Reklama

Reklama

Můj malý Pony: Přátelství je magické

(seriál)
  • Česko My Little Pony (více)
Kanada / USA, (2010–2019), 81 h 2 min (Minutáž: 22 min)

Hrají:

Tara Strong, Ashleigh Ball, Tabitha St. Germain, Andrea Libman, Cathy Weseluck, Nicole Oliver, Michelle Creber, Shannon Chan-Kent, Kelly Sheridan, Peter New (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(221)

V kouzelné zemi jménem Equestrie, království obývaném barevnými poníky, žije jednorožec Twilight Sparkle i jeho přátelé
Applejack, Rainbow Dash, Pinkie Pie, Rarity, Fluttershy a Spike. Ve vesnici Ponyville, kterou společně obývají, se utkávají při
legračních závodech, provádí lumpárny a objevují své jedinečné schopnosti, aby pochopili, jak velikou sílu má přátelství. Užijte si společně s poníky setkání s malými chlupatými Parasprity, tajemnou zebrou Zecorou a legračními Cutie Marks, které není tak jednoduché si zasloužit. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (91)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Po první sérii zatím neskutečně roztomilý nářez, který ale vykazuje nádhernou animaci, po většinou skvěle gradované příběhy s chytlavými (a dobrými) písničkami a muzikálovými výstupy (Winter Wrap Up je brilantní), chytře podaná poselství o přátelství, která ovšem v podobné míře neuškodí a v neposlední řadě také plno sekundárních fórků, které původně zamýšlená cílová skupina skutečně nemá šanci ocenit... Poníci jsou neuvěřitelně NERDská lebeda :)) A nestydím se, že na ně koukám, protože není za co se stydět. ()

Honza677 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řekl, že se roku 2010 kolem seriálu pro holky do 10 let vytvoří tak velká skupina starších fanoušků. Je to animací? Hlasy? Hudbou? Postavami? Zápletkami? Komunitou fanoušků? Tím vším, everypony. Z rukou Lauren Faust vzniklo opravdu ohromující dílo, které zbouralo všechny zábrany a donutilo dospělé muže sledovat s nadšením duhově zbarvené poníky a nedočkavě odpočítávat minuty do dalšího dílu. Dovolil bych si dokonce říct, že poníci změnili internet, protože takovou senzaci okolo nějakého seriálu jsem ještě neviděl. Kdo nezkusil, nepochopí. Ale když se připojí ke "stádu" tak toho nebude litovat. Musím ještě vyzdvihnout některé velice kvalitní díly které mě svými popkulturními odkazy, originální zápletkou nebo písněmi ohromily: 1. Řada - Ticket Master, Bridle Gossip, Winter Wrap Up, Suited for Success, Sonic Rainboom, A Dog and a Pony Show, A Bird in a Hoof, The Cutie Mark Chronicles, Party of One, Best Night Ever 2. Řada - Return of Harmony, Lesson Zero, Luna Eclipsed, The Cutie Pox, May the Best Pet Win, Secret of my Excess, Heart's Warming Eve, Baby Cakes, Read it and Weep, It's About Time, A Canterlot Wedding A teď už jen čekat na 3. řadu :) P.S. Daniel Ingram je génius ()

Reklama

Naushika. 

všechny recenze uživatele

Tedy, přátelé, nikdy by mě nenapadlo, že mě ve dvaadvaceti chytne pohádka v níž vystupují cukrkandlové hračky pro sedmileté holčičky... Ale ono je to tak strašně strašně roztomilé a hezky naanimované! A navíc geniálně namluvené a fakt srandovní. Poník rozplývající se nad tím, že v lese žijí "hummingbirds that can really hum and buzzards that can really buzz!" mě dostal do kolen! :D ♥ ()

avril4234 

všechny recenze uživatele

Toto je ...úžasný seriál!!! Hoci som bláznivá milovníčka animákov, MLP som vždy ignorovala, ale tejto verzii sa proste nedá odolať :D Nenašla som na tom nič, čo by mi čo len trošičku prekážalo. Pointa a epizódy sú perfektne vymyslené a moralizované nádherným, z môjho pohľadu až výnimočným spôsobom (nakoľko som veľký zástanca morálnych animákov, tu som z toho neopísateľne dojatá), postavy neuveriteľne roztomilé a všetky aj povahovo strašne sympatické a humor proste skvelý -miestami až príliš strelený, čo je na tomto seriáli skutočne neuveriteľné. Nemôžem inak, než odporučiť ;) (Moja naj hlavná postava je Twilight Sparkle a najkrajší poník jednoznačne Rarity) :) ()

Milky. 

všechny recenze uživatele

Naprosto luxusní seriál původně určený pro cca osmileté holčičky, ale nakonec zbožňovaný hlavně mužskými diváky 15-45 let. Bez nadsázky internetový fenomén a po pár sériích to dokážu pochopit, jsou roztomilí, jeblí a i přesto, že v nich stále je nějaký ten dětský přístup (ponaučení na konci a podobně), rozhodně má co nabídnout i průměrnému divákovi (je třeba rozeznat diváky a TV diváky). Seriál je narvaný popkulturními odkazy a vtipy, (které malé holčičky opravdu nepochopí) a s rozdílnými charaktery poníků si každý najde co ho baví (snad jen si neumím představit koho bavily díly s těmi mladými poníky co hledají své cutie marks, ty jsem přeskakoval a hvězdičku dolů). Škoda taky neskutečně zmršeného českého dabingu, který z kůl seriálu dělá opravdu neskutečnou sračku (nehledě na naprosto tragický výběr hlasů a zabití většiny intonačních vtipů a přízvuků) a věřím, že mnoho lidí, kteří to podle internetu chtěli zkusit, i odrazuje. Jestli se chcete přidat do fanklubu a zkusit to, rozhodně nezapínejte televizi, ale místo toho si najeďte na youtube, kde jsou epizody v původním dabingu a k tomu solidní titulky. Určitě doporučuju pro tatínky malých dětí, kteří se chcou při koukání s potomkem na pohádky bavit taky. ()

Galerie (1 236)

Zajímavosti (27)

  • Postava Derpy Hooves vznikla úplnou náhodou. V jedné ze scén, kdy se objevila v pozadí, jí animátoři nechtěně nakreslili oči zkříženě. Fanoušci si toho všimly, postava si našla své fanoušky a animátoři jí oči nechali, jak měla. (Campbell)
  • Applejack je jediná hlavná postava, ktorej charakter sa nezmenil. Ďalších päť hlavných pony postáv vzniklo spájaním viacerých charakterov z iných sérií My little pony. (Carol Pifková)
  • Rodiče Applejack nebyli plánovaní a v seriálu zatím nebylo přímo řečeno, ale jen naznačeno, že zesnuli. Odkazem na ně je nejpíš fotka dvou poníků u dveří Applovic domu (zevnitř) a dvě padající hvězdy na začátku a na konci 8. dílu 3. série "Rodinné setkání". Na fotkách z předchozích sešlostí ale nejsou. (LindaKola)

Reklama

Reklama