Reklama

Reklama

Digging Up the Marrow

  • Velká Británie Digging Up the Marrow
Trailer 1

Obsahy(1)

Filmař Adam Green začíná točit dokument o uměleckých dílech vyznačujících se zobrazováním příšer. Greena překvapí, když ho kontaktuje vysloužilý policista William Dekker a tvrdí, že má důkazy o existenci příšer. Greenova manželka je skeptická, ale on v práci na dokumentu pokračuje, předělá jeho původní záměr a více se zaměří na Dekkera a jeho snahu o odhalení podzemního útočiště příšer, které nazývá Marrow. (hajdano)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (18)

xzajox 

všechny recenze uživatele

Pseudo-dokument, kde sa bohužiaľ strašne, ale strašne moc kecá. Starší chlap zavolá maníka monster-dokumentaristu, že vraj objavil vstup do brlohu príšer. Najprv sa kecá 20 minút o tom, či vôbec majú točiť. Potom na nich kukne jeden bubák a ďalších 20 minút kecajú o tom, či je to pravé atď. Potom 20 minút chlapovi prestanú veriť a preverujú si ho. Nakoniec sa rozhodnú ísť na to miesto sami. Maník stratí botu a bojí sa strčiť ruku do diery. Potom sa to posledných asi 20 minút niekam pohne a celkom fajne skončí. Bohužiaľ tie tony kecania sa tomuto dielku nedajú odpustiť, no uznávam, že tie ľakačky boli fajn. Koniec dobrý, no väčšinou nuda. 32% - 1* ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála moderných a nádejných hororových talentov Adam Green sa niekoľko rokov snažil a s obdivuhodným nadšením nakoniec do úspešného konca aj dotiahol projekt "Digging Up the Marrow". Tento krát neostal iba režisérom, ale zahral si aj hlavnú rolu a do niekoľkých reálnych vedľajšákov pozval aj svojich filmových známych. Ja som na Greena pred kamerou vďaka seriálu "Holliston" už zvyknutý a problém som s tým nemal, obzvlášť keď iba reálne „dodal“ sám seba. Ray Wise zase reprezentuje fiktívnu časť filmu a to chlapíka presvedčeného, že objavil vstup do sveta monštier, ktoré žijú v blízkosti ľudí. Ten predstavuje na kreatívnej práci umelca Alexa Pardeeho vytvorený "monster world" - pozoruhodný, tajomný a ako sa postupne ukáže, aj desivý. Trochu mi vadilo, že sa monštrá nepredviedli viac, no na druhú stranu je fajn, že sa neopozerané mystérium príliš nerozpitvalo a rúško tajomstva skončilo nepoškvrnené. Takže tu máme komplexne pojatý, multižánrový a zaujímavý faux mockumentary (pojem found footage sa mi tu akosi nehodí), ktorý zabaví, upúta a trochu aj postraší. V rámci subžánru rozhodne kvalita, s chuťou venovaná -hlavne- hororovému divákovi. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na snímku „Digging Up the Marrow“ se mi líbila jedna zásadní skutečnost – netlačí se zde zbytečně na pilu a film nechce být za každou cenu hororový, pokud by to kazilo dojem z toho, že by se v první řadě mělo jednat o pseudodokument. Tahle skutečnost vyhrála a je to dobře, nakonec to vede k tomu, že je snímek jako mockumentary uvěřitelný. Za mě prostě jeden z nejlepších filmů v tomto podivném subžánru. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Film pro lidi, co chtějí věřit na monstra. A to je všechno, co byste o Digging Up the Marrow měli vědět, než si ho pustíte. Vážně, jinak si ho na sto procent neužijete, takže přestaňte číst a běžte koukat. | Už jsou všichni pryč? Fajn, takže tahle věc je co do formy fakt divná, protože není úplně dokument, ani úplně found footage a už vůbec klasický film, ale přitom má prvky všeho. Jsou tu herci a režiséři hrající sami sebe a je tu Ray Wise hrající fiktivní postavu. A celé je to o hledání monster, která žijí v podzemních metropolích, do nichž vedou průchody ze hřbitovů jako v Night Breedu. Akorát ty metropole neuvidíte. A monster moc taky ne, ale sakra, ta co jo rozhodně stojí za to! Chápu, že kdyby jich tam bylo víc a byla tam déle a bylo by je lépe vidět, nenaplnilo by to umělecký záběr, ale takhle nevyužít všechny ty skvělé designy je skoro hřích. Přesto jde ale o ohromně zajímavý snímek. Atmosférický a napínavý a i před pointou dost děsivý, nemluvě po. Takže i ty lekačky, které bych zrovna od Greena nečekal, mu odpustím. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

JDěte se bodnout. Tohle je jeden z nejlepších mockumentary dokumentů co jsem k viděl a pro mě jasných 5*. Adam Green mile překvapil a tenhle chlápek umí. Navíc ukazuje že umí dobře hrát a je to sympaťák. Film je hodně pomalej a nikam nespěchá, aby nás na konci rozsekal monstrama. Ty monstra jsou naprosto luxusní a když se objevý dokáže to člověku navodit infarkt. Masky jsou parádní a scénář luxusní. Nicméně mě zklamaly dvě věci a to že Wise a jeho "dítě" nebylo více vysvětleno, byl v tom trochu zmatek. A konec který mi nezapadal díky tomu že film je pomalej a na konci se zrychlí že člověk nestíhá říct co se děje. Moc dobré a překvapení. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • V jednom rozhovore režisér Adam Green dostal otázku, či zvažuje pokračovanie k tomuto hororu. Režisér sa s rozhorčením vyjadril, že nanešťastie na pokračovaní neplánuje pracovať. Dôvodom je to, že prvý film si nezakúpilo mnoho divákov a namiesto nákupu si film stiahli nelegálne. Tvorcovia preto utrpeli straty a prišli o rozpočet pre prípadné pokračovanie. (Marceloo)
  • Nikto okrem troch hlavných postáv nevedel, o čom je daný film. Každý herec dostal scenár len pre svoje scény. (Marceloo)

Reklama

Reklama