Reklama

Reklama

Avengers: Nejmocnější hrdinové světa

(seriál)
  • USA The Avengers: Earth's Mightiest Heroes
Ukázka z filmu 2
USA, (2010–2012), 19 h 15 min (Minutáž: 22–23 min)

Předloha:

Jack Kirby (komiks), Joe Simon (komiks)

Hrají:

Eric Loomis, Colleen O'Shaughnessey, Brian Bloom, Rick D. Wasserman, Chris Cox, Fred Tatasciore, Wally Wingert, Phil LaMarr, Nolan North, Robin Atkin Downes (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(52)

Hvězdy seriálu The Avengers: Earth’s Mightiest Heroes kapitán Amerika, Thor, Ironman, Giantman, Wasp (a příležitostně i neuvěřitelný Hulk) spojí síly, aby zachránili svět před zlem. (oficiální text distributora)

Videa (5)

Ukázka z filmu 2

Recenze (72)

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Marvel si pro příchod celovečerních Avengers připravoval půdu opravdu dlouho, důkladně a pečlivě. Ať už do této přípravy zahrneme samostatné hrané filmy jednotlivých členů tohoto v současné době nejpopulárnějšího komiksového superýmu(ano Justice League, dostali jste se na vedlejší kolej!), nebo i tento velice povedený animovaný seriál. Po shlédnutí dvou sérií musím říct, že se samozřejmě od září těším na třetí řadu(pokud bude), stejně tak ale musím říct, že v mých očích má paradoxně po první sérii zrušený Wolverine & The X-Men vyšší kvalitu. Kvalitnější oproti Avengers je především v propracovanosti příběhu. Zde je vidět, že tvůrci to občas trochu přehání s používáním dalších a dalších postav a přidávání dalších a dalších námětů. Některé tak zůstávají na dost dlouhou dobu "odloženy" stranou, aby se najednou vrátily a napětí a hrozby s kterými musí Avengers bojovat se stále stupňovaly. To samozřejmě občas dochází do extrému a odkrývá menší slabinu celého konceptu, totiž že tvůrci už pomalu nevědí co proti Thorovi a spol. poslat. Nejvíce se to podle mě ukázalo v posledním díle druhé řady. Pokud by se tak tvůrci rozhodli trochu s tou megalomanií ubrat, určitě by to seriálu jen prospělo. Přesto je to skvělá zábava, která si v rámci žánru těch pět hvězd zaslouží. Výborné byly především epizody týkající se hromadného útěku z věznic pro superpadouchy, díly a celá linie s dvěma mimozemskými národy Scrull a Kree, stejně jako s Ultronem. Z postav většinou nejvíce vyniknou Hulk, Hawkeye, Thor a Captain America. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Seriál složený z krátkých epizod o historii těch největších hrdinů z Marvel universa. Kouká se mi na to víc než dobře, bohužel problém je v tom, že v tak rozsáhlém celku se vyzná málokdo a rozhodně ne člověk jako já, který má jenom kusé informace. Pro čtenáře komiksu to musí být úchvatná podívaná, když jaksi víceméně vnímají ono pozadí, já se v tak složité historii prost nechytám a jednotlivé vazby mezi hrdiny jsou pro mě poměrně velké tabu. Jinak je to opravdu pěkná sonda, která člověka aspoň trochu zasvětí. Každopádně bych i tak měl problém asi se dvěma hrdiny, Thor mi přijde jako nejdebilnější hrdina vůbec (prostě se mi nelíbí myšlenka hrdiny postavené na severských bozích) a potom Ant-Man jehož schopnost je proste na hovno a nechápu kdo na tak debilní charakter mohl přijít. To je ale můj osobní názor, jinak po stránce animace a jednotlivých minipříběhů rozhodně nadprůměr. ()

Reklama

Spacecore 

všechny recenze uživatele

Tento seriál mě velice potěšil. Drží se komiksových reálií, jak těch původních, tak i z ultimate vesmíru. Seriál je plný akce a nešetří se s postavami kladnými, i zápornými (nejvíce mě potěšily: Kang Dobyvatel, Ultron, Modok, Baron Zemo, Black Widow, Mockingbird a další). Mimo Avengers se setkáme také se Shieldem, Hydrou i AIM (Aliance Inteligentních Mechaniků), což jsou klasické organizace propojující Marvelovský vesmír. Animace je slušná, hlášky taky. Seriál ani není moc pro děti, i když ho děti sledovat samozřejmě můžou. 4 hvězdičky za kvalitní seriálové seznámení s Avengers pro laiky a hvězdička navíc ze srdce od fanouška. ()

VvV14 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, že používají i méně známé postavy a v celku dobře vysvětlují jejich původ. Akce plný pytel a dobře zvládnutý fakt, že nejsou jen hrdinové Avengers (Fantastic Four,....). Jsem velmi spokojen a doporučuju i pro neznalé. Je to dobrá průprava a seznámení s základními znalostmi komiksového světa. ()

Cl3ricK 

všechny recenze uživatele

Skvělý a bravurní pilot. Takhle bych si i představoval začátek filmových Avengers, prostě tím, jak se dali do kupy. Potom chválím geniální nápad vypustit všechny padouchy z Marvelovského světa. Skvěle zvolená délka pak eliminuje nudnější části, které by vznikly delší stopáží. A ta úvodní cool rocková znělka je tež boží. Zatím 4 a hodlám dál sledovat. P.S. Bohužel v Americe se rozhodli, že děj prolínající více než jednu epizodu, je pro hloupé děti strašně složité. A tak nám zrušili jeden z nejlepších animovaných seriálu. Ach jo. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (15)

  • Seriál skončil odvysíláním druhé série a v roce 2013 byl nahrazen seriálem Avengers Assemble (od r. 2013). Ten vychází z natočených filmů Marvel Studios, zatímco seriál Avengers: Nejmocnější hrdinové světa čerpal z původních komiksů. (Spiker01)
  • Původní složení Avengers v tomto seriálu bylo: Iron Man, Thor, Wasp, Ant-Man, Hulk. V této sestavě se super tým objevil vůbec poprvé v roce 1963 v prvním čísle komiksové série Avengers. (liquido26)
  • Po dvou sériích bylo vysílání seriálu zrušeno a byla zastavena produkce nových epizod. Důvodem bylo to, že místo seriálu začal vycházet komiks. (karlik4801)

Související novinky

Třetí Thor fasuje scenáristy

Třetí Thor fasuje scenáristy

03.02.2014

V Marvel Studios nechtějí do budoucna žít jen z pokračování, v žádném případě to ale neznamená, že nás jich pár nečeká. Strážce galaxie a Ant-Mana budou vyvažovat Kapitán Amerika 2 a Avengers: Age of… (více)

Reklama

Reklama