Reklama

Reklama

Dojemné drama o ilegálních přistěhovalcích vypráví o tvrdě pracujícím Carlosovi Galindovi, jenž sám vychovává syna v pubertě. Ze všech sil se mu snaží vytvořit prostředí pro lepší život, a tak se rozhodne opustit svou práci zahradníka v L.A. a odstěhovat se z města, aby své jediné dítě uchránil od tamních gangů a dostal ho na slušnou školu. Koupí si vlastní náklaďák, takže si může dovolit přijímat více zakázek. Jenže v nelítostném městě není lehké žít s americkou lehkostí, zvláště, když jsou na každém rohu imigrační agenti anebo grázlové, kteří se snaží zlákat jeho syna na cestu zločinu. Carlos se každý den bojí toho, že bude deportován…
Režisér Chris Weitz natočil silný ovšem povznášející pohled na každodenní heroický boj imigrantů ve snaze konečně žít svůj americký sen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (109)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

LA tak, jak ho mnoho lidí nezná. Příběh otce a syna, kteří současně, ale ne společně, bloudí životem a přemýšlí o budoucnosti. Dost mě překvapil charakter mladého syna,který mě svými postoji a myšlenkami mnohokrát zaskočil, jelikož jsem očekávala, že se zachová jinak. Ač se to nezdá, film ve mě vyvolal silné emoce a soucit, jelikož sice každý bojuje za sebe, ale jsou i tací, kteří přitom nepřichází o svou hrdost a úctu k lidem a k životu. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Minoritní skupiny jsou pro filmaře lákavým námětem už celou řadu let. S čím novým přichází tenhle snímek? Nesnaží se o líbivost, ale spíš cílí na city diváka. Což je asi dobře, ale zároveň se nedokážu po skončení filmu ubránit sladkobolnému pocitu na jazyku. Celé to funguje perfektně až na tu debilní písničku, která posílá film do citových lovišť. No co, i tak se mi to líbilo. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Viktor Hugo napsal : "Život je čekání na to, kdy se sny změní na skutečnost." Ale v Better life jsme mohli viděti, že touhy, sny a plány nejsou většinou slučitelné s realitou. Je smutné, že při všech těch mnoha negativních zkušenostech stále ještě existuje velké množství lidí, kteří žijí americkým snem. A pak nejen v Americe, ale i u nás vidíme jak "mnozí z imigrantů postávají u kandelábru a - většinou marně - doufají, že si je někdo najme na jakoukoli špatně placenou práci" Velmi dobré drama a to také hlavně díky brilantnímu výkonu Demiána Bichira, ale určitě i jeho syna Luise v podání Josého Juliána, který jak bylo vidět má nejen hezkou tvářičku, ale i talent. Osobně bych chtěla vyzdvihnout moc hezky vykreslený vztah táty se synem i za těch příšerných podmínek a neustálého napětí. Takových filmů na podobné téma jsem už pár viděla a zřejmě ještě uvidím, ale tady emoce fungovaly a to je pro mě podstatný. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Amerika pozorovaná z jiného úhlu. Nenápadné sociální drama o životě ilegálních přistěhovalců v USA, které natočil režisér Chris Weitz, ve kterém se patrně hnulo svědomí, neboť své nesporné řemeslné kvality konečně dal do služeb nějaké vyšší myšlence a silnému filmu a jakoby tím umělecky přešel na druhou stranu pomyslné barikády - jeho filmy byly dosud určené pro bezstarostného amerického diváka, diváka bez existenčních problémů s jedinou touhou bavit se, teď tu náhle máme film plný mexických imigrantů, kteří přišli do Ameriky hledat svůj ,,americký sen", ale ono hledání se příliš nedaří... Příběh pracovitého a zodpovědného otce a jeho hledajícího se syna je velmi prostý, což ovšem vůbec nelze vnímat jako hendikep, ba naopak v oné jednoduchosti je určitá síla a přednost Weitzova snímku. Za lepší život odkrývá obecně sdílené pokrytectví nejbohatšího státu světa, jehož bohatství generuje masa bezejmenných ilegálních přistěhovalců, kteří nemají v podstatě žádná občanská práva. Bez nich by ovšem Spojené státy nepřežily... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dráma ako sa patrí, ťažko si predstaviť a posúdiť ťažké osudy Mexičanov snažiacich sa o lepší život v USA. Často ani nevedia po anglicky. Tento film ale nechce súdiť. Chce skôr ukázať, že nie každý Mexičan je gangster, nie každý sa chce živiť kriminalitou, hoci je k tomu často donútený. Veľmi dobre sa to pozerá a výborný výkon Demiána Bichira ťahá film. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Herec Demián Bichir pri scénach lezenia na palmu nepotreboval dabléra, ale vyliezol na vrchol sám. (MikaelSVK)
  • Natáčení probíhalo v Kalifornii ve městě Los Angeles. (Terva)
  • Film je v hollywoodské produkci neobvyklý, protože se odehrává v hispánské komunitě a téměř všichni herci jsou hispánci. (Terva)

Reklama

Reklama