Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Většinu svých všedních pracovních dnů tráví Bill Marks tím, že prostě jen sedí v letadle a dává pozor. Jako „vzdušný šerif" je zodpovědný za bezpečnost cestujících v letadle, a už ho to dávno nebaví. Nesnáší létání a všechny s tím spojené otravné fronty a čekání. Jenže tentokrát je všechno jinak. Neviditelný terorista ho během letu začne bombardovat esemeskami, v nichž požaduje, aby vláda na jeho tajný účet zaslala 150 milionů dolarů. Jinak každý dvacet minut někoho v letadle zabije. A v tichosti svá slova doloží činem: vzápětí je v letadle nalezena první mrtvola. Stejně jako divák, i Liam Neeson alias agent Bill Marks se snaží přijít na to, jak neznámý terorista dokáže zabíjet lidi v letadle, aniž by si kdokoli čehokoli všiml. A zatímco agent rozjede mrazivý závod s časem, vyjde najevo, že padouchův účet je vedený právě na jeho vlastní jméno. Je snad on sám tím vyděračem a únoscem letadla? Anebo je znovu všechno jinak? A tím nejsou překvapivé dějové zvraty filmu zdaleka vyčerpány... (Bontonfilm)

(více)

Videa (16)

Trailer

Recenze (943)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $92,168,600Tržby Celosvetovo $222,809,600Tržby za predaj Blu-ray v USA $7,701,822Tržby za predaj DVD v USA $11,339,400║ Jaume Collet-Serra a jeho ďalšia poctivá réžia, plná napätia, decentnej akcie, zauzleného príbehu a Liam Neeson v akčnom žánri fakt valí /90%/ ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se těšil. Záplava hvězd a červených 72% navíc slibovalo slušné pokoukání. Ba co víc, gogo76 i Malarkey dali za 4 hvězdy a sám Verbal dal za 3... Byl jsem zvědavý na Liama. Poté co se vypořádal s albánskými Kosovci co mu furt šli po dceři čekal jsem ho trochu v jiné roli. Žel, nemohu s ostatními štědře hodnotícími souhlasit. Začátek byl slušný a zápletka s vyděračskými sms, které dostává letecký maršál na zabezpečenej mobil byla dobře vymyšlená a bylo to fakt napínavé a to do doby kroužkování cestujících... Já mám rád tyhle filmy z leteckého prostředí a je mi jedno zda se jedná o klasické katastrofické, nebo ty všemožné únosy a Boeingy v ohrožení... Bohužel od půlky film začne těžce haprovat, to když začnou pomáhat širé řady cestujících... Liam je navíc drsňák a i když dostale na lebzu plnou dardu hasičákem, nemá ani bouli na čele... Od té půlky se z filmu stává regulérní ptákovina obohacená o akční prvek přistání... Ten solidně rozehraný začátek na konci tvůrci prostě zahodí a smrsknou do tak debilního amerického konce (včetně telefonátu Liamova šéfa), že jsem skutečně nahlas zavyl... Nejvíce jsem se bál, aby holčičce při dojezdu džumboudžetu nevypadl medvídek.. to bych nepřežil. Naštěstí neztratila ani medvídka, ani šňůrku a tak mohli Amíci jít z kina v pohodě s vědomím, že vše je jak má a že je podobnej taťka s odznakem taky někdy při nějakým tom letu ohlídá... Navíc i Amíci teď už vědí a to hlavně díky tomuto filmu (téměř osvětovému), že ne každý s fousama, muslimským jménem v pasu a s čapkou na hlavě je nutně terorista ! Prostě vše ok,tak to máme rádi. Souhlas s Verbalem, na závěr tam mohli ukázat prezidenta USA jak Liamovi plácá po rameni a New Yorští hasiči mohli stát kolem ambulancí a tleskat... Škoda. No já budu prudit a dám jen dvě sms. Dal bych tři, ale naštvalo mně, že neukázali na závěr svatbu Liama a Julliane. To by totiž byla ta pravá třešnička na téhle mystériozně-akční žemlbábě! * * ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Je to pořádnej nářez. Strhující nervák co chytne diváka hned v úvodu a nepustí ho až do závěrečných titulků. Furt se něco děje a název filmu v tomto případě vážně odpovídá. Sice už tu předem čtu kecy typu jaký je to klišé a bla bla bla... Nezájem! Možná, že to nepřichází z ničím novým, ale tím spíš musím ocenit, že na malým prostoru a z nepříliš originálním námětem dokáže tenhle snímek v rámci možností vymlátit z daného tématu maximum. Přiznávám, že to určitě není bezchybnej film a furt jsem se rozhodoval v hodnocení mezi 4 nebo 5* nakonec zaokrouhlím směrem nahoru i přesto, že když si film promítnu, tak se tu najde spousta lapsů kdy logika nehapruje, ale rovnou dostává celkem solidně na prdel, ale v tomto případě hlásám : k čertu s tím. Není tu šance nudit se ani sekundu a já si tuhle propracovanou žánrovku užil opravdu maximálně. Pravda pokud bych se hlouběji zamyslel, tak musím konstatovat, že ten záporácký plán je až příliš geniální aby mohl celý takhle přesně vyjít a ke konci kdy se film z nervydrásajícího thrilleru posune do akčního finále jede střih jak o život a kamera se klepe víc než by i na film z rozkymáceného letadla bylo záhodno, ale tentokrát se přes to přenesu. Neeson hraje uvěřitelně a já jsem z jeho výkonem spokojen. Samotný finále filmu pak může možná někomu přijít trochu odfláknutý, ale zase na druhou stranu jak už jsem napsal je to jízda která nedá vydechnout ani na minutu a to je zase podle mě lepší než kdyby byl film uměle natahován. Takhle tam není žádná zbytečná scéna a i když asi v tomto případě trochu nadhodnotím, tak toho rozhodně nelituji a všem fanouškům obdobných snímků můžu tenhle nářez vřele doporučit.95% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Akce málo, ale to vůbec, vůbec nevadí. Hlavní devizou filmu je atmosféra, kdy v napjatém tichu charismatický Neeson skenuje spící pasažéry a zoufale hledá cokoli podezřelého. Film, ač se může zdát místy překombinovaný a ne zrovna dvakrát realistický, prochází až překvapivě překvapivým, ba snad až chytrým vývinem. Jedna léčka navazuje na druhou, mistrovský plán neznámého padoucha se naplňuje a náš hlavní hrdina ne a ne najít patřičnou oporu. Takhle nějak si představuju obstojný thriller kompletně se odehrávající na palubě letadla... 7/10 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jaume Collet-Serra si očividne rozumie nie len s Neesonom, ale aj s týmto žánrom. Thrillery mu idú, ma to atmosféru, nechýba napätie, dobrý herci a chytľavý dej, škoda len toho konca. Mám pocit, že sa tvorcovia v závere inšpirovali Mišom Dávidom, pretože Liam Neeson doslova chce žiť Non - Stop a s tým čo príde ma chuť sa rvať. 80% - 4* ()

Galerie (61)

Zajímavosti (35)

  • Pre detailné zábery ruky Liama Neesona (Bill Marks), ktorá píše na mobile a je opretá o sedadlo, bola použitá ruka dubléra (Thaarm)
  • Kopilot má po celou dobu svlečené sako od uniformy. V momentě, kdy letadlo začnou doprovázet stíhačky, má najednou sako oblečené. V takto vypjaté chvíli by pilot těžko vstal ze svého sedadla kvůli saku. (tom.nosek)

Související novinky

Star Wars chtějí oscarovou posilu

Star Wars chtějí oscarovou posilu

16.03.2014

Výběr herců pro příští výlet do předaleké galaxie je náramně komplikovaný. Zatím jím úspěšně prošel jen Adam Driver (J. Edgar, Lincoln), který si zahraje zatím nespecifikovaného záporáka. Jinak se… (více)

Reklama

Reklama