Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsou místa, kterým je lepší se vyhnout. Skupina studentů cestuje do odlehlé posvátné země amerických indiánů, aby mohli nasbírat materiály pro školní práci na téma o indiánských tradicích. Bažinatá oblast daleko od civilizace byla po staletí využívána jako místo soudu a trestu pro vrahy. Země samotná má magické schopnosti. Umožňuje mrtvým přijít zpět a ztrestat viníky. Začínají se dít prapodivné věci a hrůza obklopuje studenty ze všech stran. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (32)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Film se k nám dostal díky mé „oblíbené“ DVD Edici a já byl připraven na nejhorší. Tentokrát jsem však docela mile překvapený, protože na rozdíl od většiny uživatelů na CSFD já jsem byl "celkem" spokojený. Posvátná a především indiánská místa/pohřebiště ve filmu patří mezi moje nejoblíbenější. Již samotný začátek dokázal upoutat mou pozornost navozením poněkud stísněné atmosféry, která ovšem příliš dlouho nevydržela. Jakmile se totiž na scéně objeví naše bandička studentů jde veškerá vážnost stranou. Charakteristika jednotlivých postav je různorodá jako noc a den. Hlavní prim zde hrají dvě pohledné dívky, které ovšem dokáží zaujmout především svým vzhledem nežli hereckým talentem. To se už bohužel nedá říct o jejich mužských protějšcích. Většinu děje se většina z nich chová dost nepřirozeně, což mi vadilo asi nejvíc. Bylo nad slunce jasné, že o žádné svatoušky nepůjde a tak jsem bedlivě vyčkával, s čímže se to tvůrci vytáhnou. Ve chvíli kdy se ozve jejich černé svědomí a dožene je jejich minulost konečně značně oživí skomírající děj i atmosféru. Sorry ale laciné hlášky a pár sexistických narážek na mě moc velký dojem neudělalo. Některé scény z minulosti však již jo. Přestože jde jen o kratičké záblesky, kdy má divák šanci sledovat proč musí být postavy potrestány. Závěr filmu se ovšem moc nepovedl a přestože se nekonal happyend, tak jsem zůstal lehce znechucený. Když už tomu obětujete devadesát minut svého života, tak očekáváte důstojné zakončení. Dalším důvodem ke kroucení hlavou je i místy hodně děravý scénář. Teda co děravý, spíše stupidní jako prase. Lze zde vidět několik naprosto nelogických věcí, stejně jako jistou gumovitost (viz prokousnutí hrdla umělou tlamou) atd. Právě tyto prvky mě odrazovali od průměrného hodnocení, které chci dát asi nejvíc. Jenže když už jste od DVD Edice viděli tolik sraček, musíte sem tam udělat výjimku a nějaký ten film vyzdvihnout nad ostatní. 5/10 ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ja som spokojný. Kvalitný béčkový horor odohrávajúci sa v zaujímavom prostredí indiánskeho pohrebiska. Najviac sa mi páčili masky duchov a vcelku krvavé vraždy, dokonca sa dalo aj slušne zľaknúť. Samozrejme aj tu sa objavilo zopár nezmyslov, napríklad pri scénke so svetlicou som vybuchol smiechom, ale to už k takýmto béčkam patrí. Nečakal som nič a dostal som veľa, takže trošku nadvihnem hodnotenie. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Co sem vám udělala?-Šlup!- Skupina studentů archeologie je plná magorů, snad kromě Mirandy. Brzy ale je jasné, proč tomu tak je. Uprostřed pěkné přírody, z níž ale divák uvidí jen pár volavek, což je škoda, se nachází tajemné pohřebiště. A stačí jen v hloupé nevědomosti provést jednoduchý rituál a všichni se ocitnou v ohrožení života. Minusem jsou děsně dlouhé užvaněné pasáže o ničem, plus je místy dobré napětí a nějaké to gore. Nejděsivější, alespoň pro mě, je útok psa, nejzábavnější pak proražená hruď. Komické je srdce bušící na stromě a zoufalé volání o pomoc uprostřed totální pustiny. Je to levné, ale na jedno podívání, proč ne. Jen já osobně bych do noční řeky plné predátorů rozhodně neskočil... 2,5* ()

Big Bear odpad!

všechny recenze uživatele

Čekal jsem béčko, takže mně tohle déčko značně šokovalo. Já mám rád hloupá béčka, která jsou svojí pitomostí, naivitou a neumětelstvím vlastně velice vtipná a proto čas od času . Průser ovšem nastává, když je to tak pitomé, že to už ani není vtipné. Začátek mně jako bývalého archeologa lehce zaujal, přeci jen...dávné indiánské pohřebiště atd... Jenže hned jak došlo na úvodní popravu v roce 1700 jsem začal úpět, pak mne lehce uchlácholila krásná cesta na kánoích zeleným pralesem... Od vylodění to už bylo jen a jen špatné. Nebylo tam ani zbla jakékoliv originality, nic. Tupé prázdné, laciné, hrozné. ODPAD ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Podle Imdb jsem čakal něco fakt parádáního, ale dostal jsem strašně nemastnej neslanej horor. Ne že by byl špatnej ale přišlo mi že je strašně špatně natočenej. Ale pár scén jako třeba všechny scény se psem jsou parádní. Ale prostě tomu strašně chybělo. A divákům doporučuji vydržet těch uděsných prvních 10 minut. ()

heyda odpad!

všechny recenze uživatele

Strašně moc jsem si přál, aby byl tento film lepší než zdejší hodnocení. Opravdu jsem si říkal, pokud bude alespoň trochu záživný a hororový, tak to hodnocení tady zvednu. Začátek byl jakštakš dobrý, ale po pár minutách se to rozjelo. Rozjela se hitparáda nesmyslů, trapných triků, céčkových momentů, nehereckých výkonů a příběh? Že se ze skupinky vysokoškoláků vyklube tlupa vrahů, mi nahrála na definitivní smeč v podobě odpadu. :-/ ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Vlastně tak nějak nevím, za co ta jedna hvězdička. Poměrně omletý námět se všemi klišé, které k němu patří, což by zase tak nevadilo, ale podaný s takovou, ale kurva takovou kadencí nesmyslů a krávovin, že jsem se nesmál. Ne, nesmál jsem se, jelikož k smíchu to rozhodně není. Scénu se světlicí budu mít v paměti ještě dlouhou dobu. Nevím kdo měl větší sračku místo mozku, zda scénárista, či režisér (každopádně oba mají v hlavě čokoládového pyré přehršel), ale taková přehlídka se jen tak nevidí a že jsem i horších sraček viděl dost. Zeck (Zack, co já vím) u mě s přehledem vyhrává cenu "Největší kokot jakého jsem poslední dobou ve filmu viděl". Zajímalo by mě, každý jistě zná pár lidí a teď si s nimi někam vyjedete... SPOILER tam se tak nějak zjistí, že jsme celkem dobrá parta, jeden udusil matku polštářem, druhý dal pacientovi naschvál špatný lék s následkem smrti, prostě taková prima parta do nepohody. To je fakt nemožné. Mimojiné, nic proti psům, ale povýšit zabití psa na stejnou úroveň jako vraždu člověka mi příjde poněkud... fanatické. Mimoto, útok psa (pro zkušeného diváka naprosto očekávaná lekačka) a jeho trhání krku bylo fakt trapné. Kdyby aspoň nešlo tak okatě vidět, jak je jeho držka umělá. KONEC SPOILERU. Prostě hrozně blbý film. Ve všech směrech. Ochotnický soubor z Horní Suché by to zahrál lépe. A ta světlice, ta mi vrtá hlavou, chápu že lidi panikaří, ale udělat tohle?! K čemu? Já to nechápu. Já nevím, je to stejná blbost, jako by si při automobilové honičce zničehonic zajela všechna auta na benzínku. Z toho filmu mě bolí mozek. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tak tento horor mě moc nenadchnul. Nápad to má pěkný, ale selkově mi to moc nesedlo. Určitě by to šlo udělat i lépe. Za mě 30% :) ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Ježišmarjá,co sem komu udělal.Už ten začátek,kdy se kolem toho indiána točej nějaký zkrvavený příšery,člověk napjatě čeká,co bude,a vono hovno.Pak se posunem,a zase hovno.Vzpomínky,starý hříchy a nezáživná,trapně natočená smrt.Příšerný.20%. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Opět nesourodá skupina studentíků 3 kluci a 2 dívky, tak že je jasné , že tenhle nepoměr, bude co nevidět hodně zredukován. Od začátku je jasné kdo asi zůstane jako poslední. Docela by mě zajímalo, jak může skupinu těhle trotlů napadnout ject někam do divočiny a pátrat po nákém kmeni, je vidět že prostě neví co roupama dělat. Děj je poměrně debilní, nebot každý si odnese ten svůj hřích. Naprosto nezáživná blbost. ()

Martrix odpad!

všechny recenze uživatele

I béčkový horor, může být aspoň originální. Posvátné území je však nejen mizerně natočené, ale je i plné nesmyslů a pointa...nějak v tom zápalu boje zmizela. A pokud jsem si v závěru dělal nějaké iluze, že to bude lepší a tvůrci filmu překvapí něčím nečekaným, tak...nepřekvapili. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatný horor parta liíd jde na pohřebiště tam se jim zjevují jejich noční můry za skutky, které dřív udělaly a mstí se jim. Docela místy i krvavá záležitost herci nejsou špatní spokojenost. P.s. IMDB hodnocení 8 ,7 z 10 to mluví samo o sobě ne? ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Skupina studentů se vydává na opuštěné území původních amerických indiánů, o kterém se vypráví spousta krvavých historek. Toto území již staří indiáni používali jako popraviště - jakmile se sem dostal někdo, kdo spáchal jakýkoliv hřích - byl starými lesními duchy brutálně zabit. Studenti samozřejmě těmto historkám nevěří - než první z nich okusí svůj trest ... Zhruba první polovičku filmu jsem se příjemně bavil - očekávání, že se něco stane bylo tentokrát mnohem lepší, než když se to skutečně stalo. Jenže jak přišlo na lámání chleba - kvalita šla brutálně dolů. Z milých studentů se vyklube pěkná banda (každý má na krku nějaký ten hříšek), což samozřejmě duchové nemohou odpustit, a tak každému naloží co mu třeba. Jenže jsem si celou dobu říkal, že by se na dané místo měl podívat také scénárista tohoto filmečku, protože takovou spoustu kravin co se mu podařilo do filmu zabudovat, se jen tak nevidí (první cesta od vody do kempu jim zabrala půl dne, a pak to během pár minut zfouknou všichni ještě několikrát nebo ona již zmiňovaná světlice). Na všem se ale má najít něco pozitivního - a tady jsou to bezpochyby exteriéry.. ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Téma je slibné, film se odehrává v exotickém přírodním prostředí, hrají tam dvě pěkné holky, ale výsledkem je dost podprůměrný horor. To fakt zamrzí. ()

punk_zero odpad!

všechny recenze uživatele

C-čkový film, somarina. Asi chceli natáčať porno, lebo toto im vôbec nevyšlo. Začiatok katastrofálny tak ako celý film. Ľutujem že som premrhal časom touto sračkou ()

Deratizer 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky dávám za ten nápad, za myšlenku samotného filmu, za smysl vraždění. Na jednom místě na světě je posvátné území, na kterém se ztrestávají hříchy a zlé činy hříšných lidí, kteří na území vstoupí. Najdou na tomto území rovnocennou odplatu za spáchané zlo, vše se jim spravedlivě vrátí, najdou tam svůj poslední soud. Takže taková tuctová ničím luxusní duchařina, ale s dobrou myšlenkou. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Jeeej, dvd edice znova utoci na mna,,he he. Znova nepodareny horor, v ktorom to len vsetko nudi a vystrasovacie situacie su unudene k smrti a o hercoch ani nehovorim. Najlepsi duch bol ten zakryty pod dekou, jeho smiech mi pripadal ako ukradnuty z hororu Evil Dead, ale to len na okamih. Ostatne vrazdy ani nestoja za rec. Zabitie jedneho typka psom bolo extremne nezazivne a dost take nerealne, skor take amaterske. Jedine za co davam jednu hviezdicke je, ze na konci filmu sa nekona klasicky happy end a to ma len potesilo:) ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Celkem uspokojující podívaná s nějakým tím gore a místy přijemnou atmosférou a s pěkným prostředím. Nápad s pohřebištěm na kterém se hříchy viníků obrácí proti vyníkům je opravdu dobrý, ale zpracování je už trochu horší, ale pořád to je docela zábavný, jen tomu prostě něco chybí. Pro mě průměrná podívaná u které jsem se nenudil, ale také kdovíjak neskákal radostí. Na zahnání nudy to je ovšem ideální. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

No ja neviem, ale čo toto tu malo znamenať??? Je síce pekné a uznania hodné pokúsiť sa dosadiť do hororových klišé niečo z Dostojovského dilémy ala zločin a trest, ale to je asi tak všetko čo sa o tejto rozvláčnej a nudnej uspávanke dá pozitívne povedať... ()

Reklama

Reklama