Reklama

Reklama

Není nic snazšího než vyvolávat duchy v domě s velmi temnou a pohnutou minulostí. Přesvědčila se o tom Debbie, která ke své smůle nerespektovala základní pravidlo „hry" Ouija. To praví, že by ji člověk v žádném případě neměl hrát sám. Z blonďaté krásky, která měla život před sebou, se kvůli tomu stal oběšenec, jenž už to má za sebou. Truchlící přátelé její náhlý odchod nemůžou pochopit a při pátrání po možných důvodech v Debbiině pozůstalosti narazí i na dřevěnou desku Ouija. Není nic snazšího než se na to zeptat přímo Debbie. A ještě lépe – zeptat se na místě, které bylo němým svědkem jejího tragického konce. Asi žádný z účastníků spiritistické seance ale ve skutečnosti nevěří tomu, že by se od kamarádčina ducha něco dozvěděli. Jenže pak s nimi začne deska komunikovat. Výjimečný a nečekaný zážitek však pro některé z nich může být úplně posledním v jejich životě. Otevřený komunikační kanál do záhrobí je totiž mnohem nebezpečnější, než by se mohlo zdát a někteří duchové si nechtějí s živými jen popovídat. (CinemArt)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (280)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Už vědomí, že v tom má prsty Michael Bay připravuje na to, co se dá očekávat - tuctová míchanice všech možných klišé řemeslně poskládaná dohromady. Neoriginální příběh s neoriginální zápletkou, odehraný klasickými typy herců a hereček (i když charisma Any Coto je stejně obrovské a uchvacující jako její obočí a Lin Shaye potěší vždycky, tahle stará harcovnice totiž podá skvělý výkon i v několikavteřinovém cameu), okořeněný zavedenými instantními maskami a digitálními triky. Tady se nehraje na originalitu, ale na bezpečnou tuctově šablonovitou jistotu a vědomí, že na tohle divák stejně přijde až tehdy, co za film zaplatil. Bayova kouzelná krabička na horrory totiž není ničím jiným, než jen xeroxem. Celé to má jednu výhodu, občas se povede, že se na to dá koukat bez větší psychické újmy. Ouija je zrovna ten případ, čekal jsem obrovské Ouvej, ale nakonec se nekonalo. Neohromilo, ale ani neznechutilo. I když ten konec byl fakt divný. 2.5* ()

Kryton odpad!

všechny recenze uživatele

Desková hra a hororový film? Jediná desková hra, která tady zafungovala je na stole producentů - ti si postavili domečky z dolárků, lajny z kokainu, postavičky ze slonoviny a házeli si osmistěnem z diamantu. TATO SRA*KA VYDĚLALA 100 MEGA CELOSVĚTOVĚ! Špatné je tu všechno od castingu, scénáře, režie, kamery, zvuku, střihu.....a doufám, že byl strašný i catering a všichni dostali pořádnou sra*ku. Ten film je totiž SRA*A! Hodnocení OST: Hudba u hororů jako tento? Natočit moje zvuky na záchodě, tak to má větší atmosféru a napětí. 000000000000000/10 ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Děsnej sranec, ale co čekat od něčeho co se ani nesnaží býti aspoň něčím vyjímečné. Je to Mainstream jak vyšitej se vším všudy. Neznámí, mladí herci, nulová atmosféra, lekačky tuctové a tudíž nepřekvapí, že se víc leknete vrány za oknem, pointa známa už od 20 minuty a promarněný potenciál. Kdyby to bylo aspoň zábavné, ale ono to děsně nudí. Tohle se nedá doporučit ani největšímu nepříteli. Jedna hvězdička za bábu na vozejku, která mi přišla jako jediná sympatická. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Odmítám brát v potaz, že se jednalo o první větší režisérův film. Snímek by si za režii zasloužil nějakou anti cenu, protože to Stiles White totálně pokurvil a nedivím se, že od té doby už na režisérské židli nedostal šanci. Kéž by to takto fungovalo třeba i u Pirátů, ale tam se zřejmě drží hesla, že kapitán doktor filosofie Ivan Bartoš opouští potápějící se loď jako poslední a nebo se tam jen drží hesla, že ženy na palubu nepatří, a proto bereme kapitána, bez ohledu na to, jak velká píča to je. Příšerný film, který mě po pár minutách začal tak nechutně nudit a nezajímat, že jsem mu věnoval pramalou pozornost. Ani pořádně nevím, o co tam šlo. Nejvíce mě překvapuje, že se mezi producenty objevilo jméno Michael Bay. Nefunguje zde atmosféra, nefungují zde lekačky. Jednotlivé scény působí komicky a naprosto všechny postavy jsou napsány krajně nezajímavě a totálně splývají. Je vám úplně jedno, co se zrovna děje, co se dít bude a jak to celé skončí. Strašně nudná sračka. [8 %] ()

stration 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrný, bezpohlavní kousek, který je opět vyroben na zakázku pro kina a pro hororuchtivé teenagery. Nic nového, sterilní výkony, hloupý scénář, nanicovatá pointa, tradiční lekačky a kupa nezodpovězených otázek, na které možná ani nechceme znát odpověď. Stejně tak je mi záhadou, proč nakonec nechci slevit ze tří hvězd, když jsem v podstatě zklamaný. No, hodně tomu přidává to, že jsem filmeček sledoval na noční, sám, potmě, a to mu přece jenom na působivosti přidalo. Takže pokud tomu sakra pomůžete, lehce vystrašení nakonec budete. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (8)

  • Doska Ouija nie je ani náhodou niečim starobylým. Skôr naopak, patent na ňu bol vydaný 28.5.1890. (beso74)
  • Výše rozpočtu by se měla původně vyšplhat na 80-100 milionů amerických dolarů a producent Brad Fuller přirovnal nachystaný snímek k filmům série Piráti z Karibiku. Poté se však musel scénář několikrát přepisovat a protože se studio Universal Pictures zaleklo propadáku studia Disney Osamělý jezdec (2013), rozhodlo se, že film bude ''menší'', a tak se rozpočet zastavil na čísle 5 milionů dolarů. (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo v Los Angeles. (dainio)

Související novinky

Legendární Osvícení bude mít druhý díl

Legendární Osvícení bude mít druhý díl

29.01.2018

Ano, čtete dobře. Hororová klasika Stanleyho Kubricka by měla nafasovat pokračování, a to celých 38 let po premiéře. Koho za něj můžete vinit? Samotného Stephena Kinga! Autor knižní předlohy totiž v… (více)

Trojnásobná dávka Spielberga

Trojnásobná dávka Spielberga

13.09.2015

Steven Spielberg nám za posledních 7 let nadělil jen 3 filmy - Tintinova dobrodružství, Válečného koně a Lincolna. Možná vás tedy překvapí, že to samé zvládne za příští 2 roky. Už letos v prosinci… (více)

Bay a jiná galaxie

Bay a jiná galaxie

31.08.2014

Zatímco Michael Bay (Transformers: Zánik) stále neodhalil, co hodlá do budoucna režírovat, jeho producentská kariéra nabírá další a další projekty. Po letošních Želvách Ninja a thrilleru Očista:… (více)

Reklama

Reklama