Reklama

Reklama

Sourozenci Addison (Eric Bana) a Liza (Olivia Wilde) jsou na zběsilém útěku z kasína, které právě vyloupili. Cestou havarují a na místě zůstává mrtvý policista. Addison a Liza se rozdělují a každý dál prchá svojí cestou. Vysílené Lizy se ujme bývalý boxer Jay (Charlie Hunnam), který se vrací domů oslavit Den díkůvzdání. Právě tam se ale oba uprchlíci znovu setkávají a jejich nesmlouvavý souboj překročí všechny hranice rodinných limitů. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (203)

maddy 

všechny recenze uživatele

Asi každý to zažil ... vo filme je veľa vecí na vynikajúcej úrovni, ale aj napriek tomu sa nejedná ani zďaleka o dobrý film. Kompozícia obrazu je výborná, zábery na zasneženú krajinu sú až neuveriteľne oku lahodiace, hudba je správne zvolená, atmosféra plná očakávaní, herci sympatickí (šťavnatá Olivia Wilde, drsný Eric Bana, vyplašená Kate Mara), príbeh rozbehol zaujímavú hru a divák čaká, čo príde ďalej ... a ono nič, ale absolútne nič. To všetko platí pre prvú polhodinu, ktorá držala pozornosť, ale následne sa film namiesto krimi/thrilleru sústredí na zbytočnú rodinnú drámu, stratí akékoľvek tempo, príbeh vyšumí do prázdna, atmosféra vyprchá lusknutím prsta a zrazu sa zo sľubného filmu vykľuje nudný 100x omieľaný gýč plný klišé a odfláknutého záveru bez gradácie, pri ktorom sa aj 90 minútová dĺžka nezdravo tiahne. Je až trestuhodné z takého prostredia nevyvodiť „mrazenie“ aj u divákov. Škoda podklad na to bol. CELKOVO: 2,5* ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Rakouský režisér nanejvýš primitivních béčkových hororů a slavného oskarového válečného dramatu dostal šanci ukázat co umí v Hollywoodu, Oskar prostě otevírá mnohé hollywoodské dveře a otevřel je i pro Stefana Ruzowitzkyho. Ten se poučil a zkombinovav přednosti prvého i druhého výše vyrčeného natočil tak opravdu vynikající staromódně působící atmosferický thriller. Jeho film vyniká vysokým stylem (asi mám navíc slabost pro tahle kriminální dramata ze severu USA zahalená do mrazivé nádhery sněhu a sněhových vánic) a silným hereckým obsazením. Příliš mnoho náhod sice trochu pokazilo zápletku, leč i přesto se jednotlivé dějové linie fatálně slévají v jeden silný dějový proud. Ale dobře to charakterizuje daný žánr, navíc všechna ta bezvýchodnost a násilí jen dotváří výsledný dojem. Jeden z mnoha velmi podhodnocených filmů na této databázi... Podobné filmy: Fargo ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nadstandartní obsazení, poměrně obyčejné kulisy. Eric Bana si záporáka vychutnává a člověk má tendenci mu fandit, Olivia je tu nádherná a všichni ostatní hrají skvěle. Příběh rozhodně není předvídatelný, ale je tak nějak... ničím nevybočující. Poselství není nijak extra, jen krev není víc než voda. Pozitivní pocity, ale převládají. Palec nahoru. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Je to docela umění natočit zasněženou kriminálku s tolika mrtvými, aniž by v ní byl alespoň ždibec mrazivé atmosféry. Největší zápor je mizerný scénář a šablonovité postavy. V zápletce se snoubí naivita s tupostí, a vyjma finální scény je vše zoufale neoriginální. Hlavním tahounem jsou tak herci. Obsazení je hodně slušné, dokonce až rozmařilé, na to jak je film špatný. Charlie Hunnam je machr a i když film měl být původně o někom jiném, on si ho dokázal ukrást sám pro sebe. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jakoby Ruzowitzky nevěděl, co chce točit. Nejdřív to byl celkem obstojný thriller s dvojicí na útěku, do něhož se připlete propuštěný trestanec a pak si najednou film chtěl hrát na Funny Games. Pokud by vše zůstalo v té první rovině, bylo by to fajn, ačkoliv by to stále nebylo nic, co by si člověk zapamatoval. Ono rodinné posezení z mého pohledu Deadfall degradovalo. Na druhou stranu nemohu filmu upřít jistý spád a hlavně je tu celkem luxusní obsazení, takže těch 50% tomu s klidnym srdcem dám. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra proběhla 22. dubna 2012 na filmovém festivalu Tribeca v New Yorku. (BMW12)
  • Olivia Wilde byla v průběhu natáčení scény, kde její postava téměř umrzne, skutečně pouze v minisukni. Tyto záběry vznikaly v Kanadě. (betyn)
  • Původní název filmu byl Blackbird a Kin. (R´Hell)

Reklama

Reklama