Reklama

Reklama

Život v jednom dni

  • USA Life in a Day
Trailer 2

Unikátní internetový projekt, snad dokonce mezník ve filmovém myšlení. 24 hodin sestříhaných do hodiny a půl nabízí pohled na svět očima tisíců lidí z celého světa. 24. 7. 2010 od soumraku do úsvitu zachycen na bezmála 80 000 amatérských kamer v událostech úplně všedních i vypjatých a emotivních. (punchandcoffee)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (145)

rowdys 

všechny recenze uživatele

Film popravde ničím neprekvapil a je presne taký ako si ho po prečítaní synopsy predstavíte so schémou typickou pre tento typ dokumentu. Jedinečným ho robí len to, že sa na ňom podieľali tisíce amatérskych filmárov z celého sveta. Vcelku vtipné no zakoktané Q&A, ktoré nasledovalo po premietaní a ktorého sa zúčastnili jednotliví YouTube filmári bolo miestami zaujímavejšie než samotný dokument. Hudba Harryho Gregsona-Williamsa bola tentoraz miestami až veľmi sentimentálna, napriek tomu so mnou nepohla, podobne ako v celkovom ponímaní ani samotný film. Príjemné dve hodinky ponocovania, no ako časová kapsula lepšie obstojí asi samotné YouTube. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Obával jsem se, jak bude fungovat spousta malých fragmentů složených v celovečerní koláž, bez "hlavních postav" - a funguje velmi dobře. Tvůrci dali filmu řád, chronologický (od rána do noci) i tematický (anketní otázky), a vlastně minimálně jednoho hrdinu, který se objeví vícekrát. Mnoho záběrů je kýčovitě krásných (to beru jako pozitivum), u jiných jsem si říkal, že vypadají až moc profesionálně (účelně pro film, ale ne jako samostatné video), ale především jsem se podivoval, co všechno lidé natáčí a dávaji na youtube (natáčet si nohy, jak někam jdu - wtf?). ()

Reklama

Clu 

všechny recenze uživatele

"Tohle není jen Váš obvyklý dokument". Fascinovala mě ta představa, že se tolik zajímavých, krásných a smutných věcí stane za JEDEN DEN. Jasně, je to logické, asi jsem to vždycky věděl, ale tenhle film vám to jako první dokáže! Není to přehnaně klišovité, ani přehnaně depresivní. Střídání tempa mezi rapidmontážemi a oddychovými pasážemi se po hodině a půl ohraje, ale nevadí. V žánru dokumentu to u mě zvítězilo. ()

Kajdous 

všechny recenze uživatele

Jedinečný projekt, který si 5 hvězd (alespoň ode mě) zaslouží. Skvělý dokument o prostých věcech. Krásně zachycené kontrasty odlišných kultur a zemí, které si člověk mnohdy, nebo spíš nikdy, neuvědomuje, propojené do dějové linky jednoho běžného červencového dne. Snímek, jenž krásně odráží život na naší planetě a který je plný emocionálních scén. Obzvlášť pak konec s lampióny a dívkou v bouřce si mě získal. ()

Kmotr 

všechny recenze uživatele

Zajímavý projekt, zbytečně podkreslený dojímavou hudbou, záběry, které mají záměrně udělat díru do srdce a obklopit diváka sentimentem. Některé epizody jsou povedené, ale celé je to spíše na shlédnutí u televize či na netu. Nechápu uvedení ve velkém sále kina Thermal, zcela zbytečné uvádět film do české distribuce. Sečteno, podtrženo-vcelku povedený portrét života na naší planetě, který si vás s každou uběhnutou minutou získá víc a víc, ale jinak nic převratného. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Do soutěže bylo zasláno neuvěřitelných 80 000 videoklipů se stopáží kolem 4 500 hodin. (Ice123)
  • Do experimentu se aktivně zapojili i čeští uživatelé, kteří celkem poslali 472 příspěvků a předstihli tak i země, jako je Indonésie, Čína nebo z evropských zemí Maďarsko. (thecentre)
  • Do celovečerního filmu byl z celého světa vybrán také jeden český videoklip kameramana a střihače Sergeje Kondakova, který zachycuje narození žirafího mláděte v Zoo Praha. (thecentre)

Reklama

Reklama