebylo nejhorší, naopak sexuální scény jsou natočeny hezky a v letošní sekci porn-art na LFŠ patřily rozhodně k těm nejvíce vzrušujícím. Problémem ale je totální scénáristické tápání a ,,rozmazanost" motivů. Kdyby šlo o příběhy lidí, kterým v životě nějak pomohl sex, mohlo to být vtipné, nápadité, dojemné i zajímavé. Jenomže toto téma je překryto různými nudnými výjevy z každodenního života a zbytečnými odbočkami do nikam (např. přítel Cécile, co chlapovi, který mu dluží peníze, posprejuje byt - téma, které se nijak nerozvine). Nebýt otevřené erotiky, druhý den bych nevěděl, že jsem tento film viděl... ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k následnému obsahu filmu je úvodní prohlášení buď strašně naivní a hloupé, nebo ironické (a já osobně sázím na první možnost). Tak či tak, Q je velmi špatný film. Začátek je ještě trochu slibný, asi na 2 místech jsem se dokonce zasmál, ale pak mě postupně začaly čím dál víc iritovat postavy (nejvíc na-přes-držku byla neustále kurvící se a provokující Cécile), koncentrace samoúčelných sexuálních scén se zvyšovala (a s tím i jejich směšnost), a to až do té míry, že se film zvrhl na mix porna a nekvalitní telenovely říznuté klišoidním romanťákem (perfektně to spojuje scéna s „traumatizovanou“ ženou, která těsně před dosažením orgasmu začne brečet…a slzy roní bohužel nejen ona). Tvůrci se to ještě snaží nějakým způsobem „opepřit“ (nebo zachránit?) troškou krimi (tlusťoch Maurice), sociálním přesahem (neustále se mluví o tom, že není práce), rodinnými problémy (přísní rodiče Alice) a traumatem (otcův popel); nic z toho ovšem příliš nedokáže změnit/zlepšit „kvality“ filmu. A závěr je už skoro nekoukatelný. Za těch pár světlejších míst dávám ještě hodně milosrdné 2*. „To je Cécilin...teda... to je jedno. Vyřiďte jí, že jsem vzal jejího tátu domů.“ ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno