Reklama

Reklama

Život v jednom dni

  • USA Life in a Day
Trailer 2

Unikátní internetový projekt, snad dokonce mezník ve filmovém myšlení. 24 hodin sestříhaných do hodiny a půl nabízí pohled na svět očima tisíců lidí z celého světa. 24. 7. 2010 od soumraku do úsvitu zachycen na bezmála 80 000 amatérských kamer v událostech úplně všedních i vypjatých a emotivních. (punchandcoffee)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (145)

Phorbo 

všechny recenze uživatele

Kdo ví, jak pojmout takový ... dokument? Film? Kdo vlastně víc, za co to pojmout. Bohužel jsem nestil youtube záznam premiéry z festivalu Sundance. Ale i po těch 20 minutách které mi utekly, jsem si jenom sedl a zíral do obrazovky. Málokoho asi napadne, co lidi dělají po celém světě v jeden den, v jednu minutu, v jednu chvíli. Každopádně zajímavě sestříhané. a hlemýžď na konci pojídající nápis make your own bussines :) nelze nez jen se pousmát nad neskutečným fenoménem jménem YouTube. Hvězdičku dolů snad jenom za krávu na jatkách... Todle je téma které podle mě do takového dokumentu nepatří. Jasně je to o dni na zemi ale přece jenom přímý záběr jak podřezává krávu... není to košér... EDIT po 5 minutách po konci filmu: vidím že se nás dívalo více :) aspon v tom nejsem sám ()

Vermillion 

všechny recenze uživatele

Hned z kraje vyvstává otázka, jak přistupovat k dokumentu tohoto typu, kde se nemůžeme opírat analýzu formálních prostředků ani o jiné osvědčené postupy. Jednoznačně se nedá nápadu upřít originalita či hravost celkového zpracování, přeci jen je ale možné zanořit se více do struktury, více ji prozkoumat. Proč je film protkán několika konkrétními příběhy, které jsou daleko výše, než příběhy jiné, jaká témata film otevírá, zdali na ně reaguje apod. Klíčem je nepřistupovat k Life in a Day jako ke sbírce exotických a vtipných videí, které jsou mnohdy nápaditě natočeny, ale rozvinout výchozí myšlenku - potřeby/problémy/touhy lidí jsou si v rámci světa podobné - podívat se, s jakými stereotypy (o náboženství aj.) film pracuje. Life in a day přeci není jen oslavou života, to by bylo příliš jednoduché:) ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Tak nějak podvědomě jsem věděla, že to asi nebude nic pro mě. Zvědavost ale vyhrála. Nikdy jsem nechápala jak může někdo sedět a hodiny si pouštět amatérská videa. Asi proto mě neoslovil ani tenhle experiment. Věřím, že na tom bylo hodně práce a nebylo lehké to takhle sestříhat. Přesto tenhle projekt nevnímám jako film..a už vůbec ne jako film, který by měl jít do kina. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

O tomto projektu jsem se dozvěděl ještě než předtím než se uskutečnil. Rozhodně jsem se na nevšední film těšil už jenom z toho důvodu, že někdy náš běžný den v životě bývá to nejhezčí i to nejhorší, co můžeme zažít. Anebo je to každodennost, stereotyp chcete-li. Avšak i takový stále se opakující okamžik může být zajímavý. Film se časově posouvá průběhem celého dne. Máme možnost vidět jak lidé spí, čistí si zuby, jsou na toaletě, jí, povídají si, smějí se, brečí, radují se. K těmto působivým záběrům notuje pěkná hudba, která má dodat výraz pro daný moment filmu. Možná jsem čekal více a že mi film promluví do duše. Na jednu stranu se tak stalo a na druhou tu byly i pasáže, které bych vynechal a uspávali mě. Life in a Day je oslavou každodennosti. 3* za film a 1* za nápad a poentu. ()

iHyik 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu, či spíše projektu, jsem silně fandil už jenom kvůli tomu skvělému nápadu, že každý z nás může být součástí něčeho "tak velkého". Přesto ale musím říct, že po obsahové stránce a vůbec celkovým provedením mě tento život v jednom dni - v hodině a půl - docela nudil. Chytrý nápad, pokulhávající ztvárnění. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Do celovečerního filmu byl z celého světa vybrán také jeden český videoklip kameramana a střihače Sergeje Kondakova, který zachycuje narození žirafího mláděte v Zoo Praha. (thecentre)
  • Do soutěže bylo zasláno neuvěřitelných 80 000 videoklipů se stopáží kolem 4 500 hodin. (Ice123)

Reklama

Reklama