Reklama

Reklama

Korunovační klenoty

  • Česko Královské klenoty (více)
všechny plakáty
Trailer
Švédsko / Dánsko, 2011, 120 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Fragancia (Alicia Vikander) je obviněna z pokusu o vraždu Richarda Perssona (Bill Skarsgård), syna mocného vlastníka továrny na výrobu bot. Během rozhovoru s vyšetřovatelem se dozvídáme o jejím bohatém a mnohdy skoro neuvěřitelném životě, o jejích rodičích a bratrovi Jesúsovi. Přes její na první pohled ničím nerušené dětství a dospívání, kdy potká lásku svého života Peterssona-Jonssona, světového hráče hokeje, se dostáváme až k osudné noci, kterou celý příběh začíná. (lee.loo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Švédská všehochuť odehrávající se ve zvláštním bezčasí. Vzhledem k stopáži bylo možné propracovat mnoho postav, v čemž spatřuji největší slabinu filmu. Vyhodit okolí postavy pana ředitele, prostříhat některé snové (až kýčové) pasáže a bylo by to moc dobré. Vizuálně působivé, a nebýt obvyklé zimy v kině (chystám rozhořčený mail vedení Artu, aby se konečně naučili používat vzduchotechniku) a problémů se spuštěním filmu, byl by to docela zážitek. Severský filmový podzim 2012, Art, Brno. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Svojim spôsobom zvláštna dráma s fantasy prvkami. Úvod ma síce veľmi nepresvedčil, že pôjde o niečo výnimočné a pútavé, ale potom to prišlo... ani neviem ako som do toho spadol, film ma celého pohltil, pričom som vôbec neriešil otázky typu čo je reálne a čo nereálne. Svojim účinkom, pocitovým a emotívnym vplyvom na diváka táto forma rozprávania príbehu nešťastnej dievčiny všetko ostatné zatlačila do úzadia, obsah sa tak dostane k divákovi len ako taký šepot, ktorý som niekedy dokonca vnímal len v stave neurčitej polohypnózy. Záver bol síce ako zo sladkej bonboniéry, ale zase mi to do celkovej pointy krásne zapadlo. Jeden z filmov, kde sa stačí nechať sa voľne unášať príbehom, všetko ostatné sa už o príjemný a pozitívny pocit postará. 85/100 ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zvláštny a pomalší film so silnejším koncom. Čudné Švédsko s rozprávkovou, inokedy až zastaralou atmosférou, ale inak v modernom svete. Film je drámou aj detektívkou a zároveň nie jednoznačne ani jedným z toho. Film zároveň obsahuje zbytočné vsuvky aj nezmyselné scény, a preto má dve hodiny. Hej a Alicia Vikander tu dokázala, že v jazere sa netreba kúpať v košeli, čím spustila svoju kariéru hereckých kúskov bez šiat. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nebýt té téměř závěrečné scény v nemocnici, která slizoidně problikávala sentimentem, mohl to být skvělý film. Tradičně výborná švédská kamera s až dětsky naivním pohledem na svět, dramatické momenty prošpikované černým humorem, mluvené slovo jen, když bylo potřeba mluvit, vše ostatní dokázala režisérka správně vylíčit obrazem. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

"Příběhy jsou tu pořád. Poslouchej a uslyšíš je." Já jsem nejen poslouchala, ale já se i dívala na pomalu plynoucí příběh, kde se prolínaly scény uvěřitelné s neuvěřitelnými. Bylo to nejen drama, ale rozhodně i fantasy, což mě vůbec nevadilo, právě naopak to přispělo k příjemné atmosféře celého snímku. Alicii Vikander znám už z jejích jiných filmů a ani tady mě nezklamala v roli krásné Fragancie. Když přimhouříte oči nad Peterssonem, který mně trochu připomínal Ivánka z Mrazíka (toho mohli opravdu vynechat, ale ke konci jsem si na něj už zvykla) a možná i nad některými jinými bleškami a necháte se unést příběhem jako takovým, tak nebudete určitě zklamaní. Poetické, smutné, zkrátka tak trochu žánrový mix, ale já hodnotila hlavně na základě svých pocitů z celého filmu. "Pamatuju si ty kouzelné noci. Všechny zákony přírody přestaly fungovat. Neexistovaly dálky. Stačilo natáhnout ruku a mohla jsi sebrat hvězdu z oblohy a dát si jí do kapsy." ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Název filmu pochází ze starého švédského přísloví určeného těm, kteří nějakým způsobem vyčnívají, ostatními jsou považováni za podivíny. (ellegrey)
  • Prvýkrát, čo sa Alicia Vikander objavila nahá. Už rok pred týmto filmom mala sexuálne scény vo filme Čistá (2010), avšak jej telo bolo strategicky zakryté, takže na nej nebolo vidieť žiadnu nahotu. (Arsenal83)
  • Švédská televize vysílala rozšířenou verzi jako tříhodinový televizní seriál. (skudiblik)

Reklama

Reklama