Reklama

Reklama

Bernie Tiede byl asistentem ředitele pohřebního ústavu v malém vesnickém městečku Carthage v Texasu a jedním z nejoblíbenějších obyvatel. Vyučoval ve víkendové škole, zpíval v kostelním sboru a vždy byl ochoten nabídnout pomocnou ruku. Bernieho všichni milovali a byli mu vděčni. Takže nebylo pro nikoho překvapením, když se sblížil s Marjorie Nugentovou, bohatou vdovou, která byla známá svou protivnou povahou a patřičným bohatstvím. Bernie s Marjorie často cestoval a vedl také její bankovní účty. Marjorie se časem stala na Berniem a jeho šlechetnosti naprosto závislá a Bernie se snažil plnit její stále narůstající požadavky. Bernie stále řídil její záležitosti a obyvatelé přitom Marjorie po několik měsíců vůbec neviděli. Obyvatelé Carthage byli šokováni, když se dozvěděli, že je Marjorie Nugentová již několik měsíců mrtvá a Bernie Tiede byl obviněn z její vraždy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (107)

misterz 

všechny recenze uživatele

Ťažko hodnotiť. Snímok nebol zlý, ale ani ma nijak výrazne nenadchol, pričom skôr ako komédiu by som ho bral ako drámu. Svoju zvláštnu atmosféru to však má. Príbeh o tom, že byť milý k ľudom sa vyplatí, no zároveň sa žiaľ nájdu aj ľudia, čo toho dokážu ľahko využiť. Pokiaľ si na to človek nedá pozor, tak to môže byť problém, pretože keď sa stretne arci zlo s arci dobrom, tak to vždy dopadne veľmi zle. Inak Jack Black tu bol fantastický, jedna z jeho najlepších postáv. 65/100 ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Lehce morbidní mix mezi komedií a dramatem, který stojí a padá na Blackovi. Ono aby taky ne, když scénář, který je sice postavený na zajímavé zápletce, nemá jinak žádný výrazný twist a vsází vše právě na hlavního hrdinu. A Jack to zvládá na jedničku. Charakter dobrosrdečného Bernieho jako by mu byl ušit přímo na míru. Problém mám ale s Linklaterem a jeho režií. Chybí mi u ní nějaký vyhraněný názor, nějaký soud, něco co by ze snímku udělalo trochu víc než jen zachycení jednoho životního příběhu. Takhle totiž uplyne hodina a půl, divák se párkrát usměje jižanským charakterům a šáteček. Škoda. Hell, anybody in town would shoot her for five bucks. ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Nejprve musím varovat! Za prvé nečekejte komedii, když je v tom Jack Black. Za druhé je to podle skutečné události. Takže tu je film o jednom černým havranovi, který měl rád všechny a rozdal by se pro ně. Než však potká jednu starou zlou babu a rupne mu cévka (a komu ne). Jack Black musím se přiznat mě mírně překvapil. Poslední dobou jsou jeho postavy klišovité a sobě podobné. Tady je to však postava, která i místy přehrává, ráda zpívá a prostě toho člověka budete mít rádi. Film je točen ve dvou rovinách. Nejprve je tu ta dokumentární - ptají se obyvatel a ty mluví o Berniem. Ta druhá je filmová - sleduje postavu Bernieho. Určitě potěší McConaughey, který mluví texaským přízvukem jak stehno a nemá Berniho rád, protože nemá rád skryté homosexuály. Shirley MacClaine pak menší úloze zlé baby zahrála standard. Proto ten film určitě stojí ve filmografii Jacka Blacka výš než napřiklad Gulliverovi cesty. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KDO JE BERNIE TIEDE?“…. /// Takže seznamku už máme za sebou …. (kurva Blacku, tys zase přibral!?). Filmově vážnej pohled na člověka, kterej dokázal zazpívat cokoliv vás napadlo, v jehož rukách byl každej krásnej, a kterej rozhodně nevěděl nic o střílení. Samozřejmě hlavně na tu tragédii, jejíž se stal součástí. Richard Linklater má talent, točit drama tak nějak po ,,svojom“ (po bolševicku? Ale hovno… ). Nečekejte komedii. Jack Black zpívá, tančí, tváří se… přehrává – prostě exhibuje. Ve filmový části. Ta dokumentární (jako dvě roviny? Hmm, velkej umělec…) je věnovaná tomu skutečnýmu Berniemu. A ve finále z toho vznikne zvláštní tragikomickej příběh člověka, kterej konal dobro a jenž se fakt (jako dovopravdy) stal. To ostatní si přeberte sami. Takže: ,,KDO JE BERNIE TIEDE?“ /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Žeru příběhy podle skutečnejch událostí. 2.) Starej si dotáhl do garáže mražák. 3.) Thx za titule ,,exitus“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Hodně divný film o hodně divném chlapíkovi v hodně divném příběhu. Směrodatné však pro mě zůstává, že mě to ani za mák nebavilo. Měl-li to být pokus o dokument, bylo to nezáživné, komedií bych to nenazvala, neb to nebylo vtipné a do kriminálky to má tak daleko jako já pěšky k tučňákům, takže asi tak, se mnou. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Republikán Danny Buck Davidson (Matthew McConaughey) i v roce 2022 obhájil na další 4 roky pozici státního žalobce, a to i přesto, že ve filmu působí jako záporná postava a zaslouží se o odsouzení oblíbeného Bernieho (Jack Black). (piglit)
  • Přestože se film odehrává v polovině 90. let, je možné v několika scénách zahlédnout Bernieho (Jack Black) s iPhonem nebo v jedné chvíli i s Macbookem Pro. (Spike23)
  • Film je natočený dle skutečné události. Bernie Tiede si v době uvedení filmu odpykával trest v Bostonské věznici. (ČSFD)

Reklama

Reklama