Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (49)

plakát

Čtyřlístek (2024) (seriál) 

Natočeno bohužel ve stylu filmu Velké dobrodružství Čtyřlístku bez potřebného nápadu, lehkosti a vtipu. Z tradice večerníčkovských seriálů nečerpá série nic, agresivní píseň na úvod, rušivá, nepříjemná hudba těžko může děti uklidnit a připravit na spánek, což byl účel původních pohádek na dobrou noc. Ze slabých příběhů se v animaci dalo vytěžit víc. Celkově to byla nuda. Starší zpracování Čtyřlístku z Krátkého filmu Praha bylo mnohem lepší a věrnější předloze jak vyprávěním tak i výtvarně.

plakát

Čtyřlístek - Poprask v ZOO (2024) (epizoda) 

Škoda, že pro seriál byly vybrány tak slabé příběhy v provedení stejném jako ve filmu Velké dobrodružství Čtyřlístku, který nebyl moc zdařilý.

plakát

Čtyřlístek - Kamarádi z Třeskoprsk (2024) (epizoda) 

Kresebně hodně vzdálené od předlohy, příšerná píseň na úvod, schází akce a vtip, tedy atributy typické pro kreslený film. Prosté a statické převedení příběhu do animované podoby s přemírou mluveného slova. Celkově se jedná o průměrnou záležitost. Čtyřlístek od Ivana Renče byl mnohem lepší.

plakát

Čtyřlístek má rodiče (2023) (TV film) 

Nijak nevynálezavě zpracovaný dokument o autorovi, který opustil kvalitu kresby a řemeslnou poctivost a dal se plně na vlnu zisku. Škoda, že nebylo řečeno, kolik dalších výtvarníků se dnes podílí na tvorbě komiksu Čtyřlístek, jehož výtvarná forma hodně poklesla (až na obálky samotného časopisu, které opravdu Němeček většinou stále kreslí).

plakát

Případ mrtvých spolužáků (1976) 

Film je sice dobově podmíněn, ale některé strategie, manipulace a postupy, které uplatňuje Šmíd alias Schmidt vůči svým spolužákům, resp. českému obyvatelstvu, aby prosadil své, potažmo německé zájmy jsou obecně platné. Velice dobře jsme se s nimi setkali po roce 1989. To je největší hodnota tohoto filmu a měl by jej shlédnout každý, aby mohl snáze zmíněné strategie a postupy v jednání dnešních lidí poodhalit a nepodléhal naivní představě o stálém odčiňování domnělých křivd.

plakát

Il Boemo (2022) 

Filmu schází jakákoliv myšlenka. Scénář je plochý, chybí zásadní konflikt, některé zajímavé momenty z Myslivečkova života se do filmu nedostaly (manželé Duškovi, následná setkání s Mozartem apod.). Režie je nenápaditá, opakuje několikrát stále stejné scény, zejména inscenace oper jsou všechny stejně nasnímané a nastříhané. Divák se někdy obtížně orientuje v postavách, jejichž postavení a vztah k hlavnímu hrdinovi si musí složitě domýšlet. Závěr filmu působí nedotaženě, není propojen se začátkem, děj proto není nijak zacyklen. Je to zklamání.

plakát

Případy 1. oddělení - Veteráni (2022) (epizoda) 

Tomuto dílu sice herecky prospěli Polívka s Hanušem, jinak bohužel má stále první místo Loj, který je herecky naprosto prkenný a s příšerným přízvukem. Seriál je špatně napsaný, chybí napětí, detaily. Samotné kauzy nejsou až tak zajímavé. Zatímco předchozí dvě řady byly vynikající, toto je průměrná podívaná se špatně vybranými herci nových rolí.

plakát

Případy 1. oddělení - Podnájemníci (2022) (epizoda) 

Krajně nesympatické nové postavy vyšetřovatelů, jejichž herecké kreakce jsou jako z ochotnické školy. Tento díl je bohužel slabší. Zdá se, že se autoři již vyčerpali.