Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(63)

Obsahy(1)

Nenadálý zvrat osudu vrhne mladou směnárnici ze Sinaloy do nebezpečného světa pašování drog, ve kterém postupně získává stále vyšší postavení. (Netflix)

Zajímavosti (7)

  • V knižní předloze je děj v drtivé většině vyprávěn z pohledu novináře, jehož snahou je zmapovat Teresin život. V tomto seriálu však postavu novináře nenajdeme a jediným protagonistou je právě Teresa (Kate del Castillo). (fiLLthe3DD)
  • První série (2011) se z 90 % odehrává ve Španělsku, kde byla natočena i drtivá většina seriálu – filmovalo se zde převážně v severní Africe a městech Málaga a Mellila (které ale spadá pod španělskou vládu), dále pak na hranicích s Marokem. Několik scén pak bylo zaznamenáno v Mexiku (Ciudad de México, Culiacán ve státě Sinaloa) a USA (Washington). Sekvence z Marakeše se ve skutečnosti točily v Kolumbii, a to v kulisách imitujících marocké město, které vznikly pro seriál El Clon (od r. 2011). (fiLLthe3DD)

La reina del Sur - Amor mortal (2011) (epizoda) (S01E19)

  • V jednom z trailerů lze zpozorovat, že exploze lodi Teresy (Kate del Castillo) a Santiaga (Iván Sánchez) byla točena pomocí praktických efektů – za použití modelu a pyrotechnických efektů, kdežto v této epizodě je exploze vytvořena pomocí počítačových efektů. (fiLLthe3DD)

La reina del Sur - Final impactante (2011) (epizoda) (S01E63)

  • Na konci epizody se objevuje nápis „Fin“, tedy konec – je to proto, že tvůrci nepočítali s tím, že by mohly vzniknout i další série a považovali děj příběhu za uzavřený. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama