Reklama

Reklama

Dallas

(seriál)
  • USA Dallas
Trailer 5
USA, (2012–2014), 28 h 25 min (Minutáž: 42–55 min)

Tvůrci:

Cynthia Cidre

Hudba:

Rob Cairns

Hrají:

Josh Henderson, Jesse Metcalfe, Jordana Brewster, Julie Gonzalo, Brenda Strong, Patrick Duffy, Linda Gray, Mitch Pileggi, Emma Bell, Kuno Becker, Larry Hagman (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(40)

Sága rodu Ewingů znovu pokračuje. Přišla nová generace a noví hrdinové, ale staré spory a pře neutichly. Nezmoudřeli ani staří hrdinové. Do Dallasu se vrací Bobbyho adoptovaný syn Christopher s nápadem na výrobu ekologické energie. Proti němu však stojí jeho bratranec, John Ross, který je přesnou kopií svého otce. Je chamtivý a lačný peněz. I přes poslední přání jejich babičky, aby na pozemku Southforku už nikdo nikdy nic netěžil, začne potají provádět ropné vrty. Bobby se dozvídá, že má rakovinu střev. Proto se rozhodne, že pro klid v rodině by bylo nejlepší Southfork prodat. Přímo na předsvatebním setkání Christophera a jeho snoubenky s rodinou svůj záměr oznámí. John Ross se proti tomuto ihned postaví a zařídí předběžné soudní opatření proti prodeji. Bobby na to reaguje soudním zákazem cokoliv na pozemku Southforku těžit... (TV Nova)

(více)

Videa (58)

Trailer 5

Recenze (104)

alambert 

všechny recenze uživatele

No zatim OK. Minimálně je třeba ocenit odvahu tvůrců, vrátit se po takové době. Prostě není samozřejmost, že něco takového zafunguje. I když, mám určitou obavu, že časem půjdu s hodnocením níž. Už se rýsuje základní problém. Bobby je hodnej, tak má hodnýho syna, kterej kterej jezdí v (rádoby) hodnym elektromobilu a chce hledat alternativní suroviny, J.R. je zlej, tak má sobeckýho syna, kterej jezdí ve zlym Range Roveru a chce vytěžit ropu. Bojim se, že to bude nechutná EKO(teroristická) (a možná i lechce socialistická) agitka. To asi nezvládnu. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

„Dallas. Dallas, Dallas, nedala,.. nedala, pro svou ruku si to nechala“….tak, to byla malá kulturní vložka a vzpomínka na legendární Eso-hopovou formaci Chaozz a teď k Dallasu. Dallas by ve své době fenoménem, který pro široké masy znamenal to samé jako již zmiňovaný Chaozz pro uctívače kultu „Čágo belo šílenci“. Vzpomínám si, jak jsem jako malý byl zrovna, když běžel poslední díl původní série, s rodiči na dovolené a u hospody, kdy byla jediná televize v kempu, to vypadalo jako 17. listopadu 1989 na Albertově………….no a uběhly desítky let a J.R. strike back. Dallas je stejný, jako býval kdysi. Ti, jimž v těle kolují gen J a gen R jsou těmi špatnými, Bobbyho plémě zase stojí na straně dobra a vše se točí kolem ropy a Southforku. Jen je teď všechno modernější, stylovější a poplatnější době. Ženy jsou přitažlivé, muži vyrýsovaní (tím nechci říct, že Pamela byla svého času nějakou ošklivkou nebo Bobby chcípačkem) a nafta ještě víc voní po dolaru. Dallas roku 2012 se nesnaží být velkolepou ságou jako jeho předchůdce, ale spíše jde o takovou malou do moderního hávu oděnou nostalgickou vzpomínku na jeden ze symbolů své doby. I já jsem se rád znovu setkal s Johnem Rossem, Bobbym, Sue Ellen, Rayem, Lucy nebo Cliffem…..a ano, ani ti jejich potomci mi vyloženě nevadili…….především pak Jordana Brewster :D ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Po čtyřech dílech už vím, co na tom před dvaceti lety všichni viděli. Ono je to totiž fakt dobré. Nová generace Ewingů je velmi dobře obsazená, hlavně ty holky... Zápletky jsou dobře napsanéi natočené a úvodní znělka je úžasná. A ano, i já jsem si nejvíce oblíbil toho machra J.R. Je to už děda, ale pořád machr. A Patrick Duffy je taky pořád v kondici, alespoň herecky. Ano, skutečně je v tom vidět starýdobrý Dallas, alespoň co jsem slyšel. Nemůžu sice srovnávat, ale tohle se mi fakt líbí. Nové postavy jsou skvěle zahrané a skvěle vypadají, zápletky jsou povedené... Vím, tři věci. Možná hodnocení vednu. Budu koukat na další sérii. A najdu si starý Dallas. Tohle je doslova Dallas pro novou generaci. Povedené dílo. R.I.P., Larry Hagman. 80%. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Máte rádi intriky? Tady si jich (alespoň tedy v první polovině seriálu) užijete tolik, že je ani nebudete stíhat. Proč? Protože Džejár.;-) Je to neuvěřitelné, ale tahle reinkarnace "Dallasu", jejíž vznik u mě budil spíše úsměv než zájem, je ve finále ropou nasáklá pecka, kterou napjatě sleduji a vůbec se za to nestydím. Guilty pleasure & John Ross is my #1. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Je až neuvěřitelné, jak tvůrci do "pouhých" deseti dílů dokázali vecpat zápletekco by jiným seriálům stačily tak na 10 řad. Občas to působilo, že to tak dělají s naprostým úmyslem nadnést se nad původní díly. Každopádně i přes to se z toho stal poměrně bizardní, ale zábavný návrat, který určitě stálo za to vidět. J.R. definitivně stále úžasně slizký sympaťák - junior se zatím tváří jako jako solidní nástupce. Uvidíme jak se s tím vypořadá po smrti Hagmana druhá řada. Nejlepší díl: 1x09 - Family Business ()

Galerie (1 152)

Zajímavosti (9)

  • Brenda Strong (Ann Ewing), Josh Henderson (John Ross Ewing) a Jesse Metcalfe (Christopher Ewing) si zahrali už v seriáli Zúfalé manželky (od r. 2004), napriek tomu sa v ňom Henderson a Metcalfe neobjavili v spoločnej scéne. (m.a.t.o.)
  • Všem postavám, které se objevily již v předchozích řadách, se při dabingovém obsazení ponechali původní dabéři. Výjimkou je pouze J. R. Erwing (Larry Hagman), jehož původní dabér Karel Jánský podlehl 12. 4. 2011 těžké nemoci a nahradil jej tak Vladimír Brabec. (funhouse)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno