Reklama

Reklama

V zemi krve a medu

  • USA In the Land of Blood and Honey (více)
Trailer

Pŕíběh o lásce, který se odehrává na pozadí války v Bosně... Během bosenské války, je zajatá Ajla přivedena s dalšími ženami do srbského tábora, aby sloužila vojákům. Velitel zajateckého tábora Danijel zjistí, že Ajla je dívka, se kterou se kdysi setkal v nočním klubu a zamiloval se do ní. Snaží se ji diskrétně  chránit. Jejich  láska znovu vzplane, ale mohou si navzájem věřit? Režijní debut herečky Angeliny Jolieové se soustřeďuje na to, jak válka ovlivňuje morální a emotivní stránku jedinců. (TV JOJ)

(více)

Videa (12)

Trailer

Recenze (82)

Mishqo 

všechny recenze uživatele

režijný debut Angeliny Jolie mapuje vojnu v Bosne v rokoch 1992-1995...nikdy by som nepovedal že takto senzitívna téma sa dá natočiť bez emócií, bez akejkoľvek hĺbky a zmyslu...pripadalo mi to ako nejaká pozliepanina niekoľkých obrázkov do jedného nesúrodého celku...a výber hercov tiež nebol najšťastnejší ale oceňujem že sa aspoň zamerala na balkánskych hercov...all in all mohlo to dopadnúť aj horšie ale aj tak nie som vôbec spokojný ()

castor 

všechny recenze uživatele

Sarajevo. 1992 až 1995. Bosenská muslimka a talentovaná malířka Ajla, bosenský Srb a voják Danijel. Taková Julie s Romeem své doby. Scénář jim navíc napsala hollywoodská star Angelina Jolie. A postavila se i za kameru. Zvláštní kombinace, nabízí se podotknout. Navíc řada dramatických vrcholů, válka, brutální mordy, znásilnění. Jenže romantická linie na pozadí dramatických událostí si prostě nějak nedokáží vyhovět. Divák nezatíná ruku v pěst, ani nehledá suchou část kapesníku. Prostě jen sleduje příběh, který otevřel bývalým Jugoslávcům pomalu se hojící rány. Je chvályhodné, že autorka žijící v úplně jiných podmínkách, problematiku války v Bosně a Hercegovině intenzivně nastudovala, na hlavičku hřebíku ale uhodit nedokázala. V té etnicko-politicko-náboženské problematice jsem se navíc tu a tam ztrácel!! Na debut přesto velmi solidní!! ()

Reklama

sulimo 

všechny recenze uživatele

Pár rádoby brutálních scén nemění nic na faktu, že tenhle film je co do děje minimálně stejně plochý, jako hrudník Keiry Knightley. Neuvěřitelně pitomý scénář filmu s ještě pitomějšími dialogy umocňuje snad ještě pitomější angličtina s jakýmsi prapodivným ušitrhajícím přízvukem, díky kterému jde pak celý film definitivně do kytek, ze kterých se už nevyhrabe. Tohle je přesně ta záležitost, která měla být raději němým filmem a nebo se ještě lépe neměla točit vůbec. Celý děj je neuvěřitelně neuvěřitelný a Jolie se zjevně inspirovala učebnicí dějáku pro základní školy a onen odstavec z oné učebnice natáhla na dvě hodiny. Výsledkem je děj, kde se v 90% nic neděje a když už se něco děje, tak jen na minutu na dvě a bez rozsáhlejšího vyvětlování nebo jakékoli snahy problematiku přiblížit a děj někam výrazněji posunout, aby měl vůbec divák vůli to dotrpět do konce. Ona romance je pak zlo ve filmové podobě, které se při snaze o nějaký myšlenkový přesah stává lacinou červenou knihovnou pro strojenost a nepřirozenost dialogů, a kde hlavní hrdinové spolu spí opravdu jen z donucení režisérky. Já vim, já vim, je asi nutné docenit snahu přiblížit americkému publiku skrze její slavné jméno konflikt, o kterém většina Američanů asi nemá vůbec potuchy, že se udál, ovšem osobně bych více ocenila, kdyby k tomuhle projetu Jolie překecala někoho jiného, lepšího a zkušenějšího, kdo by jí při nejmenším napsal aspoň průměrný scénář, když už měla nutkání to sama natočit....takže vlastně kohokoli jiného, než je její osoba.Tohle se Angelině sakra nepovedlo a pro příště by se měla věnovat něčemu, co jí opravdu jde, takže kromě adopce a plození potomstva, třeba taky poslední dobou aktuálnímu ukázkovému vystavování jedné nohy. ()

dzira 

všechny recenze uživatele

AJ se před prací na scénaři k filmu zjevně velmi poctivě připravila a podrobně si nastudovala historii konfliktu v bývalé Jugoslávii. Dokonce si zjistila, že kdysi proběhla jakási bitva na Kosově poli, a že Balkán 500 let ovládali Turci. To je obddivuhodné.... Předpokládám, že do gůglu zadala něco jako "war in Yugoslavia" a přečetla během půl dne pár povrchních novinových článků a hrubá kostra scénáře byla na světě.... Co ji ale vedlo k tomu, natočit (20 let poté) tuto protisrbskou agitku mi zůstává záhadou... Celé to působí tak, jako by ji samotnou znásilnilo minimálně 5 srbských vojáků... Byť ten film není natočen zle, za takto nebezpečně jednostranný pohled nelze udělit více než jednu hvězdu - za to, že při studiu slavnějších válečných filmů byla důslednější a dokázala odkoukat osvědčené postupy... ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Nechci paní debutující režisérce, herečce Angelině Jolie, křivdit, ale tohle americké love story zasazené do kulis války v Bosně a Hercegovině (1992–1995) se nepovedlo. ~ Milenci Danijel a Alja se stanou z etnických důvodů ze dne na den nepřáteli, s čímž se vyrovnávají každý po svém. Snímek nám sice ukazuje onu nesmyslnost konfliktu, nicméně zjednodušujícím, zcela jednostranným a nekorektním způsobem. ~ Prvoplánové a předvídatelné, že ani pár dobrých scén tragický celek nezachrání. PS Trailer je mnohonásobně lepší než film. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (11)

  • Angelina v rozhovoru pro Vanity Fair prozradila, že film byl její soukromý projekt, do kterého si od nikoho nenechala radit. První osoba, která si hotový scénář přečetla, byl její muž Brad Pitt. (Patw)
  • Angelina natáčela film v bosenštině, chorvatštině a srbštině. (Haretix)

Související novinky

Pitt a Jolie u moře

Pitt a Jolie u moře

19.07.2014

Angelina Jolie zahájila svoji režisérskou kariéru před třemi lety dramatem V zemi krve a medu. Na začátku příštího roku uvidíme její válečný životopis Nezlomný, studio Universal už nicméně stihlo… (více)

Proč Gravitace nepřitáhla Downeyho a Angelinu?

Proč Gravitace nepřitáhla Downeyho a Angelinu?

22.02.2014

Alfonso Cuarón se s loňskou Gravitací piplal mnoho let. Film měnil studiový dohled a složitě se pro něj vyvíjela nová filmařská technika, výraznými změnami potom prošlo i obsazení. Dvě stěžejní (a… (více)

Angelina Jolie dohlíží na zajatecký tábor

Angelina Jolie dohlíží na zajatecký tábor

21.12.2012

Loni si vyzkoušela režii v balkánském romantickém dramatu V zemi krve a medu... a zdá se, že se jí za kamerou líbilo. Právě totiž rokuje se studiem Universal o režii filmu Unbroken. Půjde o adaptaci… (více)

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Reklama

Reklama