Reklama

Reklama

Chytrá, neuctivá a nadčasová komedie o tom, jak je nesnadné přežít střední školu, když vás spolužáci nechápou, rodiče jsou šílení a jediné, co máte, jsou vaše sny. Maturant Carson Phillips (Chris Colfer) byl předurčen k velkým věcem, které mu jeho omezené maloměsto nemůže nikdy poskytnout. Byl na cestě na vrchol, ale osud s ním měl jiné plány - náhle ho zabil blesk na školním parkovišti. Carson demonstruje, že život je to, co se děje, když jste příliš zaneprázdněni plánováním budoucnosti - vypráví poslední týdny svého života prostřednictvím vtipných a bystrých vzpomínek, včetně cíleného vydírání namířeného na populární studenty ve škole, které vymyslel se svou nejlepší kamarádkou (Rebel Wilsonová). Neopomíjí ani rodinný život, jenž zahrnuje matku (Allison Janney), kterou více zajímá hrdlo láhve, než synova budoucnost a odcizeného otce (Dermot Mulroney), jenž se zničehonic objeví s těhotnou snoubenkou v závěsu (Christina Hendricksová). (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (102)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem čekala něco jiného, více zábavného, tohle bylo spíše na zamyšlení a takové filosofické, ale ani tak snímek nezklamal. Chris Colfer? No co dodat, hezky si to napsal a ještě lépe si to zahrál, jak někteří píšou taková one man show. Ostatní herci přece oproti němu zanikli i když mi přijde, co se týče prostoru pro rozvíjení "charakteru postav" tak ho bylo dost, naprosto přesně jsem věděla, kdo má jakou postavu střední školy představovat. Je fakt že asi do třičtvrtě filmu jsem si říkala, no tak max. 3* víc asi ne, ale na konci jsem se rozmyslela, protože opět vyhrálo moje citově labilní já, které bulelo a to vždycky trochu zvedne hodnocení. Je fakt, že závěrečný monolog byl krásný a trefný. "Two, four, six, eight, heard you like to fornicate." ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý vo svojej podstate mohol povedať oveľa viac ako v skutočnosti povedal. Mám z toho rozporuplné pocity, keďže tento príbeh mal v sebe okamihy, ktoré stáli naozaj za zamyslenie a dlhú úvahu. No a na druhej strane tu bolo aj množstvo zbytočných scén, ktoré možno chceli svojim spôsobom podčiarknuť tú iróniu osudu, no bolo to akési neúplné. Rozhodne to bol film, ktorý svojou myšlienkou zaujal, len škoda, že pôsobil tak nekonzistentne. Navyše ja osobne som považoval za zaujímavejšiu tú časť deju ohľadom Carsonových rodinných vzťahov, ktorá mohla dostať isto viac priestoru ako tá školská časť. No a ten "vrchol" zasiahnutia bleskom, doteraz neviem aký to malo vlastne zmysel pre celkové posolstvo filmu... ()

Reklama

rreal13 

všechny recenze uživatele

Pohodička na začátek dne. Chris Colfer se po seriálu Glee dostává stále více do popředí a můžeme ho v poslední době vidět v nejrůznějších filmech. I když nehrál v tomto filmu homosexuála, tak přesto byl celkem dobrý. Dobrý zrovna není nejlepší hodnocení, ale na to, že to je jeden z prvních filmů, kde si zahrál hlavní roli, to ušlo. 3* ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Upřímně - čekal jsem víc. Nebylo to špatné, postavy byly docela zajímavé až kuriózní, stejně tak zápletka filmu byla velice originální, nicméně po dvou dnech jsem si už ani nemohl vzpomenout, jaký že film jsem to na ČSFD chtěl ohodnotit. A ejhle, žádný blesk mě nezasáhl. Měl jsem u toho radši žehlit, na pěkný sobotní večer je tento film nepříliš dobrá volba. 60% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ŽIVOT…. PŘIJDE RYCHLE, PŘEJDE CELÝM VAŠIM TĚLEM A SNAŽÍ SE DOSTAT VEN A BÝT VYJÁDŘEN JAKÝMKOLIV ZPŮSOBEM. VLASTNĚ JE TO DOST PODOBNÉ ... BLESKU“..... /// O životě před smrtí (hmm…). Pohodově, protože Carson je pohodář a celkem vtipně, páč Carson je celkem vtipnej. Možná trochu jinak, ale tak už to u moudrejch lidí (který vlastně tenkrát matka nechtěla) bejvá. Film plnej optimismu (i s matkou na antidepresivech), film plnej problémů, o cílech, snech a snaze bojovat za to, aby ten život za něco stál, s nešťastnou (dojemnou) tečkou. Já miluju, když můžu s kopytama nahoře čumět na většího optimistu než su já! …,,VŽDYCKY JSEM SI MYSLEL, ŽE SMRT BUDE VYPADAT JINAK…“ Bereš mi slováky z houby! (slova z úst - poznámka překladatele) Co chcete vědět? Příjemně strávenejch 80 minut! . /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že sympatickejm lidem nemusí (za každou cenu) růst na nohách listí. 2.) Hledám optimistickej film o smrti. 3.) Strašně rád bych (na škole) vydával literární časopis, ale nevím jak na to. 4.) Thx za titule ,,marosh1“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Film je natočen podle stejnojmenné knižní předlohy mladého herce a spisovatele Chrise Colfera známého především díky hlavní roli Kurta Hummela v muzikálním seriálu Glee (2009). (jakear)
  • Rebel Wilson (Malerie Baggs) bola do filmu obsadená deň pred natáčaním. (dwdb)
  • Film bol kompletne natočený za 12 dní. (dwdb)

Reklama

Reklama