Reklama

Reklama

Chlap na roztrhání

  • USA Playing for Keeps (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Bývalý profesionální sportovec se snaží odčinit svou minulost tím, že začne trénovat fotbalový tým svého syna. Bohužel však zjistí, že maminky jeho svěřenců jsou strašně krásné a neposedné a dost těžko se jim odolává. (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (159)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Až do závěrečné pětiminutovky jsem byl neoblomně rozhodnutý dát této podívané nadprůměrné čtyřhvězdičkové hodnocení, neboť mě toto romantické drama, jen tak mimochodem, v žádném případě nejde ani okrajově o komedii, vážně bavilo a já tak neměl jediný důvod hodnotit ten film nějak hůř. Samozřejmě, hlavním pozitivem bylo vážně parádní obsazení, kdy Butler je prostě osobnost jak bejk, má styl, má charisma, má dar zaujmout, je to prostě tahoun a navíc dokáže takto přesvědčit jak v roli akční, tak komediální, romantické i dramatické, což už mnoho dalších herců nedokáže a Butler zde tak potvrdil svou extratřídu. Tvůrci si úspěch po této stránce ovšem pojistili ještě i vážně výborným dámským obsazením, kdy především ženy zralého věku, Catherine Zeta-Jones a Jessica Biel, jsou neuvěřitelně sexy a navíc sympaťandy, přičemž ale zvládají své role i po stránce dramatické, takže ňamka, škoda tedy jen castingového průšvihu s odpudivou zrůdičkou Umou Thurman, ale budu předstírat, že se tam vlastně ani nemihla. Sympatický je jinak i Butlerův malý syn, oddychovější složku pak tvoří Iqbal Theba s Dennisem Quiadem, prostě jak jsem již zmiňoval, obsazení táhne celý film jasně nahoru. Příjemně a sympaticky působí ale i veškeré postavy všech jmenovaných hvězd, díky čemuž celý film pak působí velice lidsky, neodtažitě a prakticky tu není postava, které by se nedalo nepřát, což je také docela unikát. Zápletka je jinak poměrně fajn, má spád, divák moc netuší, jakým směrem se bude film a život všech postav ubírat, velké plus si u mě film získal samozřejmě i díky fotbalovému tématu a velkou a důležitou roli tu sehráli i silné a hlavně fungující emoce, kterým jsem vážně podlehl, a to moc rád. Jak už jsem ale zmiňoval, v posledních pěti minutách přišla zcela zbytečná podpásovka, kdy tedy v žádném případě nejsem nějaký extra odpůrce happyendů a zvlášť, pokud se to týká tak sympatických postav, jako zde, ovšem dosáhnout ho tak křečovitým, hloupým, nesoudným a až násilným způsobem, jakým se to „podařilo“ tvůrcům právě tady, tak to mě vyloženě otrávilo a nakonec i můj celkový dojem ve výsledku dost podstatně negativně ovlivnilo. Takže nakonec kvůli zbytečně zpackanému a nepřirozenému vývoji v závěru filmu dávám této podívané hodnocení jen průměrné, přestože zbytek Chlapa na roztrhání je v rámci žánru naopak velice povedený a příjemný. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ žiadny veľký, ale ani stredný bum! Príliš obecný príbeh, ktorý sme už videli niekoľkokrát – no skratka chýba v tom nový vietor. Ani veľká mená hercov a herečiek na tom nič nezmenili, už len kvôli tomu, že ich výkony sú bez farby. Osobné hodnotenie: 61% (**) ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Od borce kvalit Gabriele Muccina, který dokáže natočit tak citovou bombu Sedm životů, bych čekal mnohem více, kor když si k filmu přizve takový ostřílený mazáky jako Gerarda Butlera či Dennise Quaida... O ženském obsazení netřeba mluvit, vždyť Jessica Biel, Catherine Zeta-Jones a hlavně Uma Thurman, to jsou dnes už persony ženského Hollywoodu. Prostě filmek na jedno pokoukání. Čistý průměr... 50% ()

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Ach jo, Gerard Butler mě v poslední době jen zklamal, doufejme, že to příště napraví. Má na víc, Olympus Has Fallen nebo i Chasing Mavericks toho byly důkazem. Komedie, jak vidím, mu zrovna nesvědčí. Mrzí mě, že Uma Thurman měla jen tak malou roli, přitom jsem očekávala, že by ve vedlejší roli měla nějaké větší postavení, bohužel jsem se nedočkala. Příběh tak obyčejný, který se děje ve skutečnosti v podstatě v životě téměř každé hvězdy. ()

airwolfis 

všechny recenze uživatele

Taková příjemná letní oddychovka, když jste unavený a nepotřebujete nad ničím přemýšlet. Vlastně u toho dokonce můžete i pracovat nebo si dělat svoje věci na tabletu / telefonu a vlastně vám nic neuteče. Škoda jen, že Zeta-Jones ztratila svůj dávný lesk a Jessica Biel vypadá permanentně strhaná. Takže vlastně jediná "mamča", která tam vypadá k světu je (podle mého názoru) Uma Thurman. A jak to skončilo? ...to už si vlastně i přesto, že jsem to viděl včera, ani nepamatuju. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (12)

  • Scenárista Robbie Fox prišiel s nápadom na tento príbeh na základe svojich vlastných skúseností s trénovaním detského tímu, v ktorom mal syna a narazil tam na mamičky iných členov tímu. (Arsenal83)
  • Príbeh, ktorý George (Gerard Butler) rozpráva na večierku o stretnutí s kráľovnou v šatni, je skutočným príbehom španielskeho futbalistu Carlesa Puyola. Španielsku kráľovnú stretol, keď vyšiel zo sprchy po víťazstve v semifinále svetového šampionátu. (Arsenal83)
  • The New York Times film označil za „najhorší film roka 2012“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama