Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je rok 1942. K nacistickému plukovníkovi Berchtoldovi (F. Dibarbora) se do malého městečka v okupované Francii dostává zběhlý sovětský důstojník (Š. Kvietik), který tvrdí, že jej zná již od dětství. A skutečně se následně prokáže, že oním zběhem je Němec baron Henrich von Goldring, syn dávného Berchtoldova přítele. Hned nato se baron stane součástí důstojnického štábu a získává si na svou stranu mnohé, včetně generála Everse (J. Budský). Navazuje také kontakt s dcerou majitelky hotelu, ve kterém pobývá – Francouzkou Monikou Tarvalovou (O. Zöllnerová). Na druhé straně mu člen gestapa major Müller (E. Romančík) nevěří a žádá jeho prošetření. V tu samou chvíli se baron vydává na obchůzku po okolí a dopadne dva francouzské odbojáře – makisty. Namísto toho, aby je nahlásil či rovnou zastřelil, je pokárá za neopatrnost a nechá je odejít. Je tedy evidentní, že důstojník Henrich von Goldring s nacismem jistě nesympatizuje a domácí odboj je mu více než blízký… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (32)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Skvost. Příběh, zasazený do válečných let a odehrávající se na okupovaném francouzském území a později také v Itálii, která je svědkem zkázy Třetí říše, je nadmíru atraktivní a jeho filmové zpracování náleží ke špičkovým dílům soudobé slovenské kinematografie. Napětí, nečekané dějové zvraty, přestřelky, přitažlivá prostředí, výborně napsané postavy a jejich osudy. A co víc, v hlavních rolích se objevili ti nejlepší z nejlepších – od charismatického Štefana Kvietika, který sbírá divácké sympatie každým svým pohledem i činem, přes uhrančivého Romančíka, jehož proradný gestapák Müller je vskutku démonickým zjevem, Dibarboru, který byl bezpochyby populárním komediálním hercem, ale čas od času dokázal zabrnkat i na vážnější strunu svého nezpochybnitelného talentu, Budského, Hubu, dojemného Mistríka, Michaelliho až ke Karolu Machatovi ve skvěle střižené figurce závislého morfinisty. Nudit se nelze ani v nejmenším. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nadmieru kvalitné televízne spracovanie vojnovej drámy so špionážnym motívom, zasadené medzi dôstojníkov SS a Gestapo. Kvietik v roli akéhosi ukrajinského agenta 007. Brilantné herecké výkony, hotová plejáda skvelých hercov, odhliadnuc od hlavnej roli Kvietika sa mi veľmi páčili napr. Romančík, Vašek, Machata či Dibarbora. Napriek 3-dielnej adaptácii snímok vôbec nenudil, práve naopak. Škoda, že sa nezvolila filmová, ale iba televízna réžia, pretože by bodlo viac exteriérových scén. ()

Reklama

PatoP 

všechny recenze uživatele

Škoda, že to má iba 3 diely, v knihe je toho oveľa viac, kľudne by to vydalo na takých 6-7 častí. Keď som čítal knihu, myslel som si, že Moniku hrala Emília Vášáryová, ale Oľga Zollnerová bola tiež v pohode. V netradične zápornej roli šéfa gestapa ma prekvapil Elo Romančík, no a Štefan Kvietik ako mladý herec aj tu dokázal, že je pánom svojho remesla. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Zvláštne vidieť našich hercov, ako hrajú Nemcov, Francúzov a Talianov, možno aj kvôli tomu mi to neprišlo také prirodzené. Aj keď aj niektoré postavy boli také zvláštne, nie príliš uveriteľné. Tých postáv sa tu premlelo dosť, prichádzali a odchádzali, niektorých význam som nepochopil. Herci sa tu zišli kvalitní, no ani oni nedokázali zabrániť tomu, že tie zdĺhavé dialógy začínali nudiť. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

První díl mi připravil horkou chvilku, jak mám nefandit wehrmachtu, když jeden z vysokých důstojníků je nejsympatičtější slovenský herec František Dibarbora a druhý jeden ze tří nejhezčích slovenských herců Štefan Kvietik? Ale jak pravila Zdena Frýbová, sex stranou. Výborný a napínavý příběh neohlodal ani zub času. Špičkové herecké výkony mě utvrdily, že jsme ve Francii a pak v Itálii ke konci války. Jen bych si posteskla. Na Slovensku je tolik atraktivních hereček, není mi tedy zcela jasné, proč zrovna krasavici Monique hrála unylá šedá myš. Ale to je jen malé nedopatření v jinak znamenitém výběru při obsazování ostatních postav. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Bratislave a na zámku v Smoleniciach (pri Trnave). (dyfur)

Reklama

Reklama