Reklama

Reklama

Doručovací služba čarodějky Kiki

  • Česko Doručovací služba slečny Kiki (neoficiální název) (více)
Trailer 2

Malá čarodějka Kiki se spolu se svým mluvícím kocourem Džidžim vydává na zkušenou do světa. V prostředí malebného přímořského městečka je čekají velká i malá dobrodružství. Vynalézavá a odhodlaná Kiki využije svou schopnost létat a založí si doručovací službu, aby se mohla stát opravdovou samostatnou čarodějkou. Jedinečný film z produkce studia Ghibli, které celý svět okouzlilo tituly jako Můj soused Totoro či Cesta do fantazie, uhrane svou magickou atmosférou a hravým ztvárněním radostí i strastí dospívání. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (280)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Tento Miyazakiho film má rozhodne v jeho filmografií veľmi zvláštne miesto. V prvom rade témy, ktorých sa v mnohých dielach dotýka sa tu nenachádzajú. Nemáme tu žiadny vymyslený svet, žiadne veľké dobrodružstvo, ktoré by nás mohlo uchvátiť a prinútiť nás zasnívať sa, aké by to bolo fajn, keby sme žili v takom svete. Kiki je čarodejnica a jej príbeh sa sústreďuje len a len na to ako dospieva a ako sa snaží byť samostatná. Toto je vlastne celá téma filmu. Mohlo to byť úplne o niečom inom, ale nie je. Miyazakiho kúzlo je povestné a je obsiahnuté aj tu. Film je roztomilou rozprávkou, s peknými postavičkami – čo je u režiséra celkom nezvyk – pretože si hovie vo vytváraní rôznorodých ľudí, s prehnanými proporciami, a celkom jednoduchou zápletkou, ktorá je ale podaná hravou formou a preto je film zaujímavým a nenudí. Od Miyazakiho aj napriek atmosfére som čakal trochu viac, ale film ma nesklamal a užil som si ho. A to je hlavné. ()

Rover 

všechny recenze uživatele

Tady mi k úplné spokojenosti něco chybělo. To mi však nebránilo ve stálém šťastném úsměvu a radostném pláči (skoro no). Obvyklá fascinace létáním, obvyklé vtipné babičky :-) HUDBA: Joe Hisaishi, Sydney Forest - nebyl to typický Hisaishi, asi díky tomu Forestovi, a to je jedině dobře. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

" Mňau " Pro mě asi nejslabší Mijazaki, neboť za prvé nejsem nijak zvlášť okouzlen polétáváním v oblacích (ani kdekoliv jinde) a za druhé slečna Kiki je sice sympatickou společnicí, se kterou se dá dobře proplouvat příběhem, ale trošku mi chybí právě v příběhu nějaká událost, která by mě dokázala opravdu vtáhnout, pořád je to ale vysoce nadprůměrné anime a naprostou skvostnou postavou kocoura, který je bohužel drze odstaven pomocí mňaumňara opačného pohlaví, jak kruté pro diváka. ()

d-fens 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne najlepšie, čo som od Miyazakiho videl (prepáč, Naušika :). Nech si kto chce hovorí čo chce, je to dokonalosť sama. Pre mňa jeden z filmových vrcholov. Nepoznám veľa filmov, ktoré by mali v sebe viac múdrosti ako tento, nepoznám veľa filmov, ktoré by ponúkali krásnejší (alebo reálnejší,triezvejší ?) pohľad na svet ako tento, nepoznám viac filmov, ktoré by ma vedeli rozveseliť viac ako tento (a to už pri úvodných titulkoch :) Ľutujem všetkých, ktorí si myslia že je to "pre deti" alebo "iba rozprávka". Deti som totiž ešte nikdy nepočul hovoriť "Někdy to jde líp, a někdy hůř.....ale tohle město mám opravdu ráda". To je jeden z najzrelších (najdospelejších) pohľadov na svet a praktický život, aký som počul. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Miyazaki mě po temné a pro mě slabé "Naushice" a příliš dětinském "Ponyo on the Cliff" opět velice potěšil krásnou a hlavně zábavnou pohádkou. Tentokrát vypráví příběh o malé čarodějce, která si v cizím městě otevře kurýrní službu. Režisér se tentokrát drží více při zemi a jediný fantasy prvek celého filmu je hlavní hrdinka se svou mluvící kočkou. Nečekají nás tedy žádné obvyklé fantasy zrůdy všeho druhu a hlavy různých velikostí a různým počtem očí. Vůbec to ale nevadí, protože snímek dokáže diváka okouzlit i tak a jeho optimistická, usměvavá nálada přimo čisí z obrazovky. Všemu samozřejmě dopomáhá nádherná animace, kouzelná hudba a sympatičtí hrdinové, které si okamžitě oblíbíte. Ale to už patří k Miyazakiho standardům. Jeden z jeho nejlepších filmů. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (12)

  • Anglicky namluvená verze z roku 1998 byla věnována herci Philu Hartmanovi, jenž byl téhož roku zastřelen svou manželkou. Hartman namluvil Jijiho. (Hromino)
  • Autobus, se kterým se Kiki na začátku téměř srazí, nese název Studio Ghibli. Jedna z tváří za oknem pak podezřele připomíná mladšího Hajaa Mijazakiho. (Jirka_Šč)
  • Píseň v úvodních titulcích je singl „Rouge no Dengon“ z roku 1975 od japonské zpěvačky Yumi Arai. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Reklama

Reklama