Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lucy získá práci pečovatelky ve starém zpustlém domě u paní Jessel, která je v kómatu. Poté, co se doslechne, že by dům mohl ukrývat poklad, rozhodne se jej s kamarády prozkoumat v naději, že poklad naleznou. Tím se však započne série nevysvětlitelných událostí, které Lucy navždy změní. (Caminzind)

Recenze (169)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Čakal som hocičo ale čo mi naservírovali Francúzi resp.A.Bustillo a J.Maury takú psychotinu by som čakal od Španielov ale že to prišlo od Galského Kohúta som nečakal.Aj keď títo dvaja stvorili totálne bláznivo nechutný Inside,tak som zvedavý s čím prídu nabudúce.A teraz niečo k filmu.Začiatok mal pomalé tempo a skoro nič sa tam nedialo až potom keď prišli do toho domu to začalo mat atmosféru s celkom slušným adrenalínom.Prostredie starého domu s nie moc prívetivými obyvateľmi,k tomu sa priráta čarodejnica a zombie primabalerína a už teraz je jasné,že je toho tam až priveľa.Ten koniec keď tu starú zmasakrovali bol dobrý.Je tam gore,strašidelnosť s prímesov fantasy-keď spojite tie tri veci musí byt z toho skvelí film,len to nie je až taká pravda lebo film padá na prekombinovanosti,totálne sprostým dejom-myslím tím tu historku o poklade a skoro žiadnymi vysvetleniami,prečo sa to všetko deje.Keď som pozeral tento film prebleskli mi hlavou dva filmy a to Brothers Grimm a Hansel & Gretel: Witch Hunters a to asi pre súvislosť a podobnosť s Čarodejnicami.Som na rozcestí medzi tromi až štyrmi hviezdami,ale že poslednej dobe som videl veľa hororových kok....n,a tento zas tak zlí nebol,prikláňam sa k tomu vyššiemu hodnoteniu. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Klasická zápletka kolem domu protkaného tajemstvím a redukcí nezvaných hostů. Opravdu zde není nic originálního a tak zásadního, aby ve mě nevyvolávalo neklid nebo brutální napětí. Nevýraznou hlavní hrdinku doprovázejí spratci a modlíte se, kdy jim konečně někdo urve hlavu. Veškeré nadpřirozeno se v domě děje nahodile, mnohdy postavy jednají nepochopitelně a určitým způsobem mě půlka filmu otravovala. Nicméně horor zapůsobí vynikajícími maskami, celkovým vizuálem a výborně zabijáckou babkou vystřiženou jako ze Šíleného Maxe. V místech, kdy dochází ke konfrontaci zla, k akci, vše šlape jak má. Na celé vyústění pointy s překvapujícím závěrem si nemůžu stěžovat, ale místo, aby byl konec v tom nejlepším utnut, tak je natahován do jakési roviny bytí nebytí, které se rozhodně míjí účinkem......5/10 ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Předně, mnohonásobně lepší než prvoplánová čuňárna Uvnitř! B.Delleová je vskutku démonická a vypadá to, že by se mohla stát opravdovou horrorovou ikonou. Její zjev je čím dál děsivější (rozuměj - strašidelnější) a černé šaty ji seknou. Hodnotím výše zejména kvůli nádhernému starému domu uprostřed romantické zahrady (romanticky zpustlé a krásné), který je plný temných koutů a zvrhlých zátiší, o podivném tajemství nemluvě. Není tu sice nějaký úžasný náboj, ale ponuré prostředí až gotické stavby je báječné. Herci odvádí standardní výkony, gore efektů ubylo, ale jsou dosti drsné a na své místo sednou jako zadek na hrnec. Opravdu milé překvapení! ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Nomen omen. Opravdu zajímavý (a dlužno dodat strašidelný) začátek se bohužel zvrtne v chaotickou koláž motivů posbíraných po všech hororových koutech, takže se atmosféra postupně vytrácí a zbývá jen celkem slušná podívaná. Film sice intenzivně vzbuzuje dojem, že se za změtí nesouvisejících scén prostě musí skrývat nějaký hlubší význam, ale obávám se, že tam žádný není. Slušná řemeslná práce a promarněný potenciál. Bohužel to příznačné pojmenování neznamená, že by šlo o strašlivou podívanou, ale spíš o pouhou sbírku potenciálních strašlivostí. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já nějak nevím. První polovina je celá o tom, jak se tři lidé vloupají do jednoho baráku, jenže se to brzo ukáže jako dost špatný nápad. Tahle část je nudná, sympatie k postávám si člověk ani pořádně nevytvoří, hlavně k těm dvěma klukům ne, protože ti se tu objeví těsně před tím vloupáním a je jasné, že tu jsou jen proto, aby někdy později v tom filmu umřeli. Takže tam nudně chodí po baráku s baterkami, hledají poklad a mezitím vzbudí ženskou z kómatu. V druhé části se konečně začne dít něco víc, začne se odhalovat, o co půjde a i když ta pointa je zajímavá, stejně ten film nudí a nedokáže ani trochu vyděsit a ani vylekat. Tak jsem ho nějak dokoukal do konce a pak si řekl "No a co jako?" Podobných hororů už jsem viděl hodně, bez atmosféry a nějakého napětí a pointa samotná to zachránit prostě nemůže. A to jsem se na Livide dost těšil, protože to prostě vypadalo jako něco odlišného, jako třeba Horsehead. Odlišné to bylo nakonec minimálně a nakonec na tomhle hororu neshledávám nic až tak zajímavého. Prostě jsem čekal, že z toho bude něco víc a teď se cítím zklamán. Škoda, no. Ale všiml jsem si, že režiséři Livide ve svých filmech rádi používají jako zbraň nůžky, měli je v Uvnitř a mají je i tady. Lepší 2* ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Interiéry se natáčely od 20. září do 22. října 2010 v Paříži a poté exteriéry až do 12. listopadu v Bretani (zejména v Quimperu, Locronanu a Rosmeuru). (bianci)

Reklama

Reklama