Reklama

Reklama

Resident Evil: Zatracení

  • Japonsko Biohazard: Damnation (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Zvláštní americký agent Leon S. Kennedy proniká do malé východoevropské země, aby tu ověřil zvěsti, že místní vláda využívá ve válce bio-organické zbraně. Jen chvíli po překročení hranice ale dostává rozkaz k návratu zpět. Leon s odhodláním odhalit pravdu ignoruje nařízení a vstupuje do válečné zóny, aby ukončil řetězec tragédií způsobených bio-organickými zbraněmi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (168)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

O fous temnější a o dost akčnější, než předchozí animák. Příběh je pořád spíše takový videoherní, dialogy polodebilní a stereotypizované vyobrazení jakési fiktivní slovanské země je také spíše směšné, byť ne nezábavné. Závěrečný destruktivní bossfight ale skvělý. Animace, byť stále spíše levnějšího rázu, tu doznala určitého posunu vpřed. ()

fr3ak 

všechny recenze uživatele

Musím říct že Resident Evil: Degeneration mne tehdy dost zklamal, takže jsem od Damnation příliš nečekal. A vida! Najednou to jde. Sice mi tam pár věcí vadilo např. Leonova schopnost dostat se i znaprosto ztracených situací (viz přestřelka v podzemí), mluvící zombies si taky mohli odpustit. Nebýt těhle zbytečností, tak by se tento film absolutnímu hodnocení nevyhnul. ()

Reklama

Chipsonator 

všechny recenze uživatele

Výborná animace a skvělá akce dávájí vyniknout skvělemu akčnímu animovanému filmu podle předlohy kultovní herní série Resident Evil. Navíc Leon je vážně simpaťák a skvělý řezník, příběh je taky dobrej, soundtrack svěží a i ostatní postavy kromě Leona něco do sebe mají a vytvořil jsem si k nim nějaký vztah. Skvělá práce! 80% ()

Gonzi 

všechny recenze uživatele

Doporučuju - nutnost pro lidi, co znaj ty hry a obecně je to něco, co bych rád viděl v kině jako "film podle hry". Převedení herních realit a navázání na filmové hodnoty je tam prostě skvělé... Jasně, z pohledů filmů to není žádné terno, ale zároveň to funguje a odsýpá a třeba posledního filmového residenta to naprosto zadupává do země. Čímž chci hlavně říct, že kdyby někdo udělal naprosto totéž, akorát by ten děj stavěl zručněji, více dramaticky apod, tak by to byl prostě nadupaný blockbuster. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, kde totálně rezignuji na nějakou objektivitu. Všichni východoevropané mluví anglicky (což mi většinou vždy vadí), některé postavy jsou černobílé až běda a v ději (byť není nějak složitý) jsem se občas trochu ztrácel, ale co na tom, když oproti prvnímu (animovanému) dílu jde konečně o pravý residentovský survival, když jsou tam pěkné odkazy na hry, když hudba je typově přesně TA, jakou znám z her, když místy jsem měl pocit, že držím ovladač a hraju další díl a hlavně, když poslední půlhodina je masáž, která - být v hraném filmu - počurám se a která přesně evokovala ty krásné chvíle u playstation, kdy během hraní najednou ztmavne obrazovka a já už vím, že přijde na řadu renderovaná sekvence, přičemž položím ovladač a vychutnávám si ji. Pane Paule Przniči Andersone, tenhle kousek si s celou vaší sérií vytřel řiť! //// P.S. Kdokoliv, kdo o RE: Damnation tvrdí, že to dělá ostudu hrám, že to s nimi nemá nic společného a podobné kecy, by si měl uříznout hlavu a hodit ji Lickerovi. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Parazit Las Plagas, zde nazývaný jako Plaga, který se ve filmu objevuje, pochází ze čtvrtého a pátého dílu stejnojmenné videohry. (JackBurda)
  • Druhý celovečerní CGI – obraz zcela generovaný počítačem – film „Skrytého zla“, jehož děj se odehrává před událostmi ve hře Biohazard 6 (2012) pro PS3. (Perth)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno