Reklama

Reklama

Wallace & Gromit: Prokletí králíkodlaka

  • Velká Británie Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit (více)
Trailer

Obsahy(1)

Wallace, roztržitý vynálezce milující sýr, a jeho věrný pes Gromit. Plastelínoví hrdinové mimořádně úspěšné a Oscarem oceněné série krátkých animovaných grotesek se dočkali celovečerního příběhu. Ocitají se v první obranné linii, která má chránit výstavní zeleninu obyvatel městečka před králíky a jinými škůdci. Jako Hlodobrana si vedou velmi zdatně a s úspěchem brání výstavní kousky, s nimiž se mají pyšní pěstitelé zanedlouho zúčastnit tradiční výstavy Obří zeleniny. Mimo jiné i svým vynálezem nazvaným Norocuc, kterým vycucnou králíky z nor a odvezou si je domů, kde je zavírají do sklepa a obětavě se o ně starají. Wallace současně dokončuje nový vynález, který dokáže vysát z hlavy všechny nežádoucí tužby. Doufá, že s jeho pomocí zbaví králíky touhy po zelenině, a pak je bude moci pustit na svobodu... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (398)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem si říkal, že to je pro mě stejná záležitost, jako s animákem Slepičí úlet a pak koukám, stejný režisér… To nebude náhoda. Takhle animák je to skvělý, animace byla vynikající, většina fórků fungovala a některé narážky na filmy mě taky pobavily, jenže… tady přichází to jenže. Tenhle film mě prostě nepřesvědčil, že by si ode mě zasloužil plný počet. Přes všechny klady, které jsem vyjmenoval a i přes fakt, že si to za pár let rád pustím (a možná, až nakoukám více filmů, ke kterým tento film odkazuje, se budu bavit víc) prostě nemůžu dát plný počet. Takže ano, je to dobré, ale osobně bych tomuto filmu (kdybych měl tu moc) Oscara nedal, můj hlas by pravděpodobně dostal film Corpse Bride (který s tímto filmem "soupeřil" v roce 2006). 80 %. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Film Wallace a Gormit: Prokletí králíkodlaka je moje první setkání s touhle dvojicí a tohle setkání hodnotim jako velice vydařené, sice když jsem to poprvé viděl v kině, tak jsem se bavil, ale přesto to ve mě nevzbuzovalo, že to je něco vyjímečného. Druhý pokus, ale dopadlo mnohem lépe, v podsttě jsem se bavil od začátku do konce a u scén které mi předtim nepřišly vtipný jsem se tentokrát smál a dokonale bavil. Prostě celej film mi přišel nejmíň o třídu lepší. Nick Park se Stevem Boxem už několikrát dokázali, že to s plastelýnou prostě uměj, i když tahle animace nepřipomíná moc reálný pohyb, takto vůbec nevadí, to je právě na tom ta zvláštnost, která tenhle film odlišuje od zástupu ostatních animáků, které se teď rojí skoro všude. Po druhém shlédnutí je to čistejch 5* ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Po technické stránce nelze snímku vytknout absolutně nic. Do poslední mrtě propracované městečko žije ve všech aspektech, v rámci možností miniatur obdivuhodná práce s kamerou dává vyniknout i těm nejmenším detailům a do toho Park s Boxem skvěle mixují příběh, který by si však možná zasloužil více než jenom kadenčně velmi bohatou sérii gagů bez celistvějšího dějového spojení. Kdyby se děj filmu zahustil do dalšího kraťasu, či by některé partie byly ještě vygradovanější a nebyly lacině odseknuty humornou pointou (byť zatraceně vtipnou) jednalo by se po všech stránkách o dokonalou podívanou. Takhle zde zůstává další řadový kousek do tzv. „zdvihačů nálady“, kterému však díky výše vypsanému nemůžu dát plné hodnocení. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Nick Park, Bob Baker, Steve Box, Mark Burton | Hudba: Julian Nott, Hans Zimmer | Produkcia: Claire Jennings, Peter Lord, Nick Park, Carla Shelley, David Sproxton | Distribúcia: DreamWorks Pictures | Štúdio: Aardman Animation, DreamWorks Animation | Rozpočet: 30 miliónov $ | Tržby: 192,610,372 $ || Zatial boli len vlkodlakovia. Od tohoto kúsku je však navždy uznaný aj pojem Zajacodlaka :) ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Tak u tohodle animovaného snímku jsem se fakt pobavil, ať už co se týče jeho animace, která je od pohledu vtipná, nebo řady skvělých scén a když jsem se zrovna nebavil, tak mě to spíš dostalo emocionálně. Duo Wallace and Gromit (hlavně ten) je perfektní a většina vtipných scén stojí na nich a pak ještě na až nechutně roztomilých králících (já bych si ty svině malý musel i přes jejich neřešti nechat doma). A samozřejmě nesmim zapomenout na záporáka Victora Quatermainea, který zde poměrně často měnil své příčesky (to byste se divili, co všechno si na tu holou hlavu dal) a jeho drsného psa. Na tenhle film opravdu jen tak nezapomenu, absolutně špičková podívaná, u které se divák ani vteřinu nenudí. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (14)

  • Vzhled Lady Tottington se během přípravné fáze změnil téměř 40krát. (imro)
  • Lady Campanula Tottington je pojmenovaná podle Parkovy oblíbené květiny. (imro)
  • Na filmu pracovalo 30 animátorů, celkově se na něm podílelo 260 lidí. (HappySmile)

Související novinky

Aardman to rozjíždí

Aardman to rozjíždí

21.06.2007

Studio, které proslulo plastelínovými animáky Slepičí úlet a Wallace a Gromit: Prokletí králikodlaka a loni si vyzkoušelo digitální animaci v Spláchnutém, nedávno zamávalo na rozloučenou DreamWorksu… (více)

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama