Reklama

Reklama

Život v jednom dni

  • USA Life in a Day
Trailer 1

Unikátní internetový projekt, snad dokonce mezník ve filmovém myšlení. 24 hodin sestříhaných do hodiny a půl nabízí pohled na svět očima tisíců lidí z celého světa. 24. 7. 2010 od soumraku do úsvitu zachycen na bezmála 80 000 amatérských kamer v událostech úplně všedních i vypjatých a emotivních. (punchandcoffee)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (145)

Kingi 

všechny recenze uživatele

Tneto dokument mě původně nijak nezaujal, avšak zaskočilo mě poměrně vysoké hodnocení na ČSFD, a tak jsem "Life In Day" zhlédnul. Velmi povedený dokument. Nejlepší na něm dle mého bylo užitá hudba. Nedovedu si ppředstavit kolik práce musel dát výběr z nahraných materiálů. Navíc tento dokument vyvolává v divákovi spousty otázek a troufám si i říct, že některým dokáže změnit pohled na svět. Smekám před tímto dílem. ()

Šípek 

všechny recenze uživatele

Nádherná mozaika minipříběhů stovek lidí ze všech koutů naší Země v jednom krásném letním dni, která dává dokumentům zcela novou dimenzi. Nenechejte si tento experiment ujít, určitě si z kina odnesete minimálně úsměv na duši. Můj zážitek z předpremiérové projekce je tak silný, že jsem v jeho světle musel snížit i hodnocení tehdy přelomového dokumentu Baraka. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Asi jsem měl zrovna špatnou náladu, ale já jsem v tom viděl jen minimum pěkného, milého či radostného. Až na pár fórků a zajímavých sestřihů, se mi dostalo jen depresivních záběrů, ze kterých tedy rozhodně nemám radost ze života. Pokud bylo cílem tohoto projektu jen ukázat nejrůznější kouty světa a jejich problémy (náboženské, válečné, lidské), tak to funguje dobře. Pokud to však měla být oslava života, tak potom mám chuť akorát tak spáchat sebevraždu. :-((( Po dokoukání jsem z našeho světa zklamaný a smutný. Ach ty moje ideály. 40% ()

Kmotr 

všechny recenze uživatele

Zajímavý projekt, zbytečně podkreslený dojímavou hudbou, záběry, které mají záměrně udělat díru do srdce a obklopit diváka sentimentem. Některé epizody jsou povedené, ale celé je to spíše na shlédnutí u televize či na netu. Nechápu uvedení ve velkém sále kina Thermal, zcela zbytečné uvádět film do české distribuce. Sečteno, podtrženo-vcelku povedený portrét života na naší planetě, který si vás s každou uběhnutou minutou získá víc a víc, ale jinak nic převratného. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Je to film ľudí o ľuďoch, no dosť nesúmerné a dosť chaotické, aj keď to také možno má byť, podobný český film sa mi páčil viac. Kamera úžasná, rozmanitosť akú by ste len ťažko hľadali v inom filme, musel by byť tiež dosť podobný, napríklad o Zemi, ale dojem som mal z toho miestami rozpačitý, zaujal ma najviac koniec. Keby to tam nepovedali, ani by som nevedel identifikovať, z ktorého roku to je. Posplietané veci, efekt zaujímavý, ale neviem či by som si to chcel častokrát púšťať, možno ani nie, svoju pôsobivosť to však má veľkú. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Do celovečerního filmu byl z celého světa vybrán také jeden český videoklip kameramana a střihače Sergeje Kondakova, který zachycuje narození žirafího mláděte v Zoo Praha. (thecentre)
  • Do experimentu se aktivně zapojili i čeští uživatelé, kteří celkem poslali 472 příspěvků a předstihli tak i země, jako je Indonésie, Čína nebo z evropských zemí Maďarsko. (thecentre)

Reklama

Reklama