Reklama

Reklama

Resident Evil: Zatracení

  • Japonsko Biohazard: Damnation (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Zvláštní americký agent Leon S. Kennedy proniká do malé východoevropské země, aby tu ověřil zvěsti, že místní vláda využívá ve válce bio-organické zbraně. Jen chvíli po překročení hranice ale dostává rozkaz k návratu zpět. Leon s odhodláním odhalit pravdu ignoruje nařízení a vstupuje do válečné zóny, aby ukončil řetězec tragédií způsobených bio-organickými zbraněmi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (168)

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Stále je to pseudoplný počet, na ten opravdu bomba Resident Evil film stále čekám, nicméně několik orgasmů jsem u toho měl. Místama brutálně herní a atmosférické. A ta hudba... žádný epic soudtrack, ale ten typický resi klavír s houslema mají taky něco do sebe. Tohle umějí pouze japonci, evropan ani amík to takhle neskomponuje. I ten patos mají jiný, milejší. No, snad se někdy konečně dočkám opuštěného honosného sídla uprostřed nočního lesa a v něm přežívající hrstka S.T.A.R.S. obklopena hordou zombií, zmutovaných pavouků, hadů, psů, vran a tajuplných místností plných hádanek a skrytých mechanizmů s mysteriózním nádechem. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Vydarený sequel k nevýraznému animáku Resident Evil: Degeneration. Starý známy agent Leon Kennedy dostane za úlohu preveriť fámy o bio-organických zbraniach na východe, no skôr než niečo stihne zistiť ho odvolajú. Napriek tomu sa však rozhodne ostať a na vlastnú päsť zistiť o čo tu ide... Parádna počítačová animácia, pekné prostredia, štýlovo temné spracovanie a uchádzajúci príbeh s čriepkami zo sveta Resident Evilu, v podobe známych postáv i monštier vytvárajú dojem, akoby sa človek ocitol uprostred diania niektorej RE hry, ibaže v tomto prípade ostáva len pasívnym účastníkom (čo vo viacerých momentoch priam zamrzí). Akčne-hororový dej bol v pohode a vizuál mi tu vyložene sadol, akurát sa mi zdalo, že im sem-tam trochu uletel dabing a osobne by som asi uvítal aj menej hlášok a dialógov, keďže mi neprišli až také dôležité. Každopádne, fanúšikovia RE (ku ktorým sa radím aj ja) môžu byť spokojní, ale myslím si, že tento počin je natoľko vydarený a pekne spracovaný, že má šancu zaujať aj ostatných. ()

Reklama

stitch7 

všechny recenze uživatele

/// Určitě o kus lepší než Degenerácia, ale pořád to na čtyři nestačí. Leon je tady až příliš drsnej. No aby taky ne, když ho vždycky někdo na tu nejposlednější chvíli zachrání. Potěší stabilnější tempo, dokonce mi nevadil ani potrhlý JD. Film některý plot twisty vůbec nevysvětluje, což je společně s nechutně vybělenou Adou asi největší mínus. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Raccoon City a Umbrella mi prostě chybí. Větvení vesmíru RE jsem přestal stíhat, ale jsem více méně rád, že jsem si prožil start příběhu ještě v dobách PSone. Každopádně když na něco okolo RE narazím, vždy se rád podívám. A i tady to celkem šlo. Start byl pěkně temný a připomínal právě počátek série. Později je to už takové ... jak to říct... přeplácané? Nevím trochu mumraj. Za Leona dám i tu 4tou hvězdu, ale bylo to o prsa. 70 procent. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Animace skutečně jak z počítačových her dejme tomu před 10 lety, efekty pro případné 3D, časté záběry z pohledu první osoby, to vše mi dávalo spíše dojem vložených animovaných scén během hraní hry, ale ne filmu. Ten těžce propracovaný děj, jak se hrdina musí dostat z bodu A do bodu B mi už u posledních filmů Resident Evila začíná lézt krkem. A že by to mělo nějaké noirové kvality, na to raději ani nemyslete, kdo tohle tvrdí, v životě noirový film neviděl. Závěr je pak už dokonce i nechtěně směšný. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu lze najít hned několik odkazů na původní herní sérii „Resident Evil“. V bonusové misi druhého dílu herní série se poprvé objevil obr Mr. X, který ve filmu pronásleduje Leona a Buddyho. Scéna prvního setkání Leona a Ady Wong je více než podobné jejich shledání ve 4. díle původní hry, a to včetně Leonovy závěrečné narážky na ženy. U Leona je pak možné zaznamenat, že nosí stejnou obuv jako Chris Redfield ze hry „Resident Evil 5“. (VooDoo:*)
  • Součástí závěrečných titulků je trailer na šestý díl videohry. (JackBurda)

Reklama

Reklama