Reklama

Reklama

Lee Adama sa vydáva na svoju prvú misiu ako veliteľ hviezdnej lode Pegasus. (SkyShowtime)

Recenze (106)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Další, ikdyž dost prodloužená, epizoda ze seriálu zapadající příbližně do druhé poloviny druhé série. Dozvídáme se o motivech posádky Pegasu a jejich pochybných rozhodnutích, které nejsou zas tak špatná, jak by na první pohled mohlo zdát. Film obsahuje všechny správně ingredience, které Galacticu dělají Galacticou, byť samotná epizoda přeci jen působí jako spíše bonus pro fanoušky, než plnohodnotný film. ()

BS 

všechny recenze uživatele

Pro někoho, kdo neví co je Galactica ať se k tomuhle dílu raději nepřibližuje, pro ty, kteří jsou BSG zachyceni je to jasná volba. Pegasus zde ožívá na plno, dojde k vysvětlení mnoha "mýtických" příběhů o admirálce Cainové a vše do sebe najednou krásně zapadá. Závěrečný rozhovor mezi Roslinovou a Adamou to vše jen umocňuje. Pro fanoušky povinnost. ()

Reklama

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Kriste pane, kdo tu zase řeší, že to nerozvíjí ústřední linii příběhu? Je to snad spin-off, ne? Tak proč by se měli plácat v zážitcích posádky Battlestar Galacticy, když se to týká úplně jiných lidí a úplně jiných situací? Kdo miluje Battlestar, ten bude ve svém živlu, kdo ne, pro toho je to stejná ztráta času jako seriál samotný. Já patřím k té první skupině, takže si rochním. Kvalita se hodně blíží, jenže moje nejoblíbenější postavy, hlavně Adama, se tu spíš mihnou. Ti ostatní bohužel nejsou "rozpracovaní" tak důkladně, jak bych čekala, a příběh místy krapet vrže (nemluvě o občasných maďarských titulcích :-). Za pohled na Huskera a rozpitvané hybridy to ale stojí, nemluvě o parádním mrazení v zádech! ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Rozhodl jsem se, že si tenhle film nechám až na konec, po skončení seriálu, možná to byla chyba, každopádně mé hodnocení by to asi nijak nezměnilo, jelikož je to na stejné úrovni jako seriál (tedy 4 hvězdy) a navíc mi to jako rozloučení se seriálem přišlo lepší, než konec čtvrté série (jenom škoda toho cylonského "Plánu"...) Celkem příjemné osvěžení je, že se to neodehrává na Galactice, ale na Pegasu (skvělá to loď), je to parádně hrozně moc akční a je tam hodně Cylonů, Olmos, Starbuck, prostě většina postav známých i ze seriálu, Baltara vidím vždycky rád. Vím, že to patří zhruba do poloviny druhé série, ale nemám nervy na to, zkoumat kam a mezi co, prostě jsem to bral jako jeden z rozlučkových filmů s BSG, který jsem nakonec vydržel až do konce, i když mě to nikdy pořádně nechytlo (jedinou výjimkou je hudba, která je vynikající). Ale to už odbočuju, Břitva je skvělý film, dějové bohatý, výborná dvojepizoda a jeden z nejlepších dílů BSG (tu starou jsem samozřejmě neviděl). Dám tomu stejné hodnocení, jako celému seriálu, tedy asi 85%, což má k plnému počtu blízko, ale vlastně hrozně daleko. Mlaťte mě, kamenujte mě, bičujte mě, ale tomuhle fenoménu jsem nikdy nepropadl, i když jsem hrdý na to, že jsem se k němu konečně dopracoval a seznámil se s ním, něčeho tak skvělého je opravdu málo... ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Jako každý seriál má Galactica slabší díly, které nijak výrazně neposunují děj (Scar, Dirthy Hands, Tigh me up atd.). Pak má ale taky skvělé pětihvězdičkové díly s hutným dějem, emocemi a super bitvou. Je škoda, že Razor spadá do té první kategorie. Linie s odpadlickou cylonskou lodí je ještě docela dobrá, i potěší hlavně diváky, kteří viděli původní BSG (u nás je to odhadem osm lidí :-). Vracet se ale ve flashbacích na Pegasus byla chyba - hlavně proto, že se tu vlastně nedozvíme nic nového, jenom v obraze vidíme to, co v dílech Pegasus a Ressurection Ship vyprávěl XO Pegasu Fisk Saulu Tighovi. Ale na zničení battlestaru na orbitě jedné z kolonií se hezky kouká. ()

Galerie (187)

Zajímavosti (1)

  • Mary McDonnell (Laura Roslin) obsadila roku 2012 poslední místo v anketě „The Hollywood Reporter“ o nejlepší náhradu reálného presidenta filmovým. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama