Reklama

Reklama

Život v jednom dni

  • USA Life in a Day
Trailer 2

Unikátní internetový projekt, snad dokonce mezník ve filmovém myšlení. 24 hodin sestříhaných do hodiny a půl nabízí pohled na svět očima tisíců lidí z celého světa. 24. 7. 2010 od soumraku do úsvitu zachycen na bezmála 80 000 amatérských kamer v událostech úplně všedních i vypjatých a emotivních. (punchandcoffee)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (145)

katrk 

všechny recenze uživatele

Nemyslim že byly potřeba housle u scény s lampionama ani tisíc pohledů na bosý nohy atp. Mohlo se tam vejít místo toho pár záběrů z Ruska nebo Japonska místo všude Američanů a housle, pokud byly nutné, mohli vrazit tomu chytrýmu kovbojovi co se bojí politiků. Proč nás musej chtít všichni pořát dojímat když neni přece každá minuta v životě dojemná. Když se vám chobotnice přicucne na ruku tak jí máte chuť zabít, ne se na ní blaženě usmívat. Ale převaha dobrých, účelných záběrů mě obměkčuje. Bylo to vtipné. Ehm.... mělo to být vtipné?:D ()

iHyik 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu, či spíše projektu, jsem silně fandil už jenom kvůli tomu skvělému nápadu, že každý z nás může být součástí něčeho "tak velkého". Přesto ale musím říct, že po obsahové stránce a vůbec celkovým provedením mě tento život v jednom dni - v hodině a půl - docela nudil. Chytrý nápad, pokulhávající ztvárnění. ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, kolik existuje dopodrobna rozpytvaných dramat, které ve vás přes svou délku a podrobnou znalost postav nedokážou vyvolat emoce. Je jich dost. A ještě zajímavější je, kolik emocí dokáže z člověka vycucat dokument, v němž žádnou z postav nepoznáme na déle než několik vteřin, či minut. Životy lidí z celého světa odehrávající se v jediném dni, zatímco někdo považuje za vrchol svého dne první holení vousů, někdo jiný se snaží oslovit dívku svých snů, nebo jen prožít svůj den v klidu a nikoho z nich ani nenapadne v tu chvíli pomyslet na to, že někdo jiný ve stejnou chvíli přihlíží kravím jatkám, aby lidé měli co jíst, že někde na druhé straně světa právě muž podstoupil vážnou operaci srdce, že na Love parade zrovna umírají lidé, že někde blízko může žít žena, mající strach o svého manžela ocitnuvšího se někde daleko, nebo že chlapec přistěhovalý do New yorku se právě rozhodl pro coming out před celým světem... Jeden den v našem životě skýtá tolik příběhů v životech všech ostatních. A někoho napadlo, aby tito lidé, kdokoli, vzali kamery do svých rukou a ukázali nám svůj život v jediném dni. Načež někoho jiného napadlo nejzajímavější záznamy vzít, sestříhat a vytvořit z nich nadmíru povedený, emocí plný a zamyšlení hodný dokument, po jehož sledování si uvědomíte, že odpověď na otázky typu: Co máte zrovna v kapse, co nejvíc milujete, nebo čeho se nejvíc bojíte, o vás dokáže vypovědět víc, než byste si z prvu mohli myslet. Naprosto brilantní dokument o obyčejných lidech, který dokáže vzbudit tolik emocí, otázek, odpovědí i myšlenek jako málokterý jiný dokument, či film. Nehledě na to, že některé záběry kamer jsou doslova oslňující. ()

Judy24 

všechny recenze uživatele

Opožděná rozpačitost z celé té směsice videí mě donutila neplánovaně klesnout o jednu hvězdičku. Rozhodně si myslím, že to stojí za vidění, už jenom proto, že je to naprosto jedinečný projekt a každý by si měl o něm udělat vlastní obrázek a to i přesto, že je dost pravděpodobné, že ten obrázek nebude úplně pozitivní. ()

Pája=) 

všechny recenze uživatele

Bez předsudků, názoru na pohlaví, rasu, náboženství ukazuje život lidí v jednom dni. That's it!. Neovlivňuje nás, netlačí na nás, neříká nám co si máme myslet, nesnaží se nás o něčem přesvědčit, neargumentuje. Life in a Day je jen zprostředkovatelem - vypravěčem je jen a jen život - takový jaký je, plný protikladů, protipólů, lásky ale i nenávisti. Emotivní? Ano - ale záleží kdo jste a co vám přijde emotivní. Tohle je život nic víc nic míň :) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Do soutěže bylo zasláno neuvěřitelných 80 000 videoklipů se stopáží kolem 4 500 hodin. (Ice123)
  • Do celovečerního filmu byl z celého světa vybrán také jeden český videoklip kameramana a střihače Sergeje Kondakova, který zachycuje narození žirafího mláděte v Zoo Praha. (thecentre)

Reklama

Reklama