Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Rekvalifikace mapuje situaci člověka, který svým věkem přesáhl padesátku, přišel ne vlastní vinou o práci, a nyní ji hledá. Příběh pana Zrzavého je napsaný podle neobyčejných zážitků obyčejných lidí. Jeho vzorem jsou tisíce odborníků ve zralém věku, kteří vlivem vnějších okolností přišli o práci. Poněkud absurdní dobrodružství nezaměstnaného pana Zrzavého se prolíná s příběhem mužů z druhého konce společnosti. Mafiáni Oskar se Žoržem si užívají života plnými doušky. Mají na to. Je vůbec něco, co by si nemohli dovolit? Jestli něco takového existuje, uvidíte ve filmu plném absurdit, paradoxů a humoru. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Abych tomu dal odpad, tomu zabránily scény moderní manželky se svojí asistentkou a pak skvělá scéna instruktáže "Jak se chovat při přijímacím pohovoru". Protože jsem tohle před lety sám zažil, tak mi to mnohé připomnělo včetně toho, že jsem sám měl chování poctivého Zrzavého. Jinak to byl sled nesmyslných scének a rádobygagů, z nichž vyslovenými trapasy byla scéna v hospodě a golf na hřbitově. Přitom o rekvalifikaci tu nebyla ani řeč, pomíjím-li rekvalifikaci herce na zploditele. Jedna hvězda. ()

Alden_Larson odpad!

všechny recenze uživatele

Ani ne před měsícem jsem viděl film "Mezi námi přáteli" a tenkrát jsem ho nazval nejhorším filmem, který jsem kdy viděl. Musím ale uznat, že jsem se mýlil, protože teď si to samé myslím o tomto filmu. Vlado Štancel se od svých předchozích výtvorů nijak neponaučil, "Rekvalifikace" je nejvíc nesmyslný, nejvíc stupidní film, který jsem kdy viděl. Rád bych zkritizoval jeho děj, ale já si upřímně myslím, že tento film děj nemá, tento film je totiž jen sbírka rádobyvtipných skečů, které na sebe akorát volně navazují. Postavy neexistují a přesto jsou jejich vlastnosti nekonsistentní. Prezentace je otřesná, film je hrozně natočený, hůř sestříhaný a je v něm několik velmi ošklivých vizuálních efektů. Herecké výkony jsou všechny do jednoho otřesné, dialogy jsou hrozné a příšerně nevtipné. Hudbu jsem přes všechny ostatní problémy ani nezaregistroval. Tohle prostě není film, je to jakýsi bizarní trip určený k psychologickému mučení, žádný jiný účel si pro něj nedovedu představit. 0/10 ()

Reklama

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Námět filmu je skvělý. Jen se jeho přetvoření do filmové podoby nějak nepovedlo. Myslím si, že se na téma 50letého člověka, který marně shání práci, dal natočit film daleko zajímavější. A vůbec by nemusel být pojatý jako komedie, neboť na nezaměstnanosti nic humorného není. Jako nešťastné vidím už samotné prolínání dvou dějů. Nejzajímavější a pravdě nejpodobnější se mi jevilo školení doc. Veselého ze sociologicko-psychologické poradny. Připadá mi nesprávné vtloukat do hlavy nezaměstnaným ono „pozitivní myšlení“. Učit je, že nejsou nezaměstnaní, ale práci hledající, tvrdit o poloprázdné sklenici, že je z poloviny plná a jiné nesmysly. Já osobně jsem pro to, dívat se pravdě do očí a označovat věci, děje a situace pravými jmény. ()

Big Bear odpad!

všechny recenze uživatele

Aúúúúúúúú. nevím kde je chyba. Buď to byl takový árt, že na jeho pochopení prostě nemám, nebo to byla neskutečná kravina na kterou jsem neměl koukat. Ať tak či tak zrza Vlada skousnu ještě v těch Černých ovcích, ale pokud jsem s ním měl kontakt ve filmu byl to pro mne vždy šok... Tohle není ani na jednu sbírku básní zasebevražděného básníka. ODPAD ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Rudý Vladovous opět (a naposled ☹) zasahuje, tentokrát v levném celovečerním filmu. Měla to být komedie. Tedy, lépe řečeno, je to natočeno formou ?absurdní grotesky. Vyšlo z toho ale, bohužel, převelesmutné drama. Bohužel nikoliv kvůli slabému hereckému podání nejednoho (ne)herce. Za to si Vlado může ostatně sám, když to režíroval, měl si je zrežítovat. Třeba klackem. Ani proto, že na to očividně nebyly prachy. Dokonce ani pro ty neefekty a nevýpravu. Utratil Vlado většinu rozpočtu za zájezd pro zrzavou rodinku k moři? To "bohužel" píšu z jiného důvodu. Sdělení prostřednictvím příhod pana Zrzavého svým záměrně zveličeným způsobem upozorňují na dost smutnou každodenní realitu. A je škoda, že to tu má tak špatné hodnocení. Já si naopak myslím, že by se to mělo pouštět dětem, je to rozhodně lepší, než kdejaký televizní kecy. Však vy si ještě vzpomenete, co vám Vlado radil. A nebo možná ne... Hermíno, prosím Vás, kolik už jsem s tímhle komentářem ztratil času... ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama