Reklama

Reklama

Rubber

  • Česko Guma (více)
Trailer

Když Robert, neživá pneumatika, objeví své destruktivní telepatické schopnosti, zaměří svou pozornost na jedno pouštní město a zejména ho zaujme záhadná krásná žena, tou je doslova posedlý…  Hororová komedie režiséra Quentina Dupieuxe vypráví příběh obyčejné pneumatiky pohozené v kalifornské poušti, která náhle nevysvětlitelně ožije. Jakási záhadná síla udržuje pneumatiku jménem Robert v pohybu a jak se řítí silnicí, objeví v sobě telepatické síly, díky nimž dokáže zničit cokoliv se mu zachce. Zpočátku se spokojí s lovem drobných pouštních zvířat a vyhazováním různých věcí, ale brzy se jeho pozornost stočí k lidskému druhu a zvláště jej zaujme záhadná krásná žena. Robert se stává chaotickou silou, po níž zůstává široký pás zkázy napříč pouštní krajinou. Rubber je chytrý, zábavný a originální hold kinematografické koncepci "bez příčiny". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (256)

Flego 

všechny recenze uživatele

Je nejaký dôvod prečo je Spielbergov E.T. hnedý ? Existuje dôvod prečo bol vo filme J.F.K. zabitý prezident ? Nie, nejestvujú žiadne dôvody. Taktiež nie je žiadny dôvod, aby sa v piesku arizonskej púšte prebrala k životu pneumatika a začala zabíjať všetko živé okolo seba. Napriek tomu sa to stane. Najmodernejší z moderných filmových umení síce v sebe skrýva myšlienku, otázkou zostávajú vyjadrovacie prostriedky. Tento film bude buď zatracovaný alebo určitým spôsobom skultovnie. Napriek niektorým nápadom ( úvodné sekvencie, sexisticky bizarné lákanie pneumatiky k figuríne ) je road movie ako šla guma na vandrovku chabým pokusom na celovečerný film. ()

Reklama

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Tento projekt mě zajímal už když jsem poprve slyšel zápletku o vraždící pneumatice. To jsem ale ještě nečekal, že to nebude žádný horor, že tam bude publikum, že bude mít pneumatika telekinetické schopnosti a že budu hodinu a půl koukat na gumu, která vždycky jen někam přijede a ji nejbližší předmět exploduje. Furt dokola. Nuda a obrovské zklamání. Nejsem si ani jistý jestli to stálo vůbec za smrt toho škorpiona. 30% ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,TO JE PRVÝ RAZ V MOJOM ŽIVOTE, ČO SA STOTOŽŇUJEM S PNEUMATIKOU." __ Na ,,Rubber" som tu v databáze naďabil prakticky náhodou a okamžite som si ho musel zohnať. Veru bol som uchvátený. Pri prebudení sa pneumatiky k životu kdesi v púšti pri vychádzajúcom slnku mi v hlave ustavične rezonoval ,,Úsvit ľudstva" z Kubrickovej ,,2001: Vesmírnej odysei". Vo svojom hereckom majstrovstve si Goodyear Robert môže podať ruku (síce to by išlo veľmi ťažko) s vychváleným Hanksovým kamarátom Wilsonom v ,,Stroskotancovi". Kritike smerujúcej ku slabšej druhej polovici nerozumiem, keďže som si celý film skvelo užil. Akurát mi tu chýbala nejaká ikonickejšia scéna; niečo, čo by z celkovej nápaditosti predstavovalo korunu celku, pretože záver pred bránami Hollywoodu za taký nepovažujem. __ P.S.: Na ukrývanie Pianistu v Polańského filme dôvod je. (1386. hodnotenie, 186. komentár k filmu) ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální úlet!! Nic podobnýho jsem nikdy neviděl a asi ani neuvidím ... Ten film má víc rozměrů, který tam asi spousta "běžných" diváků nepozná ... Od filosofický podstaty "příčina a následek" - proč se dějí věci bez příčiny, až po jistý ekologický podtext. Ale hlavně je to mrazivá hororově-komediální zábava, který není nijak přemrštěná, ale drží si prostě jistý standard nebezpečí a zla v obyčejné pneumatice. Tůci filmu jsou géniové v tom, že obyčejné pneumatice dokázali vdechnout ve filmu vyloženě lidské vlastnosti - agresivitu, sobectví, závist, vychcanost, ale i soucit ... Naprostá pecka, která je originální, zabaví, nepustí a přtom to není žádná trapnost. Navíc výborný vyzual, australská krajina, prostě super ... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu se v roli paliče gum objevil i Perdo Winter, vlastník studia Ed Banger Records, které produkuje mj. i hudbu Mr. Oiza a Justice. (Phantomass)
  • Gaspard Augé ze známé francouzské elektronické skupiny Justice, který se společně s Mr. Oizem (Quentinem Dupieuxem) podílel na soundtracku filmu, si ve filmu zahrál krátkou roli stopaře. (Phantomass)
  • Daniel Quinn ve filmu stojí coby divák tváří v tvář pneumatice, která svými telepatickými schopnostmi dokáže vyhodit hlavu oponenta do povětří. Stejnou schopností disponoval i Daniel Quinn ve filmu Scanner: Policajt (1994). (Alfréda)

Reklama

Reklama