Reklama

Reklama

Pod kůží

  • Velká Británie Under the Skin (více)
Trailer 2

Scarlett Johansson je vyslána na Zemi mimozemskou korporací, aby zde splnila zvláštní misi. Vezme na sebe podobu dokonalé a neodolatelné ženy a využívá své přednosti k lovu neopatrných stopařů, které pak unáší na svoji planetu, kde je lidské maso považováno za naprostou lahůdku. Čím déle na Zemi pobývá, tím víc ji to k lidem přitahuje. To je však v rozporu s její rasou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (452)

JFL 

všechny recenze uživatele

Anti-"Pátý element" z odvrácené strany světa, nebo též přízračně kryptická metafora o genderové dynamice, dvousečné podobě nespoutanosti i násilné povaze lidské komunikace, kde se mimozemský predátor stává obětí, jakmile se na Zemi naučí empatii. Hypnoticky poutavý a znepokojivě skličující obraz lidské společnosti s neokázale provokativním a experimentálně obrazoboreckém zpracováním. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Kryštof Hádek sežraný Scarlett Johanssonovou! To musíte vidět. Pardon, teď jsem vyzradil to nejzajímavější, protože film by mohl uspávat hady. Hudba skvělá, kamera slušná, ale atmosféře celkově bohužel ještě trochu chybí. Absence vysvětlení nevadí, ale Scarlett to zrovna dvakrát nesluší, což je kámen úrazu. Jako dokument o Glasgow slušný. Nahá možná je, ale vidět je houby! ()

Reklama

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Scarlett lovná nebo lovená. ___ Under the Skin je skvělý pocitový snímek, kde motivy schované za precizním zvukem a snímáním kamery jsou až překvapivě banální - což ale nesnižuje jejich přitažlivost. Snímek je paletou. Je obrazem, u kterého J.Glazer pečlivě zvolil rám, plátno, vhodnou techniku kresby a načrtl několik základních rysů. Mnohé ze samotné tvůrčí práce ale nechává na divákovi. Takový přístup mě osobně téměř vždy baví. ___ Jen těžko hledám slov, kterými vyjádřit, jak moc se Glazerovi povedlo mě znejistět a vyvolat ve mně svým syrovým podpisem pocit zmatené fascinace. Dojmy zrají i druhý den a jednotlivé obrazy se vrací do vědomí... Když mouchy slepě vrávorají za světlem a v tobě se utopí, Kým jsi ty? Lovec nebo lovná? V objetí betonu loví, v objetí jehličí prchá. Ale i tak, kým jsi? A před kým utíkáš a koho naháníš a k čemu? Víš to aspoň ty? ()

castor 

všechny recenze uživatele

Znovu je to o výrazném autorském vkladu, britský režisér Jonathan Glazer si mě přesto nepřitáhl. Divácky je naprosto nevstřícný, chápu důvody, i tak je tenhle audiovizuálně zajímavý kus míle vzdálený tomu, jak si představuji vyplnit volný večer. Povrchnost mezilidských vztahů, obavy se vázat, snadné a nezávazné potěšení. I tuhle kritiku bych pochopil. Jinak divák tápe a přemítá. Holt, nemusím mít úplně všechno!! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Seriously ? Bolestivě pomalé tempo doprovázející zdlouhavé a nezajímavé scény donekonečna a hlavně zde nejsou skoro žádné dialogy, což film dělá ještě pomalejším a nudnějším! Byl zde nějaký scénář ? Ano byl, Scarlett řídí auto, vozí cizí muže a vodí si je k sobě domů, aby se mohli nazí ponořit do podlahy, jak vynalézavé. Respektuji, že film se snaží být odlišný, ale na mě to absolutně nefungovalo. 1* za nahou Scarlett. Bolestivá zkušenost. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (27)

  • Některé záběry filmované v exteriérech se musely několikrát přetáčet, protože lidé z veřejnosti, kteří se ocitli v záběru, nechtěli následně podepsat souhlas k použití záběrů ve filmu. (Hawaj)
  • Glazer strávil nad tvorbou tohto filmu viac ako desať rokov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno