Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Většinu svých všedních pracovních dnů tráví Bill Marks tím, že prostě jen sedí v letadle a dává pozor. Jako „vzdušný šerif" je zodpovědný za bezpečnost cestujících v letadle, a už ho to dávno nebaví. Nesnáší létání a všechny s tím spojené otravné fronty a čekání. Jenže tentokrát je všechno jinak. Neviditelný terorista ho během letu začne bombardovat esemeskami, v nichž požaduje, aby vláda na jeho tajný účet zaslala 150 milionů dolarů. Jinak každý dvacet minut někoho v letadle zabije. A v tichosti svá slova doloží činem: vzápětí je v letadle nalezena první mrtvola. Stejně jako divák, i Liam Neeson alias agent Bill Marks se snaží přijít na to, jak neznámý terorista dokáže zabíjet lidi v letadle, aniž by si kdokoli čehokoli všiml. A zatímco agent rozjede mrazivý závod s časem, vyjde najevo, že padouchův účet je vedený právě na jeho vlastní jméno. Je snad on sám tím vyděračem a únoscem letadla? Anebo je znovu všechno jinak? A tím nejsou překvapivé dějové zvraty filmu zdaleka vyčerpány... (Bontonfilm)

(více)

Videa (16)

Trailer

Recenze (943)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Tandem Neeson-Serra po druhé. A opäť to vyšlo, i keď nie presne tak, ako som očakával, ale vyšlo. Zasadenie klasickej schémy neznámeho vydierača sme tu mali už aj v mierne klaustrofobickom vydaní (Telefónna búdka, posielam pozdravy), ale vizuálne vyštylizovaná akcia v lietadle a pretavenie žánrových klišé do pohrávania sa nielen s víriacimi otázkami hlavnej postavy, ale aj diváka z neho robia plnohodnotnú a plnokrvnú celovečernú zábavu. Scenáristi však vystrieľajú väčšinu nápadov už v prvej polovici a zbytok je už len taká naivnejšia "dojazdovka", ktorá je v závere zhadzovaná typickým "american bullshit" (kecy o relatívnej bezpečnosti a pod.). Našťastie je tu drsňák Liam a stále vcelku atraktívna Julianne, ktorí to udržia na znesiteľnej a zábavnej úrovni až do záverečných titulkov. Škoda, rozhodne to malo na viac. I tak však v rámci žánru spokojnosť, miestami veľká. 70% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson takové role, jakou má i zde, umí a svědčí mu. Zapeklitá zápletka a prostředí, v němž se odehrává, v letícím letadle, jsou dobrými atributy pro napínavou a akční podívanou, jakou Non-stop je. Potěší i řada herců ve vedlejších rolích, napětí, akční scény a rozplétání příběhu. Závěr byl sice poněkud zklamáním, zejména pak celá eskapáda s výbuchem bomby a přistáním, avšak pro poctivých 90 minut, které tomu předchází, dám ještě 4*. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Non-Stop, já chci žít non-stop, a s tím, co přijde, mám chuť se rvát. Podobně jako hudba Michala Davida ani film Non-Stop není vrcholným dílem světového umění, děr je v něm jak v ementálu, ovšem může se opřít o charisma Liama Neesona. Je to on jako zamlada, i když jinak teď vypadá, stále má stisk buldočí, k tomu pár vrásek u očí - huh, co mám dneska s tím českým popem. No zkrátka mu to jde, jeho unaveného policajta, co se ale stále dokáže postavit za správnou věc a bojovat do posledního přetížení, mu jde bez problémů uvěřit, a tak navzdory přibývajícím logickým lapsům (ten plán by prostě neměl šanci vyjít ani náhodou), přepálenému digitálnímu přistání a Julianne Moore se mi to vlastně docela líbilo. P. S. Základ Non-Stop je podobný filmu Flightplan, který je ovšem o dva řády debilnější. A to říkám s vědomím, že Non-Stop má s logikou potíže. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jelikož se celý film odehrává v letadle, tak jsem ani nečekal, že by se mohlo jednat o akční záležitost. Namísto toho se jedná o solidní thriller, ve kterém Liam Neeson spíš než bojového umění využívá toho hereckého. Jeho představitel Bill Marks byl zapleten do konspirace, kdy je označen za teroristu a divákovi nedělá sebemenší problém se s jeho postavou zžít a soucítit s ním. Je to tak líbivě natočeno, že to v pohodě strká do kapsy všechny ostatní letošní dramata ála Three days to kill...73% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že Liam nám rád vegetuje v akčních thrillerech, protože nám jde chlapec z jedný akce do druhý, ale jak se říká přej a bude ti přáno. Teda já doufám, že to co tady zažil mě dopřáno nikdy nebude, protože sex 0, údery hasičákem do držky 1 a já osobně dávám přednost spíše opačnému skóre. Jako ze začátku je tahle záležitost luxusní od první smsky jsem se vnořil do děje jak hovnivál do hovna. Sice mě občas sralo, že Liam tady byl chytrej jak kaddafího radio, jenže to vynahrazovala má milovaná hra na "kdopak to asi je" Postupně jsem obvinil půlku letadla a v jednu chvíli dokonce i lidi mimo letadlo, ale to všechhno jenom proto, že filmu se skvěle podařilo se mnou pracovat. Závěrečná akčnější část trošku pokazila celkový dojem, ale ten i po závěrečných titulích zůstal nad průměrem a víc po podobných filmech ani nežádám. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (35)

  • Anson Mount (Jack Hammond) se připravoval na bojovou scénu na záchodě několik týdnů. (Terva)
  • Zhruba uprostřed filmu se letadlo stočí prudce doprava, což okomentují i postavy ve filmu s tím, že letadlo zatočilo na sever. Při letu New York–Londýn by ale letadlo stočením vpravo zatočilo na jih. Podle strany, ze které prosvítá slunce, ale letadlo jasně letí na jih. (tom.nosek)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 92,1 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 222,8 mil. (NIRO)

Související novinky

Star Wars chtějí oscarovou posilu

Star Wars chtějí oscarovou posilu

16.03.2014

Výběr herců pro příští výlet do předaleké galaxie je náramně komplikovaný. Zatím jím úspěšně prošel jen Adam Driver (J. Edgar, Lincoln), který si zahraje zatím nespecifikovaného záporáka. Jinak se… (více)

Reklama

Reklama