Reklama

Reklama

Ženská za volantem

(festivalový název)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Ulla začne pracovat uprostřed värmlandské idylky šedesátých let jako veterinární asistentka, ale ve skutečnosti sní o kariéře rallyového závodníka. Před Birgittou se místo studia v Paříži rýsuje jejím otcem naplánovaná budoucnost v podobě školy pro hospodyňky a skvělé partie ze sousedního statku. Obě spojí síly, aby se v muži dominovaném světě pokusily prosadit svůj sen. (Severský filmový podzim)

(více)

Recenze (7)

nonick1 

všechny recenze uživatele

Příjemný retro snímek ze šuplíku feelgood movie o zarputilé švédské veterinární asistentce s duší automobilové závodnice a její cestě za splněním svého snu startovat na skutečné rallye. Zábavné a úsměvné momenty jsou vybalancovány vážnějšími okamžiky, a toto (podobně jako v životě) trvale přítomné tragikomično činí snímek stravitelně uvěřitelným. Mimochodem, rallye se účastní i vozy Saab – nostalgická připomínka kdysi slavné, dnes už zaniklé švédské automobilové značky. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

U filmů, které mají silné ženské téma se občas bojím vykreslení chlapů jako těch největších zlounů a neschopů. naštěstí to není případ tohohle bijáčku, který mě nepřijde po obsahové stránce nějak extremně zábavnej, ale má v sobě pohodovou náladu a skvěle napsaný jednotlivý postavy, který dokážou vyvolat úsměv už jen svou pouhou existencí. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Děsně příjemná komedie o holce (chcete-li paní), která chce změnit život a naplno jezdit rallye. Samotný film je taková příjemná pohodovka, která v žádném případě neurazí. Pakliže ale máte rádi auta, tak tady si to užijete na plno. Film se totiž odehrává v 60. letech a koukat na ty krásné káry uprostřed zasněžené švédské rallye prostě nemá chybu. ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

Film taky třeba o tom, jestli se dvě ženské, které by se spolu za normálních okolností asi nekamarádily, dokážou spojit, aby si společně splnily svůj sen. Patří k filmům, které jsem díky úpravám titulků viděla mnohokrát a které mám díky tomu čím dál raději. S postupujícím věkem také zjišťuji, že dost bylo Dostojevského a raději více optimistických příběhů. :-) ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná švédská komedie o ženě, které nestačilo oplodňovat krávy, ale jejím životním snem je zajezdit si na rallye. Perfektní herecké obsazení zde předurčuje kvalitu filmu a nenáročný, ale dobře zpracovaný scénář nabízí pěknou podívanou, u níž se dozajista zasmějete. Minimálně v kině se většina obsazensta doslova za břicho popadala (a to nejen u scény, kdy se Brigitta vyválí v kravských lejnech, nebo kdy hodí šavli na Ullu). Takže tady platí, že za málo peněz hodně muziky, což u amerických slátanin neplatí. ()

Související novinky

Severský filmový podzim 2011

Severský filmový podzim 2011

05.11.2011

Po Severské filmové zimě přináší Severský filmový klub divákům letos již druhou filmovou přehlídku: Severský filmový podzim. V pořadí již počtvrté budou mít diváci možnost shlédnout vybrané snímky… (více)

Reklama

Reklama