Reklama

Reklama

Americký sen

(neoficiální název)
  • USA The American Dream
všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný
USA, 2010, 30 min

Obsahy(1)

Tento animovaný dokument pojednává o americkém bankovním systému. Kde americká vláda bere peníze? Kdo je tiskne a jak to všechno začalo se dozvíte ve 30 minutách příjemně podanou a zábavnou formou. (Kratke-filmy.cz)

Recenze (45)

Thommy91 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle chybí už jen ilumináti a chemtrails :D Tento krátkometrážní, animovaný počin oprávněné postrádá označení "dokumentární", jelikož faktů v něm zazní opravdu pomálu. A ty, které už zazní, jsou zkomolené domněnkama. Je smutné, kolik lidí tohle dílko uvrhne do víry, že je to opravdu možné. Místo těchhle hoax masáží doporučuju radši strávit 10 minut nad učebnicí makroekonomie a zjistit jak to vlastně funguje. ()

james11 

všechny recenze uživatele

No jsou tam věci, se kterými se úplně neztotožňuji, ale na některé věci mi to upravilo pohled a ukázalo i něco, o čem jsem neměl ani zdání. Třeba o vraždu na JFK jsem se v poslední době celkem zajímal a překvapilo mě, kolik si za svoje období udělal "nepřátel" podepisováním "nepřípustných" zákonů. Nevím, zda byl zabit právě kvůli tomuhle, ale je pravda, že je to vše poskládané tak, aby to na sebe hezky pasovalo. Nicméně je zajímavé, že i 11. září by se do tohoto filmečku dalo skvěle zapracovat... ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Názorný příklad toho že banky vykradaji jen zloději-amatéři-neštastníci-zoufalci, zloději profesionálové banky zakládají a ještě mají monopol na to, vytvářet money z ničeho a uměle tak zadlužovat všechny občany a země na světě! Doporučuji spíše pak starší animák "Money as a debt", který je líp udělaný. Jj, nevím co je na tom konspiračního, snad stále JFK případ, zbytek je dnes už holej fakt, pytliku... měl by si se opláchnout horkou vodou:-) ()

Statista 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, krátké, stručné. Humorné, zábavné, chytlavé. Ale hlavně - pravdivé. Nepříliš dlouhý kreslený snímek o muži-chlapci, který přišel o ten svůj "americký sen" - proto přichází na scénu jeho drsný a prďácký kamarád v strojočasoautě, aby mu ukázal, jak nás obírá FED o peníze, přičemž zabrousí i do nejhlubší historie. Hezky zpracované a krutě pravdivé. ()

Zajímavosti (2)

  • V historické citaci Thomase Jeffersona zaznělo slovo „confusion“, což znamená zmatek. Ve filmu je však toto slovo zaměněno za slovo „profusion“, což znamená hojnost. (orkadimenza)

Reklama

Reklama