Reklama

Reklama

Bernie Tiede byl asistentem ředitele pohřebního ústavu v malém vesnickém městečku Carthage v Texasu a jedním z nejoblíbenějších obyvatel. Vyučoval ve víkendové škole, zpíval v kostelním sboru a vždy byl ochoten nabídnout pomocnou ruku. Bernieho všichni milovali a byli mu vděčni. Takže nebylo pro nikoho překvapením, když se sblížil s Marjorie Nugentovou, bohatou vdovou, která byla známá svou protivnou povahou a patřičným bohatstvím. Bernie s Marjorie často cestoval a vedl také její bankovní účty. Marjorie se časem stala na Berniem a jeho šlechetnosti naprosto závislá a Bernie se snažil plnit její stále narůstající požadavky. Bernie stále řídil její záležitosti a obyvatelé přitom Marjorie po několik měsíců vůbec neviděli. Obyvatelé Carthage byli šokováni, když se dozvěděli, že je Marjorie Nugentová již několik měsíců mrtvá a Bernie Tiede byl obviněn z její vraždy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (107)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní snímek a to opravdu. Už od začátku jsem měla pocit, že Bernie zemřel, ovšem to jsem se spletla. Ještě jsem neviděla film takového ražení, pohřby, rakve a staré vdovy. Musím uznat, že bych si nikdy nepředstavovala Jacka Blacka v takovéhle roli, jelikož ho mám spíše za komika. Neříkám, že jeho vzhled není vtipný, ale celkově toto téma není příliš vtipné. Působí to na mě opravdu zvláštně, děj je hodně překvapující a konec je celkem kontroverzní, ale spravedlivý. Dalo by se to udělat mnohem lépe, i když nevím jestli více vtipněji, ale pro mě je to takový průměr z filmařského hlediska, ale zajímavost tohoto snímku je téměř na vrcholu. ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

tenhle film mě neskutečně NASRAL. nechci mluvit špatně o mrtvých lidech, ale tu starou zlou ropuchu bych zabila taky. a ještě se strašně divila, že jí všichni nenávidí. NO SHIT! vážně doufám, že se bernie někdy dočká svobody. — ano, užíval si jejích peněz, nicméně kdo by si neužíval? to, jak jí šoupnul do mrazáku na 9 měsíců, byl podle mě coping mechanism - prostě se tomu tělu co nejdýl vyhýbal a její peníze využíval k dobrým věcem (charity, dárky pro ostatní,..) kvůli výčitkám svědomí. pak mě ještě dostala ta její vnučka. hovno pro ní dělala a potom byla StRaŠnĚ SmuTnÁ, že její hodná babička chcípla. ale jak jsem již napsala na začátku - kdo by si nechtěl užívat peněz… || ❝𝐖𝐞’𝐫𝐞 𝐚𝐥𝐥 𝐠𝐨𝐢𝐧𝐠 𝐢𝐧𝐬𝐚𝐧𝐞 𝐬𝐨𝐨𝐧𝐞𝐫 𝐨𝐫 𝐥𝐚𝐭𝐞𝐫.❞ ⚖️⚰️ ()

Reklama

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Nic proti Linklaterovi, ale v záhlaví je chyba. Tohle samozřejmě natočil Wes Anderson podle scénáře bratří Coenů. Absurditu celého projektu dokládá paradoxně nechtěná reklama v podání kaťuškystotřicetosm: Co to s těma filmama je? Nejdřív Fargo, kde lidi strkaj do drtičky na dřevo, potom 7 psychopatů, kde se zabíjej navzájem a ještě o tom píšou knížku a teď tohle? Možná mě to tolik naštvalo právě proto, že zrovna navázal na tyhle dva, ale tohle prostě není komedie. Je to hodně divná výpověď o hodně divným chlápkovi. 90% a za zubatou (ne)herečku palec nahoru pro jistotu zafixovaný vteřinovým lepidlem. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Ve své reálnosti námětu neuvěřitelný film, jemuž dodává příchuť angažování a rozhovory s místními a pak ještě wtfoidní titulkové "rozlučky". V celku mimózní snémek, který se povedlo dobře napsat a zrežírovat a dokonce i zahrát - jak otravnou Shirley MacLaine tak nečekaně i ujetého Jacka Blacka (snad první film, kde mi nevadil). Takové komediální dokudrama, posypané trochou vloček a čtyřmi kousky krimi. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Příběh dle pravdy datuje docela kupodivu zajímavý příběh lidského anděla, který je schopen vraždy v afektu. Já osobně si myslím, že to není nic extra, ale v porovnání třeba s dřívějším Bling Ring bylo toto blaho. Dokonce jsem vysloveně čekal na konečný verdikt soudu až jsem z toho byl nervózní. Jako film průměrnost sama. Na dnešní dobu, úžasné... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Republikán Danny Buck Davidson (Matthew McConaughey) i v roce 2022 obhájil na další 4 roky pozici státního žalobce, a to i přesto, že ve filmu působí jako záporná postava a zaslouží se o odsouzení oblíbeného Bernieho (Jack Black). (piglit)
  • Přestože se film odehrává v polovině 90. let, je možné v několika scénách zahlédnout Bernieho (Jack Black) s iPhonem nebo v jedné chvíli i s Macbookem Pro. (Spike23)
  • Film je natočený dle skutečné události. Bernie Tiede si v době uvedení filmu odpykával trest v Bostonské věznici. (ČSFD)

Reklama

Reklama