Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokračování temného odkazu rodiny Valdemarů začíná tam, kde končí první díl. Ten vysvětluje temnou minulost domu Valdemarů, zatímco druhý díl se věnuje čistě přítomnosti. Hledaná žena z realitní kanceláře uniká věznitelům a nalézá ji najatý detektiv. Spolu s dalšími je pak znovu zajata, aby se stala obětí temného rituálu připraveného členy záhadné sekty a Lázarem Valdemarem, který se tak snaží osvobodit svou milovanou ženu. Díky smrti nevinných vyvolá bájného netvora Cthulhu. Tajemné krvavé rituály jsou zrádné, o tom se sekta přisluhovačů přesvědčí na vlastní kůži. V temnotách jsou stvoření daleko horší než si lidská mysl dokáže představit. (Beastmaster4)

(více)

Recenze (44)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kupodivu se mi to líbilo o trochu víc než první díl. Většina filmu už se zabývá děním v současnosti, což jsem přivítal s povděkem - protože zdlouhavá část odehrávající se v minulosti první díl zabila. On je to v podstatě jeden dlouhý snímek rozdělený do dvou epizod, přičemž obě jsou na tom kvalitativně zhruba úplně stejně. Asi jsem byl dneska v lepším rozpoložení (a očekávání od minula také poklesla), takže jsem k La Herencia Valdemar II smířlivý. Přesto jsem velmi rád, že hororové snímky, v nichž hrdinové jen tak tak přeběhnou rozpadající se (evidentně umělý) mostek a na jejichž konci se ukáže ošklivý (evidentně trikový) bubák (pardon - Cthulhu - nebo co to bylo za potvoru), jsou dnes už spíše výjimkou. ()

PetrPan odpad!

všechny recenze uživatele

Na dvojku jsem se docela těšil, konec trochu vlekoucí se první části napovídal, že by to mohlo býti slušné pokoukání ...a pokoukání to teda bylo ! Ke konci jsem čekal odkud vyskočí Scooby-Doo a dá tomu strašlivému potvoru přes držku, nevyskočil a je to škoda, poněvadž takhle je tenhle pokus o zfilmování Lovecraftových příběhů jen blbý , nikoliv blbý s překvapením. Pominu-li příšerné televizní triky, tak totéž se prostě nedá udělat s odfláknutým scénářem, který nakonec sežene hlavní hrdiny do skupinky opravdu ne nepodobné scoobydoovské partičce a vrhne je do křížku s bandou trotlů uctívajících strašlivého potvora z hlubin digitálního odpadu, nuda, nuda nuda a pachuť trapnosti bez náznaku mrknutí na diváka, že to všechno není myšleno vážně...Kdyby tam aspoň byly kozy :( ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ak sa vám páčila jednotka a tešíte sa na toto pokračovanie, tak vám asi sklamem. Nie je to síce prepadák, ale s hororom to veľa spoločného nemá. Väčšina príbehu sa už odohráva v prítomnosti, kde hlavní hrdinovia pátrajú po stratenej Luise. Keď si spomínate, jednotka skončila smrťou Leonor, manželky Lázara Valdemara, ale týmto to rozhodne neskončilo, pretože Lázar sa dostal k bájnej knihe Necronomicon. Čiže je jasné, kam to bude smerovať: Kult / obety / rituál / démon Ctulhu (a pekne nasraný). Pochválil by som niekoľko prekvapivých zvratov a záver. Ale neviem tam nájsť nič strašidelné, skôr to skĺzlo do fantazijného žánru, najmä na konci, keď sa nám príšerka objaví v celej svojej kráse. Kamera, hudba a efekty boli fajn, lenže výraznejšej "akcie" sa dočkáme až v záverečnej tretine filmu. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Slabší než předchozí část a to hlavně dějově. Trošku jsem u některých věcí nechápal, proč přesně se dějí, kromě toho, že to vypadá hezky. Přes půlku filmu jde spíše o dobrodružný příběh (až jsem skoro čekal, že někdo vytáhne klobou a bič), než horrorový a obecně hlavně mysteriózní, než nějak mrazivě strašidelný. Kdyby se oba díly sestříhaly do jednoho dvouapůlhodinového filmu, bylo by to asi zajímavější. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

TAJEMSTVÍ UKRYTÉ VE STÍNECH NEJDĚSIVĚJŠÍ ZE VŠECH, SE BLÍŽÍ A NARŮSTÁ....... /// Na základě vytvořený zápletky legenda pokračuje. Obřad ke kontrole démona, slovo dostanou i laciný triky a pointa, která zakončí příběh bez emocí a nesplní očekávání (z) jedničky. Přesto to beru jako zajímavej filmovej pokus o víc než o další (úplně) debilní film. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Přemejšlím, jestli se mám kamarádit s chlapem, co bere koňský léky. 2.) Jsem (nešťastně) zamilovanej do figuríny z výlohy. 3.) Posledních 100 let jsem strávil v očistci. 4.) Thx za titule ,,Ergulis“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama