Reklama

Reklama

Resident Evil: Zatracení

  • Japonsko Biohazard: Damnation (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Zvláštní americký agent Leon S. Kennedy proniká do malé východoevropské země, aby tu ověřil zvěsti, že místní vláda využívá ve válce bio-organické zbraně. Jen chvíli po překročení hranice ale dostává rozkaz k návratu zpět. Leon s odhodláním odhalit pravdu ignoruje nařízení a vstupuje do válečné zóny, aby ukončil řetězec tragédií způsobených bio-organickými zbraněmi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (168)

SkyCaptain 

všechny recenze uživatele

Celkově o něco lepší než Degeneration, zvláště úroveň animace je úplně jiná liga. Leon a Ada táhnou celý film a také vedlejší postavy jsou narozdíl od minula mnohem zajímavější. Některé akční scény se moc povedly, jiné jsou drobet přepísknuté. Také škoda že úvodních cca. 50 minut je podobně jako v Degeneration trochu nanicovatých, prostě taková představovačka základních RE pojmů a zombíků, což mě jako starého fandu trochu nudilo. Úrovně her sice tento film nedosahuje, ale je už blízko a myslím, že nemusím zmiňovat že je o pár světelných let lepší než ty hrané odpady. Stačilo by dát třeba trochu více invence do dialogů a hlášek, (setkání Lona s Adou je například skoro do puntíku opsané z herního RE4, což nevím jestli je dobrá cesta) nebo přidat na temnější atmosféře či zlepšení smysluplnosti příběhu a byl by to film o mnoho lepší. ()

Iwus.ka 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že absencí starých dobrých zombíků film ztrácí tu správnou hororovou atmosféru. To ale neznamená, že je to špatně. Jelikož se herní předlohy vyvíjí a ubírají jiným směrem, je třeba to promítnout i v animovaných či filmových zpracováních. Pokud někdo tvrdí, že je to kokotina a s hrou to nemá nic společného (viz SeBig), velmi se plete. Dotyčný zřejmě toho nemá tolik odehráno, protože díl od dílu se setkáváme s jiným vývojem T-viru, tudíž i "mluvícími zombies". Krom toho se objevuje spousta lickerů a jejich souboj s tyrantem ke konci filmu nemá chybu. Ale přeci mi do té páté hvězdy něco chybí. ()

Reklama

Gonzi 

všechny recenze uživatele

Doporučuju - nutnost pro lidi, co znaj ty hry a obecně je to něco, co bych rád viděl v kině jako "film podle hry". Převedení herních realit a navázání na filmové hodnoty je tam prostě skvělé... Jasně, z pohledů filmů to není žádné terno, ale zároveň to funguje a odsýpá a třeba posledního filmového residenta to naprosto zadupává do země. Čímž chci hlavně říct, že kdyby někdo udělal naprosto totéž, akorát by ten děj stavěl zručněji, více dramaticky apod, tak by to byl prostě nadupaný blockbuster. ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem, že uvidím pokračování s Millou Jovovich... Poté, co jsem zjistil, že se jedná o cosi, co vypadá jako ukázky z nové hry, se mi už tento "zázrak" vidět nechtělo. Nakonec jsem si to ale pustil a do dnes jsem nic podobného neviděl. Je to film složený spíše z počítačových herních ukázek, ale překvapivě se na to dá dívat. Konkrétně v tomhle případě, kdy Resident Evil vznikl nejprve jako PC hra to není vůbec špatný nápad. 60% ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Výborná animace, výborný děj, postavy a akce. Jeden z těch kvalitnějších animovaných filmů, kterým nemám o vytknout. Už se těším na další pokračování. Z tohohle filmu by si měli vzít příklad tvůrci hrané série a natočit to přesně takhle. Jen konec už byl trochu překombinovaný ale to se dá vzhledem ke zbytku přehlédnout. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu lze najít hned několik odkazů na původní herní sérii „Resident Evil“. V bonusové misi druhého dílu herní série se poprvé objevil obr Mr. X, který ve filmu pronásleduje Leona a Buddyho. Scéna prvního setkání Leona a Ady Wong je více než podobné jejich shledání ve 4. díle původní hry, a to včetně Leonovy závěrečné narážky na ženy. U Leona je pak možné zaznamenat, že nosí stejnou obuv jako Chris Redfield ze hry „Resident Evil 5“. (VooDoo:*)
  • Leon S. Kennedy je v tomto díle vytvořen podle předlohy ze hry „Resident Evil 6“ z roku 2012, zároveň ho v obou případech dabuje Matthew Mercer, který tak nahradil Paula Merciera, který Leona daboval ve filmu Resident Evil: Rozklad (2008) a ve hrách „Resident Evil 4“ a „Resident Evil: The Darkside Chronicles“. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama