Reklama

Reklama

Kouzelný svět Karla Zemana

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Československo, 1962, 15 min

Obsahy(1)

Dokument o natáčení náročných trikových scén filmu Baron Prášil natočil blízký spolupracovník Karla Zemana - výtvarník Zdeněk Rozkopal. (oficiální text distributora)

Recenze (7)

fragre 

všechny recenze uživatele

Film o filmech Karla Zemana, kde je přiznána inspirace filmy Georgese Mélièse, a kde jsou ukázány některé z těch triků, které tvoří velkou část kouzla Zemanových filmů. Velice hezký komentář čtený Václavem Voskou. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Karel Zeman byl génius. Filmaři jsou podvodníci! To mi vždycky mi v dobrém říkala mamka (třeba když jsem film obrečel) a Karel Zeman byl král podvodníků. Tenhle dokument nám tak trochu poodkrývá jeho kouzla, ale ruku na srdce... neměla zůstat navždy skryta jen v jeho ateliéru? Neztrácí kouzlo svoji kouzelnost vyzrazením? Nestává se pak jen řemslně provedeným, ale obyčejným trikem? :-). * * * * * ()

Bigrambo 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkně zpracovaný dokument, který nás nechá, bohužel jen trošku, nahlédnout pod pokličku mysli filmového génia Karla Zemana. Máme příležitost poznat některé filmové triky a natáčecí postupy, díky nimž dokázal natočit své nezapomenutelné snímky. Ale já bych chtěl vidět ještě víc! ()

zette 

všechny recenze uživatele

Snad zadny reziser u nas neni tak nedoceneny jako Karel Zeman, je smutne, ze Japonci ho oslavuji vice nez my... Skoda, ze dokument neni delsi, zvladnul bych i dve hodiny:-). ()

Reklama

Reklama