Reklama

Reklama

Katarině je dvacet let a žije na bezútěšném městském předměstí, v němž útrpně setrvává bez jakýchkoli plánů do budoucna. Život se jí změní až ve chvíli, kdy objeví hudbu, konkrétně uslyší představení Mozartova Rekviem v Göteborgské koncertní síni. Katarina chce za každou cenu vstoupit do překrásného, zbrusu nového světa tónů a cítí, že musí co nejdál utéci od svého ošklivého života. Cesta k vnitřní svobodě je ale záludná, plná lží, zrady a nebezpečného vztahu se skladatelem Adamem. Dívka je pro získání nové identity schopna čehokoli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (78)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Vratký balanc nad propastí původu na cestě za povznesením a bez zpáteční jízdenky, aneb jak vzdorovat statistikám a dát reálný rozměr slovům o odvaze a usilí, s kterými lze dokázat vše... Ten, kdo v křehké recepční vyvolal kromě ruměnců touhy i hlad po poznání a vtiskl ten povzbudivý citát do její mysli, netušil, jak dalece může dojít naplnění. Výborná Alicia Vikander jako Katarina, v zajetí Mozartova Requiem. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Pro mě byl tento film tím, který mi "otevřel oči". Díky němu jsem začal hledat severské filmy, které mi tímto filmem učarovali. Jednoduchý děj a zpracování. Zatím jsem severských filmů neviděl mnoho, ale zatím mě žádný nezklamal. A to vše začalo u tohoto filmu. Nelze též opomenout přínos Alicie Vikander, vycházející švédské herečky, která má snad svoje největší filmy ještě před sebou. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Další příběh někoho, jenž se obklopuje losery, kteří v životě nic nedokázaly a ani o to nestojí, ona má však jiné cíle a představy, jiný hlad po poznání. Její matka je nespolehlivá, přítel ujíždí tak akorát na videohrách a sledování pokleslé televizní zábavy, spokojení se svými mizernými životy sledují, jak se dvacetiletá Katarina rozhodne udělat odbočku jinam. Po náhodném přijetí na pozici recepční v Göteborgské koncertní síni udělá mohutný krok do postele uznávaného dirigenta. Cesta k vnitřní svobodě je však bolavá a plná zákeřných pravidel. Sociální drama o prchavém štěstí představí na hubu padající Alicii Vikander, jenž je nejen jako bezdomovkyně, která poslouchá Rachmaninova i Mozarta a čte Kierkegaarda, naprosto přesvědčivá. Má to své mouchy, ale pozitiva jednoznačně převažují. ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Tak toto je nejlepší film s tou čůzou, jaký dosud natočila. Nesnáším tuto herečku a její stále handicapovaný výraz, který má - absolutně se jako herečka posuzovat nedá, protože je ve všech filmech se svou grimasou naprosto stejná. Nicméně právě pro tuto roli psychicky labilní kozy svůj ksicht bez výrazu opravdu zužitkovala. Je to podobné jako Tulipánová horečka - čili abych to shrnula - její nepříjemný ksicht se hodí do rolí milenek a zhrzených žen. Samuela Frölera jsem dosud neznala, ale milostnou vášeň i ochladnutí zahrál na Oscara! Perfektní námět pro snímek. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Nemohla jsem se do toho dostat. Nemohla jsem se s ničím identifikovat, tohle téma je mi totálně vzdálené. Nicméně napodruhý jsme dokoukala a to hlavně kvůli neuvěřitelné Alicii a Beethovenově Sedmé. Na to, by mě to zaujalo, bylo téma příliš banální, příliš romantické. Příběh trochu slabý s trochu divnými momenty - namátkou : nevěřím, že lidi se takhle vyhazují z práce. Taky jsem čekala, co Katarina nakonec vymyslí a s odvahou provede a dočkala jsem se jenom toho, že ze sebe opět odvážně udělala blbce. No budiž, to je život., málokdy je to opravdu zajímavé a nevšední, že? Alicia mě ale dostala, je fantastická, kromě toho, že je krásná. V Královské aféře jsem měla oči hlavně pro Madse, ale tady mě definitivně a naplno oslnila. Doufám, že ve Fifth Estate bude mít dostatek prostoru a už se těším. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (8)

  • V roce 2011 byla Alicia Vikander spolu s ostatními začínajícími herci jmenována tzv. Shooting Star, což je ocenění, které uděluje Evropský filmový institut vycházejícím mladým hereckým talentům na Berlínském mezinárodním filmovém festivalu. (ellegrey)
  • Alicia Vikander vyhrála cenu Guldbagge, švédskou obdobu slavných Oscarů, a to za nejlepší ženský výkon v hlavní roli. (ellegrey)
  • Ve filmu několikrát zazní jako ústřední hudební motiv 7. symfonie Ludwiga van Beethovena. (claudel)

Reklama

Reklama