Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Jednotky SS byly proslulé svou výjimečnou disciplinovaností, výkonností, odolností, odhodláním hraničícím s fanatismem, ale také mimořádnou krutostí a bezohledností. Jednotky SS byly Hitlerovou elitní bojovou silou, která budila respekt i strach.Černý řád jednotek SS představoval skutečnou bojovou elitu Třetí říše, která byla nasazována na speciální operace, měla status „státu ve státě“ a později již spadala přímo pod velení Himmlera. Před válkou a na jejím začátku byly v těchto jednotkách skutečně pouze „rasově čistí“ Němci, s jejich rychle ubývajícím počtem byly nároky postupně snižovány. Faktem však bylo, že šlo o velmi dobře organizované, disciplinované, fanatické a výkonné jednotky, které neměly špetku slitování a jejich krutost byla pověstná. Pohľad na príbeh SS, na to ako tieto jednotky vnímal svet a ako boli prezentované fašistickým režimom. V dokumente je použitý materiál, o ktorom sa predpokladalo, že je zničený alebo stratený. Obsahuje rozhovory s tými, čo prežili teror jednotiek SS a s tými, ktorí tomuto neľudskému systému slúžili. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele

Vatikán za peníze uklízel esesáky do Jižní Ameriky hmm,,,, velitel Gestapa v Lyonu "Lyonský řezník" se stal agentem USA hmm.... Zdegenerovaní Američané jsou vlastně fašisti dodnes. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Dokumentární seriál mapující vznik, historii i hrůzné skutky jednotek SS(Schutzstaffel), které vznikly z fanaticky oddaných přívrženců Adolfa Hitlera. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Podrobné tak, ako to len šlo. Originálne obrázky a filmy z vraždenia esesákov. Máme tu aj časti venujúce sa konkrétne Himmlerovi a Heydrichovi, kde vidíme aj osobné archívne zábery. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama