Reklama

Reklama

Zemřít vedle tebe

(festivalový název)
  • Francie Mourir auprès de toi (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie
Francie, 2011, 6 min

Režie:

Spike Jonze

Scénář:

Spike Jonze

Hudba:

Sam Spiegel

Hrají:

Spike Jonze, Soko
(další profese)

Obsahy(1)

Když po západu slunce starý pařížský knihkupec zavře krám, postavy z knížek vyrovnaných na policích ožijí a Drákulova přítelkyně Mina se zamiluje do kostry Macbetha. (Festival krátkých filmů Praha)

Recenze (39)

koci 

všechny recenze uživatele

Nápaditá a vtipná hříčka, takových animáků nemám nikdy dost. Spike Jonze vede svoji filmařskou kariéru opravdu zajímavou cestou - videoklipy, Kaufmanovy scénáře, produkce Jackassáků a poslední dobou jen kraťasy, a dokonce animovaný! Fakt jsem zvědav, co tenhle renesanční filmař přinese v nejbližších letech... ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Kdoví, co se děje po nocích v mé knihovničce? Asi bych měl být víc doma a věnovat se lásce, nebo co... ;o] - - - - - (Poprvé viděno 9.3.2013 na http://vimeo.com/31005042 /s původní zvukovou stopou v originálním formátu obrazu/, hodnocení 235., komentář zde jako pětadvacátý - 9.3.2013) ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nápad lepší než provedení, přesto mě tento kraťas nadchnul. Kolikrát už jsem si sám říkal - není to ostatně nijak původní myšlenka - k jakým pomyslným zajímavým literárním setkáním dochází v každé knihovně, kde spolu sousedí tituly často značně rozličného původu a založení. Závěr je prostě boží - doporučuji všemi deseti. ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Sjíždění krátkometrážních animáků je mou oblíbenou formou prokrastinace. Spike Jonze mě tímhle nenápadným kouskem moc příjemně překvapil. Minimalistický dialog mě skvěle nahlodal a závěrečné titulky doprovázené bezvadným songem mě pak odrovnaly úplně! :-) Tolik bravurně zvládnutých žánrů/nálad jen v šesti minutách, to se jen tak někde nevidí. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

zbožňuju antikvariáty, knihovny a místa, kde se knihy v hojném prostředí objevují v hojném počtu, takže i to je jedna z věcí, která způsobuje, že trochu jednodušší děj je mi úplně putna, navíc je filmík příjemně plynoucí, pro mě i celkem poetický s krásnou animací, ale opravdu bych oželel některé titulkové scény, ne že by nebyly vtipné, ale k předchozímu mi nesedí ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama