Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nacho (Fernando Tejero) je fotograf, Pilar (Malena Alteriová) novinářka. A je nutné podotknout, že jestli se nějací dva lidé opravdu nemají rádi, pak jsou to tito dva. Naneštěstí pro ně, šéfa žádné osobní spory nezajímají, a tak oba hašteřivci svorně končí na jedné poutní cestě do Santiaga de Compostela, aby mohli společnými silami vytvořit reportáž o práci Olma, zázračného guru, který prý dokáže vyléčit každý neduh jakéhokoli vztahu. Chce to jediné - Nacho a Pilar musí dokázat "jen“ šest dní předstírat, že jsou pár a nezabít se přitom. Jako bonus je navíc čeká pěkných pár desítek poutnických kilometrů v nohách. Tedy dalo by se říci, že jejich mise je dopředu odsouzená k nezdaru. V této španělské dobrodružné romantické komedii však platí, že dokud neprojdete branami Santiaga, může se stát cokoli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Není pro film lepší vizitka než když skončí a já mám chuť si ho pustit znova, protože ta pohoda, přjemná atmosféra a humor na každým rohu se ve mě dokonale ubytovala. Už dlouho jsem nezažil tak skvělou filmovou partičku... s nima bych šel klidně na kraj světa a zpátky, protože podobný typ lidí co dokáží vytvořit pohodu i když moc v pohodě nejsou se nepotkává každej den. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru další příjemná perlička od Roberta Santiaga. Kdo chce podniknout s Nachem a Pilar opravdu zvláštní pouť do Santiaga a zažít spoustu úsměvných situací, které se točí kolem jednoho tématu, kterým je samozřejmě láska, tak má možnost jít s nimi a užívat si to. Až na pár maličkostí, které mohli s přehledem vynechat jsem se s celou tou podařenou partou báječně bavila a například scénka s čištěním zubů neměla chybu. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se podíval jen z jednoho jediného důvodu. A to kvůli tomu, abych viděl zase společně v jednom filmu vedle sebe Fernanda Tejera a Malenu Alterio. Tohle je totiž dvojice, kterou jsem si zamiloval ve španělském seriálu Tady se nedá žít, kde tito dva hráli domovníka (Tejero) a podnájemnici (Alterio) a byli do sebe zamilovaní, a ať už byli rozhádaní nebo byli v pohodě, vždycky nakonec (často zcela nečekaně) skončili v posteli a pořád se rozcházeli a znovu dávali dohromady. A právě zde, v tomto filmu, se oba dva znovu sešli a opět si zahráli dvojici, která spolu nakonec znovu skončí v posteli. Jediné, co se změnilo, je plnovous Fernanda Tejera, ale jinak je to ta stará dobrá dvojice, které to klape a mezi kterou to jiskří, stejně jako v tom výše zmíněném seriálu. Ti dva herci už jsou sehraní, už se zřejmě navzájem velmi dobře znají, a v tom filmu na nich bylo parádně vidět, jak jsou oba uvolnění a jak si vzájemně rozumí. Ale film samozřejmě není jen o téhle jediné dvojici, těch partnerských dvojic je zde totiž více a všechny tyto dvojice se pod vedením jakéhosi guru vydávají na týdenní pěší pouť do Santiaga, aby všichni zúčastnění vybředli z partnerských krizí. Jedná se o obstojnou španělskou komedii, která se mi líbila, kterou jsem si užil, a kterou určitě stálo za to vidět. Uděluji čtyři hvězdy. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Ty si čistíš zuby s ostatníma? Rozhodně ne! Přece to nebudu dělat s každým.... To je jen jedna skvělá věta z tohoto velmi úsměvného filmu, který je pohodový a hlavně vtipný v tom nejlepším slova smyslu. Aneb, co se škádlívá, to se nakonec rádo má, což tady platí snad pro všechny aktéry téhle turisticko-poznávací akce. Od počáteční averze, po spalující vášeň, která sežehne snad úplně všechny. Nedá se nic dělat, příští pochod si zamlouvám taky. A Pilar beru samozřejmě sebou. ()

jahol 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná malá španělská pěší road movie, lehoučká jako pírko. Scénáristovi se podařilo dát zase jednou dohromady skupinku lidí, které budete mít všechny rádi, včetně potenciálně záporných rolí, a budete jim fandit (včetně Korejce, který má trauma z toho, že jeho žena už nechce polykat..., neumí vyslovit "multiorgastický" a neví, co to znamená). A poznáte, že i obyčejné čistění zubů může být sakra zážitek. Santiago je především katolické poutní místo a chystá se tam i jedna moje známá, takže jsem na počátku sledování filmu nadšeně zavětřil, že ji budu moci doporučit něco k věci. Nakonec ale nevím, protože v tohle filmu se sice velmi cudně, nicméně tak 100x více řeší vztahové a erotické problémy, než otázky víry v Boha. I když... všechno je to tak hezky lidsky poskládané, že se film vlastně k Bohu obrací. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Milé, vtipné, sice trošku místy ukecané, ale to ke španělské nátuře zkrátka patří, taková letní oddychovka... ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Neplést si s filmem The Way z roku 2010, který se sice odehrává ve stejném prostředí svatojakubské pouti, ale jinak je v podstatě uplně o něčem jiném a to je hodně lehká a rozvolně romantická komedie. Je to španělská produkce, tak vcelku potěšilo neokoukané obsazení a pár komediálních nápadů, které jsem ještě neviděl, viz. třeba kartáčkové scény. 7,5/10 ()

Kurikmoon 

všechny recenze uživatele

Komédia na oddych. Ale do nadpriemeru predsa len kúsoček chýbal. Avšak oproti väčšine klasických kómédií, príjemná zmena. ()

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Film som si pozrel iba kvôli caminu a dosť som sa sklamal. O duchovnej stránke cesty tu vôbec nič nie je, vlastne je to len niekoľkodňové súžitie párov, ktoré sa nakoniec dajú dokopy tými najdivnejšími spôsobmi a úprimne, kvázi homosexuálna dvojica bola až príliš divná. Aspoň obsadenie bolo fajn a miestami vtipné. ()

ursinko 

všechny recenze uživatele

Púť do Santiaga mám za sebou, The Way sa mi veľmi páčilo a tak som očakával niečo podobné aj v tomto filme. Aké bolo moje prekvapenie, smial som sa až mi slzy padali, humor vynikajúci, predstavitelia a ich herecké výkony presne do seba zapadali. Bavil som sa náramne, preto dávam 90 %. Dostal som to, čo som vôbec nečakal, a veľmi dobre to padlo. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Trhlá španělská komedie, z které čpí jižanský temperament. Nebýt otravné ústřední melodie ala troškařina, hodnotil bych i víš. ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Cesta do Santiaga mne velmi mile překvapila. Čekal jsem průměrnou komedii na jedno podívání a tou možná i je, ale odehrává se v, pro našince úplně neznámém, prostředí, má originální zápletku a celkově má náboj. Ústřední dvojice je kouzelná a dokonale sehraná, což snímku též přidává. Věřím, že nezůstane u jednoho zhlédnutí. ()

karnifex 

všechny recenze uživatele

Hodně to připomínalo humor Zdeňka Trošky, jenom tam nehrála Helena Růžičková (respektive nějaká její španělská obdoba). I když možná, že se ve filmu objevila později - to se ale já nedozvím, protože jsem ho po chvíli sledování znechuceně vypnul.. ()

Reklama

Reklama