Reklama

Reklama

Vesmírná loď Galactica - Krev a chrom

  • USA Battlestar Galactica: Blood and Chrome
Ukázka z filmu 3

VOD (1)

Obsahy(1)

Blod and Chrome je další spin off populárního seriálu Battlestar Galactica. Děj se odehrává v prostředí 1. Cylonské války, tedy zhruba 50 let před událostmi původního seriálu. Hlavním hrdinou je nováček koloniální armády poručík William "Husker" Adama, který usedá do kokpitu starého Raptora jménem "Lasička". (Scarecrow4)

Videa (11)

Ukázka z filmu 3

Recenze (61)

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Příjemné změna po "rodinné" Caprice, tohle v podobě klasického seriálu by bylo skvělé. V této podobě to působí jako úvodní film k seriálu nebo jako film k něčemu, co by mohlo vzniknout, když nám k ději filmu z roku 2003 chybí 40 let, takže klidně by mladý Adama mohl řádit v té jednotce, kterou si na konci tohoto miniseriálu vybral. Dalším dílům či řadám bych se nebránil. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto ve formě celovečerního filmu. Velice zajímavá (bohužel) jednohubka z První Cylonské války z pohledu mladičkého Adamy. Trochu mě mrzelo, že se nevrátil Nico Cortez, který byl rozhodně lépe zvoleným hercem ve spojistosti s mladým Billem Adamou, ovšem ani Luke Pasqualino neodvedl špatnou práci, jen ta podoba byla nulová. Triková stránka je hodně rozporuplná, na jednu stranu se mi všechny ty barvičky nehorázně líbily, celé to působí trochu jinak a vcelku i nadupaně, na druhou stranu občas ta digitálnost všeho strašně bila do očí a měl jsem spíše pocit, jako kdybych sledoval (hodně dobré) animace k nějaké počítačové hře. Rozhodně bych ubral na CGI efektech a přidal pevné kulisy. A co mě potěšilo úplně nejvíc byl návrat Beara McCrearyho k hudební stránce Galacticy, bez jeho hudby bych si jeho svět nedokázal vůbec představit. ()

Reklama

VasaX 

všechny recenze uživatele

Sjel jsem si tuhle web-sérii jako 90něco minutový komplet. A je to fajn. Sympatický prequel k velkému Adamovi z dob, kdy teprve začínal. Není to nic, co by dávalo světu BSG něco nového, ale je to sympatické - akční, atmosferické, a s příjemnou výpravou. Tak nějak se tam ale neděje nic nového ve vesmíru, jen klasická SNAFU mise s trochou zvratů, extra dovedností/štěstí a pár odkazů na sérii. ale musím říct že vidět to po částech by mě bavilo o něco méně. Takhle to bylo prostě nenáročené pohodové doplnění a osvěžení BSG vesmíru a atmosféry. ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Zřejmě jde o pokračování něčeho, co jsem neviděl, ale přesto jsem to zkouknul. Expozice uvádí diváka do děje, který se odehrává v daleké budoucnosti. Vesmírem sviští tolik kosmických lodí, že to tam vypadá jak v Praze při dopravní špičce. Zároveň se dozvídáme, že už nějaký čas probíhá válka lidstva s roboty. Celkově to působí dojmem, že doba je úplně na houby, ale pozor, americká armáda zavedla společné dámské a pánské sprchy, takže jakási pozitiva tady přece jenom jsou. „Neznáme se ze sprchy, slečno?“ Pak se postupně rozběhne děj filmu. Kosmické lodě po sobě střílejí atomovkami, pak nějaká zasněžená planeta s biosyntetickými hady, sem tam i zlý robot, no a tak vůbec. Nikdy v životě jsem nehrál počítačovou hru, ale občas jsem někde nějakou letmo zahlédnul a vypadalo to v ní dost podobně jako v tomhle filmu. Tenhle typ akčního sci-fi mi moc nesedne. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Skvělý válečný sci-fi film, který svým napínavým příběhem a temnou paranoidní atmosférou hravě strčí do kapsy všechny infantilní Star Treky a podobný šunt. Mladý Adama je zatraceně cool a ostatní postavy taky, až na Adamova kokotpilota. Ale musel tam být samozřejmě nějaký ten trochu bábovka, aby vynikl fakt, jaký byl Adama za mlada frajer. Třeba takového cylonského centuriona umlátil pajsrem jako prd... Jen je velká škoda, že se na ten skvělý film skoro nedá koukat, protože jeho střihač byl dement a kameraman tuplovaný. Moc rád bych oba ty tupé prasopsy měl aspoň na půl hoďky k rukám. Tedy v rukách. Tedy v jedné ruce a popořadě, po jednom; v té druhé bych držel mačetu. FRACK! ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Projekt měl být původně seriál, ale nakonec z plánů sešlo a vznikly webepizody. (ExpertAsie)
  • Na konci 10. webepizody "Blood and Chrome" je možné vidět Viper "Husker", která je Williama Adama (Luke Pasqualino) a se kterou později letěl i jeho syn "Apollo" v seriálu Battlestar Galactica (od r. 2004). (ExpertAsie)

Reklama

Reklama