Reklama

Reklama

VOD (1)

Chytré a intimní drama představuje Chrise Pinea coby ukecaného prodavače Sama, kterému je něco přes dvacet a jehož svět se zhroutil ve chvíli, kdy se dozvěděl, že jeho otec náhle zemřel. Proti své vůli se musí vypravit domů, dát do pořádku otcův majetek a znovu navázat kontakt se svou odcizenou rodinou. V procesu plnění otcovy poslední vůle odhalí Sam šokující tajemství, které obrátí jeho svět vzhůru nohama: má třicetiletou sestru, o které nikdy neslyšel (Elizabeth Banksová). Jak se vyvíjí jejich vztah, je Sam nucen přehodnotit vše, co si myslel, že ví o své rodině - včetně svých vlastních životních rozhodnutí. (HBO Europe)

(více)

Videa (22)

Trailer

Recenze (141)

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Elizabeth Banks je opravdu moc hezká a ještě navíc dobře hraje. Chris Pine byl do role vybraný dobře,jak podobou(sourozeneckou),tak mi tam seděl i jaksi charakterově. Zezačátku nesympaťák,který se vybarvuje a myšlenky srovnává postupně,až nakonec uzrává a postaví se všemu čelem. Kdyby to tak fungovalo doopravdy a častěji,moc by se mi to líbilo. Navíc mi ke štěstí stačí i jen pohled na mou oblíbenou, vyžilou Michelle Pfeiffer se dvěma brýlema na hlavě zároveň a hned mám o něco hezčí den.:) ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Příjemné drama, které staví hlavně na hereckých výkonech, uvěřitelném scénáři ("podle skutečných událostí") a dobré režii. Elizabeth Banks a Chris Pine podávají v hlavních rolích velmi slušné výkony a film stojí převážně na jejich hereckém umu. Michelle Pfeiffer a Olivia Wilde mají jen malé party. Alex Kurtzman naznačil, že jako režisér má co nabídnout, tak jsem zvědavý s čím se ukáže příště:)). Citový film pro citlivé lidi...77 %...dobré 4 hvězdy. ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Vážně jsem chtěla udělit vyšší hodnocení, ale bohužel se nezdařilo. Bez mála dvě hodiny se Chris Pine pitvoří s tím, že nedokáže krásné bloncce Elizabeth Banks říct, že je jeho nevlastní ségra. Bez urážky vedle blonďaté Elizabeth vypadá Chrisova přítelkyně Olivia Wilde jako holka z davu - i když je jinak taky hodně hezká. Celou dobu jsem si v hlavě u toho snímku říkala - proboha tak jí to řekni ne? Něco jako Hello I am your brother asi není tak těžký ne?? Možná bych dala nižší hodnocení, ale konec byl záchranou celého filmu. Popravdě jsem měla vlastně pocit, že se na sebe sourozenci vrhnou a budou se tam spolu pelešit, jelikož to napětí mezi nimi a taková spousta scén kde se na sebe čučí pět minut do očí..šílené. Něco jako už jsem konečně našel svoji lásku uppps....je to moje ségra. Bez urážky - děsnej nápad na film..a nebo ještě líp - dobrej nápad ale blbě natočenej. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Je to civilní rodinné drama, hraje tam hned několik slušných mladých herců i stárnoucích stálic a je režijním debutem velkého scénáristy. S takovou pověstí k nám Lidé jako my ze zámoří přicházeli. Jenže kdo by čekal chyby v režijní práci, bude se mýlit. Pokud někde Alex Kurtzman šlape vodu, tak právě ve scénáři. Řemeslo totiž od svých kolegů odkoukal vcelku solidně, na pořádné vykreslení charakterů i děje holt už ale zřejmě nezbyl čas. Samolibému Samovi přistane v rodném městě po smrti otce na stole stodolarovkami nacpaná taška. Určená je však jeho nevlastní sestře a jejímu synovi, o kterých neměl ani potuchy. A role kurýra se Samovi dle očekávání nezamlouvá. Klasické dojemné drama o velkoměstském navrátilci má samozřejmě jasně narýsovaný děj. „Doma“ po Samovi slídí potravinářská inspekce, přítelkyně (nevyužitá Olivia Wilde) naštvaně odjíždí, frajírek se pomalu mění v citlivého lidumila, za rohem číhá poplácávání po ramenou a nezávadný humor… Blízký spolupracovník J. J. Abramse prostě jen odškrtával položku po položce a bylo mu tak trochu jedno, jak to bude na diváky působit. Nepomůže tomu ani ráznější postava bývalé alkoholičky Elizabeth Banks, která má co dělat, aby znovu nesklouzla ke skleničce martini a která roztahovala nohy na počkání, až z toho vzniknul další dědic producentského „bohatství“. Tak či onak, Kurtzmanův debut nakonec dokáže zaměstnat divákovy smysly, ten nebude přemýšlet, že by měl spíš začít utírat prach, nebude se ani cítit hloupě za dialogy nebo předvídatelnou zápletku, takže fakt, že Lidé jako my prošuměli zaoceánskými kiny bez povšimnutí, je nakonec docela škoda. ()

mark9th 

všechny recenze uživatele

Taky lepsi priemer. Malo to velmi blizko toho, ze to sklzne do priecinku ''nudnych'' filmov, ale na poslednu chvilu (presnejsie ''last 30 minutes'' ) ma to dokazalo dostatocne zaujat. A hoci som ocakaval trosku iny happy end, nakoniec som bol radsej za to realnejsie ukoncenie. Banks a Pine boli v pohode, Pfeiffer ma nezaujala, ale rola Olivie Wilde mi vylozene prisla ako nutna, len aby sa to neskoncilo troooosku inak :) . 60% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Celosvětová premiéra proběhla na filmovém festivalu v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Príbeh je inšpirovaný skutočnými udalosťami, ktoré zažil sám režisér, keď stretol svoju nevlastnú sestru, žijúcu s inou rodinou až po dosiahnutí svojich 30 rokov. (Laslo)

Související novinky

Další Star Trek míří do vesmíru

Další Star Trek míří do vesmíru

30.06.2014

Scenáristické duo Alex Kurtzman a Roberto Orci, které sepsalo třeba Transformers, Abramsův Star Trek nebo Amazing Spider-Mana 2, se vydává na režijní dráhu. Ne však pohromadě, každý z pánů dostal… (více)

Reklama

Reklama