Reklama

Reklama

Sourozenci Addison (Eric Bana) a Liza (Olivia Wilde) jsou na zběsilém útěku z kasína, které právě vyloupili. Cestou havarují a na místě zůstává mrtvý policista. Addison a Liza se rozdělují a každý dál prchá svojí cestou. Vysílené Lizy se ujme bývalý boxer Jay (Charlie Hunnam), který se vrací domů oslavit Den díkůvzdání. Právě tam se ale oba uprchlíci znovu setkávají a jejich nesmlouvavý souboj překročí všechny hranice rodinných limitů. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (203)

Kryton 

všechny recenze uživatele

Pěkné obsazení, pěkná atmosféra zasněženého prostředí a totálně podprůměrný film. Jména jako Eric Bana, Olivia Wilde (vrrr mňau) , CHarlie Hunnam alias kápo SONS a další by slibovalo hodně. Jenže scénař i režie je hodně podprůměrem. Z docela zajímavé krimošky se vyklube dosti hloupá a naivní rodinná záležitost, kdy se neustále kecá a kecá o problémech až bych si vystřelil nejradši mozek z hlavy. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Addison (Eric Bana) a jeho sestra Liza (Olivia Wilde) po úspěšné loupeži v kasinu prchají na sever do Kanady. Bohužel se připletou k dopravní nehodě, a poté ještě zabijí policistu, takže se musí rozdělit a každý do Kanady razit svojí cestou. Zatímco Liza potká sympatického Jaye, který by ji mohl kousek cesty svézt (ale který má také dost svých vlastní problémů - a navíc se do Lizy zamiluje), tak po Addisonovi jde téměř celý policejní sbor v okrese. Nakonec se Addison i Lisa znovu sejdou, u Jayových rodičů, které Addison vezme jako rukojmí... To máte tak, pejsek s kočičkou se zase jednou rozhodli uvařit film, a tak do něj naskládali všechno, co jim padlo pod ruku, od zajímavého prostředí, sněhové bouře, dvou uprchlíků, zamilované dvojice, boxera propuštěného z vězení, sporů s otcem (toto dokonce ve dvojím podání), a to vše završeno absurdní večeří k svátku Díkůvzdání. Ale jinak se na film docela dobře koukalo (hodně dělalo to prostředí), a příběh jako takový taky nebyl úplně marný, herecké obsazení mně docela sedělo (v hlavních i vedlejších rolích), takže vlastně nevím, proč bych si měl stěžovat. Jasně žádného Oskara tento film nedostane, ale to ani nebylo jeho cílem... ()

Reklama

Laxik 

všechny recenze uživatele

V mnoha ohledech dokonale průměrné. Sice je to slušný napínák, ale jediný, kdo si to aspoň trochu dává, je Bana. A i ten jede docela na jistotu. Vidím tam hromadu nevyužitého potenciálu a mám dojem, že se v tom někde skrývá mnohem temnější (incestem načuchlejší) psychologická verze, na kterou si tvůrci nakonec netroufli. Scénář tak ve výsledku spíš než tříchodové menu připomíná švédské stoly. Vyjedené švédské stoly plné oschlých roznípaných zbytků. ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Film ma bavil už od začiatku, mal dobrý spád a zimnú atmosféru čo ja zbožňujem. Potešilo ma príjemné obsadenie všetkých zúčastnených na čele s Ericom Banom, ktorému záporná úloha sedela náramne. Scenár nieje bohvieako našlapaný, ale to mi tak nevadilo, pretože sa neustále niečo dialo. Nenápadný film, ktorý si nezaslúži byť na odpis. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Hmmmmm... ne, bohužel, obsazení, zápletka i prostředí navnadilo velmi, ale nakonec z toho vylezl takovej mišmaš, film, co řekne všechno a nic zároveň, zaměnitelný s jakoukoliv epizodou jakékoliv Kriminálky, co jich je v tuzemských televizích dvě... no prostě spousta jich je :-) Hodně neproměněná šance na to, aby z toho mohlo být zajímavé rodinné drama s napínavou thrillerovou zápletkou. Naštve to o to víc, že tu jsou hned dva herečtí frajeři- Hunnam a Bana, ale ani oni, byť se snaží házet sebedrsnější držky, tenhle film z průměru nevytáhnou. Ale když už nic jiného, dokáže to, stejně jako mnohem lepší Fargo, dostat do člověka pořádnou zimu, brrr... shit :-) ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Olivia Wilde byla v průběhu natáčení scény, kde její postava téměř umrzne, skutečně pouze v minisukni. Tyto záběry vznikaly v Kanadě. (betyn)
  • Původní název filmu byl Blackbird a Kin. (R´Hell)
  • Počas úvodnej sekvencie narazí unikajúce auto do jeleňa, ktorý rozbije čelné sklo a pokryje ho krvou. Na nasledujúcich záberoch, ktoré ukazujú, ako sa auto vymyká kontrole, je čelné sklo neporušené a bez poškodenia. (Arsenal83)

Reklama

Reklama