Reklama

Reklama

Žena z pátého patra

  • Česko Žena z Latinské čtvrti (více)
Trailer 1

Americký spisovatel Tom Ricks (Ethan Hawke) přijíždí do Paříže, aby byl blíž své dceři, která tam žije s jeho bývalou manželkou. Tom je úplně na mizině, a tak vezme místo jako noční stráž místního zločineckého bosse. Sedí v kanceláři v suterénu a jeho jediným úkolem je stisknout tlačítko, když zazvoní zvonek. Tom doufá, že díky klidné nenáročné práci se bude moci soustředit na svůj nový román. Když se seznámí s Margit (Kristin Scott Thomas), začne být však jeho život mnohem zajímavější. Tato tajemná a elegantní vdova stanoví pro jejich schůzky zvláštní pravidla: může se s ní vidět pouze v jejím bytě v pátém patře, přesně v pět odpoledne, dvakrát v týdnu. Tom se nesmí vyptávat na nic ohledně její práce nebo její minulosti. Brzy začnou umírat lidé z Tomova okolí a on začne věřit tomu, že do jeho života vstoupila temná síla, jež trestá všechny, kteří v poslední době udělali něco špatně. Když ho policie obviní, že zavraždil svého souseda, použije Tom své návštěvy u Margarit jako alibi. Jenže následně zjišťuje, že na této adrese žila jeho záhadná přítelkyně naposledy před patnácti lety… (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (53)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Snímok o dva stupne lepší ako Antikrist, pri ktorom som skapínal. Toto malo aspoň nejaký dej, Hawkea, ktorý sa snažil, ale neveril som mu, parížske podsvetie na čele s Turkami. Bočné línie zbytočne nevypovedané, kamera nezvyčajná. Ale celkovo na tento film musíte byť pripravený a snažiť sa ho pochopiť, čo sa mne nepodarilo. 2 z 5 ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Strašně se mi ulevilo, že nejsem jediná, kdo má z tohohle snímku zamotanou hlavu. Na rozdíl od většiny recenzentů mě však příběh spisovatele Toma Rickse hodně zaujal, a tak budu klidně ještě nějaký čas dumat nad tím, co jsem to vlastně viděla. Znepokojivá duševní rozpolcenost hlavního hrdiny a velmi výmluvný poslední záběr filmu k tomu přímo vybízí. (75%) ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Psychologická Evropa, kterou dostal pod kudlu polský scénárista a režisér. Kvalitně na tom film je asi tak, jako kuřecí, které právě Polsko nedávno dováželo do celé Evropské Unie a bylo nadopované psími antibiotiky, po kterých člověk dokonce i oslepl. Tudíž na hovno. Jediný štěstí, že film byl krátký. Já se totiž nedokázal ani v těch 80ti minutách orientovat a jediné, co jsem opravdu poznal, byl konec. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ethana Hawkeho uznávám, Kristin Scott Thomas jakbysmet. Co ale na tom, když za nimi stojí nepříliš přitažlivý příběh s řadou otazníků, kterému jsem chtěl dát šanci, ale on mé očekávání jaksi nechtěl vyslyšet. Spisovatel jediného románu přijíždí do Paříže napravit pošramocené rodinné vztahy, okradou ho, útočiště najde v malém hotýlku, majitel ho zatáhne do svých podivných obchodů, začne spát s jednou ženou, pak s druhou, pak je tu závěr nezávěr a pachuť, která vyvolává pocit zbytečně stráveného času!! A pár slušných záběrů to nezachrání.. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No moc se mnou ten film nemazlil, ale že by do mně hned vrazil naplno, to taky ne. Upřimně řečeno nevím co si o tom všem mám myslet. Tvůrci si z vysvětlováním čehokoli hlavičku příliš nelámali, to by možná nevadilo. Líbili se mně herecký výkony a ze scén nejvíc ta, kdy Kristinka dávala malou domů Ethanovi a měla přitom neskutečně rajcovní pohledy. Ovšem celkově na mně film působil jako kdyby utek z nějakýho imbecária. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Paříži ve Francii. (rafix)

Reklama

Reklama