Reklama

Reklama

Uneseni

Trailer

Jaimova rodina nestihne oslavit první den v novém domě, do kterého se právě přestěhovala, protože je přepadne skupinka ozbrojenců v kuklách. Jediné, co požadují, jsou peníze a cennosti. Celá věc se však zkomplikuje, když matka s dcerou začnou klást odpor... (TV Horor Film)

Videa (2)

Trailer

Recenze (106)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Asi to má něco do sebe, ale holt já nepatřím k těm hystericky uječeným lidem co dělaj vše proto, aby své únosce opravdu vytočili na maximum a tak to nedovedu tolik ocenit. Ne jasně nebyl jsem unesen, ale po deseti letech jako šéf ochranky na diskotéce jsem už proti sobě měl víc než jednou týpka s nožem a i do hlavně pistole jsem se nedobrovolně díval, takže vím jak bych se asi tak plus mínus choval já a tak jako postavy ve filmu tedy rozhodně ne. Je ale pravdou, že drtivá většina lidí asi ano (nedivím se) a u něžnějšího pohlaví to reálné bylo, takže tleskám že jednou film kde se z každé šikanované hrdinky nestane během chvilky Rambo. Konec filmu taky asi nejednoho člověka překvapí za to palec hore, ale celkově mi bohužel film kde se 3/4 vříská a ječí moc nesedl navíc v závěru ta logika dostala fatálně na tlamu což je škoda, když jinak celou dobu fungovala. Rozhodně ale snímek kde pochopím jakékoli hodnocení od odpadu po plnou palbu. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Funny Games bez uměleckých servítků, natvrdo bez kompromisů v míře zobrazované hrůzy, která by pro diváka ještě mohla být komfortní. Miguel Ángel Vivas vytváří v dlouhých záběrech dusnou atmosféru s tušením zlých věcí, u kterých divák doufá že nenastanou. Protože ví, jak lehce by se v reálném životě mohl ocitnout ve stejné situaci. A ony nastanou... Scénář ovšem vedle této lišácky komponované psychologické hry s divákem zavání taky zlověstným cílem otřást jím překročením obvyklých hranic žánrové zábavy. A tím se shazuje přesně v rovině, ve které sofistikovaně opatrnému Hanekemu tleskáme. ()

Reklama

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Souhlas, slušný velmi slušný horor/thriller, u kterého jsem se ani na chvíli nenudil, ba naopak napětí u mě by se dalo krájet a to od vniknutí do domu až do konce.. Uvažoval jsem o celých 5*, ale s odstupem času jsem přece jen našel nějaké chybičky.. A v podstatě všechny na konci filmu. 1, poslední možný "zabiják", co si jel s otcem pro peníze do bankomatu během filmu, po sléze jak nabourá otec s pachatelem úmyslně autem do nějakého auta, sloupu? Ani to přesně nešlo rozpoznat, to je jedno.. Vraťme se zpět. Po havárii otec vystupuje z auta, vezme zbraň vrahovi a peláší zpět do domu, před barákem ještě mu pře očima pomalu s pistolí uniká jeden z pachatelů z domu, přichází do domu, kde je (zdánlivě) povšem, tak nachází dceru a pak i mámu. Jak se zdá být "vyhráno" dává pistoli manželce s účelem, že jde mobilem volat policii do jiného pokoje, než se v té chvíli s rodinou nachází a kde není signál.. Jde do obyváku, volá policii, když tu mu za zády se vrátí "věrný spolujezdec" a teď to přichází: ve chvíli jak ho pachatel slyší, že volá policii.. Má šanci ho zabít, než řekne otec ulici, číslo, apod.. ale on ho to nechá vklidu doříct a pak až se na něj vrhne. Tak kdyby ho zneškodnil hned, tak by sice otec stihl zavolat policii, ale ne už říct, kde že se nachází.. Možná by to nestihl, ho zabít, než by to řekl, ale určitě se aspoň o to mohl pokusit, což si myslím, že by tak v reálu bylo a ne pohodička mám čas, nic se neděje.. 2, úplný konec: chápu, že než holku zabil a zmizel nám z kamery, tak jsme byli dlouho napnutí, jestli ji zabije, či ne. Po nějakých 10 vteřinách ji nakonec zabíjí, ale pozor! Nožem. Buď už neměl v pistoli další kulky (což mě teď napadá, ale to bych neřekl), anebo měl a chtěli to udělat ve filmu zajimavější. V reálu by to ale tak dlouho určitě neprobíhalo. Osdstřelí a mizí... Po tom všem (nabourané auto na ulici,co mohlo upozornit policii, hluk, který slyšeli sousedé...) pachatel běžně bere ihned roha... Jestli to chtěli napnout, tak ano, ale jak už jsem psal, - v reálu by to bylo úplně jinak.. 3, Buď mi to uteklo, nevím, ale kde skončil ten kluk od své holky, který byl v pokoji spolu se všemi, dokud neodešel otec volat do jiného pokoje. Na konci filmu přišli do obýváku všichni, jen ne on (přítel), a tak si říkám, zapoměli na něj ve filmu, nebo co?? Možná jsem to nezaregistroval já, nevím. Každopádně celkově moc dobrý a napínavý horor, pro mě jak jiní píši, nejen s dobrým koncem, kde jsem paradoxně trošku našel chyby či necitlivost.. Jak jsem říkal, mohlo to být úmyslné a napínavé pro diváky, ale jak se člověk nad tím jak já zamyslí, tak ho napadne, že v reálu by to taková pohodička časově být nemohla... ..75% ()

ricci.s odpad!

všechny recenze uživatele

Snáď mi hororoví nadšenci odpustia toto hodnotenie, ale na to sa vážne nedalo pozerať. Rodinka sa nasťahovala do nového domu a ešte v ten deň ich prepadli traja maskovaní lupiči, takže sa jedná o rukojemnícky horor, ktorý mi spočiatku pripadal ako béčkovejšia verzia nového Mother's Day. Ani v tom sa občas postavy nechovali veľmi logicky, lenže to, čo predvádzali v tomto filme, jednoducho nedokážem rozdýchať (najmä keď mali mať zločinci všetko dôkladne naplánované). Ak sa tí gangstri chovajú debilnejšie ako ich obete, nedokážu ich ani za boha skrotiť, všetko sa im vymkne spod kontroly a ešte začnú bojovať medzi sebou, tak mi to vadí. Pokiaľ obeť nedokáže zabijaka trafiť z dvojmetrovej vzdialenosti, tiež mi to vadí. Ak obeť dobrovoľne odovzdá zabijakovi zbraň, len preto, že jej povie "ja nie som ako oni dvaja", tak je to už naozaj neúnosné. A to, že si zabijak odhalil tvár, aj keď sa to dalo riešiť úplne ináč, tak to už je rekord. Áno, bolo to krvavé, brutálne, znásilňovalo sa tam, bol to hotový masaker, ale podané je to úplne nestráviteľnou formou, či už dejom alebo rozpoltenou kamerou. Vkuse sa tam len narieka a vrieska, kto to má počúvať? Takže naozaj, možno je to jeden z mojich neobjektívnych odpadov, ale ak by som to mal pozerať ešte raz, tak sa zbláznim, lebo toľko nezmyslov v jednom filme som ešte nevidel. ()

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Jedna strana odpady druhá pětky? Už jen ten rozpor v hodnocení mě zlákal, abych se tomu podíval na zoubek. Pravda je ovšem někde mezi. Ne že bych chtěl být diplomat, ale tak to prostě vidím. Z pohledu zápletky to není špatné, pro mne o něco méně zajímavé při nedávném zhlédnutí Mothers Day, který je v podstatě to samé. Secuestrados postrádá herecké výkony. Pouhý vřískot prostě nestačí, naopak dost kazí celý film. To jak dokázala v Mothers Day Rebecca De Mornay zahrát zápornou postavu, která svým provokativním výrazem, určitým testováním rukojmích, stupňovala psychický nátlak na oběti, tady nedokáže nikdo. Když už jsem v tom srovnávání, tak přihodím ještě rozdíl v dávkování divácky atraktivních a drsněji pojatých scén. Secuestrados si v podstatě vše šetří až na konec, což má za důsledek můj odtažitý přístup k filmu po celou dobu až do té finálové dvacetiminutovky. 60% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Film se skládá z 12 dlouhých záběrů. (Zdroj: en.wikipedia.org) (baronGrga)

Související novinky

Španělé, kam se podíváš

Španělé, kam se podíváš

16.02.2014

Španělská kinematografie se v posledních letech díky několika talentovaným tvůrcům s velkými hity stala velkým dodavatelem kvalitních hororů a thrillerů. Tento trend se dále rozvijí s tím, že přední… (více)

Reklama

Reklama