Reklama

Reklama

Superman/Shazam!: Návrat černého Adama

  • USA DC Showcase: Superman/Shazam! - The Return of Black Adam

Obsahy(1)

Čaroděj Shazam! si mladého Billyho Batsona vybral za ochránce světa a on se stává nejmocnějším smrtelníkem na světě. Billy bojuje po boku Supermana proti zločinnému Černému Adamovi a v tomto novém a mimořádně dlouhém krátkém filmu rychle objeví problém, kterému nakonec musejí čelit všichni superhrdinové – bojuje za spravedlnost? Svým vlastním problémům čelí v této zcela nové kolekci i další čtyři oblíbení superhrdinové DC Comics – Jonah Hex, Green Arrow, Black Canary a Spektra. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (45)

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Nijak vyjimecny kratas zajimavy spis tim, ze predstavuje mene znameho hrdinu DC universa - Shazama, tedy maleho kluka Billy Batsona, ktery je poveren carodejem byt v dospelem tele ochrancem Zeme. A jeho prvnim ukolem je celit podobne mocnemu nepriteli, Cernemu Adamovi. Story je jednoducha a prevazne se sklada z pestnich bitek po boku Supermana. Trochu matouci pro neznalce je, ze carodej nejdriv rika klukovi Captain Marvel, coz bylo oznaceni hrdiny do roku 2011. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Povedený kraťas. Už jen tím, že jde vlastně až na kratičký úvod a intermezzo o 22 minutový souboj Supermana a Captain Marvela proti Black Adamovi. Potěšila mne trochu odlišná animaca oproti Superman/Batman: Apokalypsa a dalším snímkům. Samotné DVD je dobře provedené zkompletování série kraťasů od DC Showcase, navíc doplněné o jednotlivé díly z animovaných seriálů(Justice League: Unlimited, Batman: The Brave and the Bold a Batman: The Animated Series) v nichž Captain Marvel, Spectre, Jonah Hex a Green Arrow vystupují. ()

Reklama

bartias 

všechny recenze uživatele

Se Shazamem je problém v tom, že postava vyvoleného malého kluka, který se díky magii v případě potřeby stává supermansky silným ochráncem země, nezapadá do moderního pojetí superhrdinů. Zatímco komiksové "postavičky" typu Batmana nebo Supermana stárnou a řeší vážné problémy dospělých, Shazam v jádru zůstává dítětem. Dětsky působí i dvacetiminutovka Návrat černého Adama. Jejím plusem ale je, že se dá brát jako instruktážní film na téma "Jaký rozdíl je mezi Shazamem a slavnějším Mužem z oceli". ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Nemám rád Supermana a tu sú rovno dvaja! Inak to však má podarenú akciu (až na ten pád malého chlapca z obrovskej výšky do mora, veď to by ho na 100% zabilo), ale Captain Marvel (to je ten druhý Superman) je absolutne nezaujímavou postavou, ktorý je vlastne ešte dieťa, ale keď zahučí čarovné slovo Shazam! tak sa premení na dospelého lietajúceho vymakaného čarodeja podobného Supermanovi. Uff. ()

Liznic 

všechny recenze uživatele

Není to nic, co byste neznali odjinud. Hlavně souboje nejsou nijak originální, ale přesto.. Jako představovačka zrodu Captaina Marvela to funguje výborně! Bitky mají kinetiku a celý kraťas má příjemný spád a uteče velmi rychle až si budete pohrávat s myšlenkou... nenajdu někde o Shazamovi celý film :) Ve ýsledku sice mírně dětská, ale pořád velmi sympatická záležitost. PS: konečně znám nějakou Supermanovu slabinu - jinou než kryptonit. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama