Reklama

Reklama

Chytrá, neuctivá a nadčasová komedie o tom, jak je nesnadné přežít střední školu, když vás spolužáci nechápou, rodiče jsou šílení a jediné, co máte, jsou vaše sny. Maturant Carson Phillips (Chris Colfer) byl předurčen k velkým věcem, které mu jeho omezené maloměsto nemůže nikdy poskytnout. Byl na cestě na vrchol, ale osud s ním měl jiné plány - náhle ho zabil blesk na školním parkovišti. Carson demonstruje, že život je to, co se děje, když jste příliš zaneprázdněni plánováním budoucnosti - vypráví poslední týdny svého života prostřednictvím vtipných a bystrých vzpomínek, včetně cíleného vydírání namířeného na populární studenty ve škole, které vymyslel se svou nejlepší kamarádkou (Rebel Wilsonová). Neopomíjí ani rodinný život, jenž zahrnuje matku (Allison Janney), kterou více zajímá hrdlo láhve, než synova budoucnost a odcizeného otce (Dermot Mulroney), jenž se zničehonic objeví s těhotnou snoubenkou v závěsu (Christina Hendricksová). (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (102)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý vo svojej podstate mohol povedať oveľa viac ako v skutočnosti povedal. Mám z toho rozporuplné pocity, keďže tento príbeh mal v sebe okamihy, ktoré stáli naozaj za zamyslenie a dlhú úvahu. No a na druhej strane tu bolo aj množstvo zbytočných scén, ktoré možno chceli svojim spôsobom podčiarknuť tú iróniu osudu, no bolo to akési neúplné. Rozhodne to bol film, ktorý svojou myšlienkou zaujal, len škoda, že pôsobil tak nekonzistentne. Navyše ja osobne som považoval za zaujímavejšiu tú časť deju ohľadom Carsonových rodinných vzťahov, ktorá mohla dostať isto viac priestoru ako tá školská časť. No a ten "vrchol" zasiahnutia bleskom, doteraz neviem aký to malo vlastne zmysel pre celkové posolstvo filmu... ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Byl bych dal s čistým svědomím hvězdy čtyři, kdyby mě nenaštvaly hned dvě věci: 1 - pocit promarněného ohromného potenciálu. 2 - kamera. Vím, že jde o indie, ale, ksakru, to si tvůrci nemohli sehnat alespoň povoz pro kameru? Stačí nákupní vozík z Tesca, ne? Člověka, který točil ty dynamické záběry z ruky, přičemž měl nejspíše Parkinsona, mám sto chutí praštit rychlostí blesku. ()

Reklama

kenileja 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Přemýšlím, kdyby Carsona hrál kdokoli jiný než právě autor scénáře, Chris Colfer, pravděpodobně bych hodnotil úplně jinak. Ačkoli možná nechtěl nebo si to neuvědomoval, právě kvůli němu je ve filmu plno nepříjemného pisklavého řevu a arogantního vysvětlování nepochopení ostatních. Tváří se pořád stejně, jako namyšlený cucák. Chris by neměl vůbec hrát (a už vůbec ne ve filmu podle jeho scénáře). Kdykoli se tam objevil a začal poučovat přemoudřele své vrstevníky, doufal jsem, že ho tam někdo konečně propleskne a dá mu na pusu roubík. Nebylo prostě příjemné se na něho dívat, natož ho poslouchat. Ovšem opravdu jen jeho. Rebel Wilson byla skvělá, do role se naopak více než hodila. Když se celkově zamyslím nad příběhem, vlastně se mi scénář líbí, je to poměrně důmyslně vykonstruovaný příběh o středoškolákovi. Dle mého názoru je Chris spíš spisovatel a dejme tomu scénárista, ale nikoli herec do hlavní role. ()

MiaMoonlight 

všechny recenze uživatele

Celý film od začátku působí zvláštně a má neobvyklý nádech. Jindy také začínáme koncem, ale tenhle konec je tak bez naděje, že nás do sebe pohltí. Je to skvělý příběh o dnešním světě mladých lidí. O tom, jak ve světě chybí ambice a o tom, že po dobrém už ničeho nedosáhnete. Je zde spousta humoru ale i nějaké to vypětí a moudro. Chris Colfer jako úžasně charismatický herec je zde třešničkou na pomyslném dortu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

S nápadem si nejsem úplně jistej, jestli to tvůrci vychytali přesně do puntíku. Někoho by tenhle příběh a film jako takový mohl vysloveně nasrat. Když by to ale nebyl film, tak by to mohla být třeba i hlavní postava kluka, kterej si myslí, že je prostě jinej. Je chytrej jak rádio a snaží se od všech ve škole výrazně odlišit. Klid možná přichází s první scénou, kdy člověk vidí, jak do toho kluka vpálí blesk a na místě umře. Nevím, jestli je to eticky úplně v pořádku takhle načínat film, ale na druhou stranu divák alespoň ví, na čem si u filmu stojí a minimálně dokáže odtušit, jak film bude končit. S ohledem na příběh a na hlavní postavu se mi ale film moc nelíbil. Spíš nelíbil. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Film bol kompletne natočený za 12 dní. (dwdb)
  • Film je natočen podle stejnojmenné knižní předlohy mladého herce a spisovatele Chrise Colfera známého především díky hlavní roli Kurta Hummela v muzikálním seriálu Glee (2009). (jakear)

Reklama

Reklama